賽馬世界

標題: 係咪真係要雅雪放番黎斷先叫有得追???
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 24/1/2010 06:50 PM 發表

今次轉彎已經散左,咪又係為左欄而輸大差:fff:

你係逃馬 唔放唔得咁你做欄撚 ok ga

季初都咁放到 la
你唔放 到時又俾方駿輝※

拿, 上次佢唔放 我買左 ga, 我都接受....係自己斷

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 24/1/2010 06:53 PM 發表

不過事實上總有一個賽馬日全日係利放既
後上贏到個批可以係超班馬個種,我唔否認馬場存有偏差呢樣野..

總會有的, le 點都我明
例如 寶橋 運動健將
跑1400 放到, 咁好明顯係

但一定唔係好似 d 講馬佬咁係9唔係都利放

柏高又中
頂部
小武士
虛擬馬主

UID 3452
精華 0
積分 0
帖子 6206
港元 3829 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/12/2006
來自 Sweet Memory
回復 #39 神鷹 的帖子

佢意思應該係無理由淨係拎一場馬既結果就話利唔利放 利唔利追
一場馬放頭贏定留後贏 都仲有好多因素影響 放頭馬贏未必真係利放:yyy:

同埋我個人而言唔會拎五班黎評利放利追  唔係有馬超班就係隻隻都鬥爬 利乜Q? :yyy:

頂部
神鷹
虛擬馬主

UID 3982
精華 0
積分 0
帖子 1615
港元 1545 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 26/8/2007

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 24/1/2010 06:53 PM 發表

其實答案係11月15日內欄場地係極之差....睇睇全日所有貼欄馬跑成點~o個排o岩o岩轉冬草~

松風有贏到
即使如你所說,但當日係內欄跑個批又有幾多隻真係超班個種?
將我先前解釋個種形勢,同埋騎師,讓磅呢種因素,未就成立左一樣點解沙貝利可以15日贏不言而喻但之後29日輸返比佢
而唔係單一場地因素呢樣影響到囉,總有其他唔同因素集成嘛~~
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 24/1/2010 07:00 PM 發表

松風有贏到
將我先前解釋個種形勢,同埋騎師,讓磅呢種因素,未就成立左一樣點解沙貝利可以15日贏不言而喻但之後29日輸返比佢
而唔係單一場地因素呢 ...

11月15日所有賽事...你睇埋直鏡..愈後o既場次,愈多馬唔埋欄~
頂部
神鷹
虛擬馬主

UID 3982
精華 0
積分 0
帖子 1615
港元 1545 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 小武士 於 24/1/2010 06:57 PM 發表
佢意思應該係無理由淨係拎一場馬既結果就話利唔利放 利唔利追
一場馬放頭贏定留後贏 都仲有好多因素影響 放頭馬贏未必真係利放:yyy:

同埋我個人而言唔會拎五班黎評利放利追  唔係有馬超班就係隻隻都鬥爬 利 ...

呢樣就係重點啦:gggg:
至於五班賽事呢樣野,大家心中有數既:yyy:
頂部
神鷹
虛擬馬主

UID 3982
精華 0
積分 0
帖子 1615
港元 1545 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 24/1/2010 07:03 PM 發表

11月15日所有賽事...你睇埋直鏡..愈後o既場次,愈多馬唔埋欄~

咁不言而喻係要埋欄都無計~~ 一係就呢隻馬真係要貼欄先會跑得好
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 24/1/2010 07:03 PM 發表

呢樣就係重點啦:gggg:
至於五班賽事呢樣野,大家心中有數既:yyy:

5班鬥爬果 d.....追得到上黎就唔駛落5班 lor

但係好好笑......無論 官台同18台 跑完場5班放頭就話 利放 lor :yyy:

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 24/1/2010 07:00 PM 發表

松風有贏到
而唔係單一場地因素呢 ...

松風贏4班果場 其實我幾失望.....唔應該咁小

佢贏得最好果場係贏5班果場.....
表面上係利放 但其實唔係, 而且佢好 x 勁
所以 響大亨度我即刻 做左 d 野

柏高又中
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 24/1/2010 06:55 PM 發表

你係逃馬 唔放唔得咁你做欄撚 ok ga

季初都咁放到 la
你唔放 到時又俾方駿輝※

拿, 上次佢唔放 我買左 ga, 我都接受....係自己斷

其實俾方駿暉x佢地會理咩:fff: .
如果我係黎海榮實問番佢地是日投注紀錄:zzz:
頂部
souphen
虛擬馬主

UID 2193
精華 0
積分 689
帖子 5286
港元 -59 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
好老實 , 今日睇馬果時已經第5場

一望落條草地就知淋淋地 , 預左係慢d

不過今日真係唔多馬走前 , 咁你放頭馬無馬燒梗係順d架啦 :lll:

不過某d馬放返黎嬴 , 其實係好正路

第五場 , 勁快上場稍稍留住衝一段都有反應 , 今場預期無快馬係可以放出

你諗諗 , 連跑開留後既國寶 , 喜綵 , 招積仔 竟然只係跟係勁快後面

再度豪情都跟到中間 , 就知跟本無人想放 , 好順理成章就比勁快禁慢放

入直路爆段返黎就搞掂 , 上場只係輸比國寶少少既馬

今次國寶頂磅 133磅 , 勁快只係122磅 , 比上場受讓得仲多

點解國寶會得2.4倍但係勁快有13倍 ? 我真係r晒頭 :yyy: :yyy:

傾力之城近兩場都放到1:09秒幾返黎 , 其實係三班好夠用

上場輸比多多寶馬只係對手跑得醒同埋強 , 今次點睇最多都係得隻會慢閘既再來風搶放 ,

結果直頭比傾力之城係稍慢既場地下快放 , 嬴到後面無得跑

轉彎一鬆起兩步 , 後面柏寶都知唔妥要比 , 但係一打落去就知兩隻馬唔同級數

雅雪今季4歲 , 上季3歲同締造美麗鬥足一條直路跑到1:21.5 , 後面跟本影都見唔到

自從轉左跑放頭之後 , 隻馬跟本兩場都彈甩後面 , 季初心律不正輸左 , 之後做足工夫依家先出

今場仲要得隻雄心馬主會放 , 但係呢隻馬今季都無左速度 , 咁雅雪好難唔嬴架wo :kkkk: :kkkk:
頂部
souphen
虛擬馬主

UID 2193
精華 0
積分 689
帖子 5286
港元 -59 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
不過方x輝呢d小人 :yyy: :yyy:  我真係睬佢都廢事 :zzz:

佢講d野一時一樣 :rrr:  聽得多會影響自主判斷力 :yyy:
頂部
細B
虛擬馬主

UID 3724
精華 2
積分 0
帖子 6330
港元 2499 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 20
註冊 26/4/2007
來自 Zain
嘈完得個吉:ppp: :ppp:

馬係動物黎既始終....唔係話你想點就點:ppp:

就算係精英大師都好....當隻馬個場唔想衝你點騎都冇用...

所以睇馬以純欣賞角度去睇...總好過用賭博既角度去埋怨:ccccc:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 souphen 於 24/1/2010 08:57 PM 發表
不過方x輝呢d小人 :yyy: :yyy:  我真係睬佢都廢事 :zzz:

佢講d野一時一樣 :rrr:  聽得多會影響自主判斷力 :yyy:

好多都是馬後炮,事後孔明.
雖然賽馬結果擺明係事後孔明.:fff:
頂部
poiuy
版主
醬醬,阿7ki7ki棒棒醬醬

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2288
精華 0
積分 947
帖子 20254
港元 7468 萬
存款 10 萬
聲望 654
閱讀權限 100
註冊 10/1/2006
賽後問蘇銘偏(締造美麗) 原本個策騎指示係想守好位跑,,但因無馬放頭先自放....:fff:

臣本 DJ, 打碟於澀谷
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 26/1/2010 12:47 PM 發表
賽後問蘇銘偏(締造美麗) 原本個策騎指示係想守好位跑,,但因無馬放頭先自放....:fff:

從蘇仔頭段處理都估到
一出閘唔推唔打, 自動波順走
但隻馬真係太超....順走都快過曬入面 :iiiii: :iiiii:

柏高又中
頂部
細B
虛擬馬主

UID 3724
精華 2
積分 0
帖子 6330
港元 2499 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 20
來自 Zain

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/1/2010 01:26 PM 發表

從蘇仔頭段處理都估到
一出閘唔推唔打, 自動波順走
但隻馬真係太超....順走都快過曬入面 :iiiii: :iiiii:

其實個場見隻快人快語都幾努力下:yyy: 硬係放唔出....哈哈

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 26/1/2010 12:47 PM 發表

new jockey?:fff:
頂部
細B
虛擬馬主

UID 3724
精華 2
積分 0
帖子 6330
港元 2499 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 20
來自 Zain

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 27/1/2010 12:15 PM 發表

new jockey?:fff:

咪你黎lo:lll:

頂部
TOPHORSE
一星會員

UID 5456
精華 0
積分 0
帖子 16
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0