賽馬世界

標題: 閒話一句 VS 自由好 目前(1:0)
飛神
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17116
港元 6688 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 7/7/2009 06:16 AM 發表
個人認為閒話一句黎緊新一季先至真正大熟...:aaa:
真係好期待隻馬真係可以真正接到爆冷班...:loveliness:

自由好隻馬真係好忠心...唯一擔心經歷左個一季...真係博左好多...
睇下仲keep唔keep到...:jjj:

你幾時完婚?? :fff: :fff:
頂部
CTS.
資深會員

UID 5257
精華 0
積分 0
帖子 215
港元 300 萬
存款 100 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 9/5/2009
回復 #3 小武士 的帖子

其實果場遮打盃,大摩係等得叫白德民留力,佢要爆冷做馬王和拿三冠安慰獎,佢要爆冷嬴係因為利益問題,如果閒話一句嬴,爆冷就冇馬王做同冇埋安慰獎,如果唔信可以睇番段片,最後二百米,白德民打咗幾下左手邊,隻馬標前咗,同自由好既距離得番半個馬位,但白德民就立即唔打,係到推,推到前面兩隻馬鬥到死,佢先慢慢打右手邊,然後過終點,大摩擺明唔想閒話一句嬴,要爆冷嬴

CTS(Chinese Travel Station)
頂部
馬偉昌
三星會員

UID 4330
精華 0
積分 0
帖子 144
港元 1478 萬
存款 0 萬
聲望 35
閱讀權限 10
註冊 15/2/2009
閒話一句 仲有吾小進步空間
自由好    博得多,怕怕
頂部
CTS.
資深會員

UID 5257
精華 0
積分 0
帖子 215
港元 300 萬
存款 100 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 9/5/2009
回復 #23 馬偉昌 的帖子

7-1 訪問大摩既時候,佢都話閒話一句下季好有信心做到馬王

頂部
阿源
超級版主

UID 3816
精華 3
積分 0
帖子 17647
港元 1818 萬
存款 0 萬
聲望 115
閱讀權限 101
註冊 5/6/2007
來自 Optimiste
下季要睇三雄再戰,應該係香港盃預賽果場,但係只係一場2級賽,大家可能志不在此.
到左正本戲,沈生話自由好要跑瓶,除非隻星球馬百威勝唔黎.我諗爆冷都係會跑瓶.
仲有,閒話一句應該會跑香港盃,分頭出擊,希望香港可以抱番個國際長途賽.

綜合呢個PO裡大家既意見,閒話一句支持度略高於自由好.
主要差別係練馬師既功力,而且好多人擔心自由好一季玩完.閒話一句係北半球馬,點都襟跑D.
我希望自由好可以轉去神仙或者告仔果度,訓練得好,做埋馬王都唔奇.

頂部
CTS.
資深會員

UID 5257
精華 0
積分 0
帖子 215
港元 300 萬
存款 100 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 9/5/2009
回復 #25 阿源 的帖子

但係大摩話爆冷下季既目標係香港盃喎,但係我都想佢跑香港瓶

頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing
我就好有信心自由好可以做馬王

上場唔係大摩打team打咁靚一定係自由好贏左啦:uuu: :uuu:

頂部
金威
活躍會員

UID 3794
精華 0
積分 0
帖子 1850
港元 55 萬
存款 10 萬
聲望 2
閱讀權限 10
註冊 1/6/2007

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 7/7/2009 01:11 PM 發表
我就好有信心自由好可以做馬王

上場唔係大摩打team打咁靚一定係自由好贏左啦:uuu: :uuu:

我都相信自由好可以有機會做馬王
長途馬有很強的爆炸力, 十分難得
打比預賽末段21.7, 十分驚人
也許閒話一句也可以爆倒一段21.7
但不同的是閒話一句唔係正宗長途馬
打比大賽, 個人覺得自由好只係輸左比白德民
如果只係計2400, 下季再碰頭, 閒話一句都一定唔夠佢跑, 長力唔夠

個人是支持自由好的^^
頂部
阿源
超級版主

UID 3816
精華 3
積分 0
帖子 17647
港元 1818 萬
存款 0 萬
聲望 115
閱讀權限 101
註冊 5/6/2007

QUOTE:
原帖由 CTS. 於 7/7/2009 01:03 PM 發表
但係大摩話爆冷下季既目標係香港盃喎,但係我都想佢跑香港瓶

如果百威勝跑盃,你估爆冷仲會同去撼咩,仲有閒話一句九成會跑盃,分頭出擊點都好D.

頂部
neeDu
虛擬馬主

UID 5097
精華 0
積分 0
帖子 8154
港元 11981 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 阿源 於 7/7/2009 12:54 PM 發表
下季要睇三雄再戰,應該係香港盃預賽果場,但係只係一場2級賽,大家可能志不在此.
到左正本戲,沈生話自由好要跑瓶,除非隻星球馬百威勝唔黎.我諗爆冷都係會跑瓶.
仲有,閒話一句應該會跑香港盃,分頭出擊,希望香港可 ...

如果自由好比其他練馬師練,我諗都練唔到咁好,

仲有佢地會買到呢1隻自由好嗎??
頂部
neeDu
虛擬馬主

UID 5097
精華 0
積分 0
帖子 8154
港元 11981 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
但如果你地話沈集成d馬一季用晒,咁利之寶點解仲入緊位置??
頂部
CTS.
資深會員

UID 5257
精華 0
積分 0
帖子 215
港元 300 萬
存款 100 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 9/5/2009
回復 #28 金威 的帖子

你話自由好係輸比白德民,咁你即係話蘇銘倫既騎功係差過白德民

頂部
阿源
超級版主

UID 3816
精華 3
積分 0
帖子 17647
港元 1818 萬
存款 0 萬
聲望 115
閱讀權限 101
註冊 5/6/2007
當然沈生亦有練出好馬,燦惑也是一個好例子.
但係佢既功力同幾個大馬房比誰高誰低自有公評.
自由好下季會唔會跑得好,乃未知之數,大家都只係憑各自經驗去評論.
買到自由好當然也算眼光獨到,如果計買馬功力,平均黎講,自購馬係大摩最高,PPG係神仙最好.

頂部
細B
虛擬馬主

UID 3724
精華 2
積分 0
帖子 6330
港元 2499 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 20
註冊 26/4/2007
來自 Zain
閒話一句...以質素看似乎高一點點....
如果真真正正鬥衝一段...我可以相信閒話一句唔會夠佢衝...
閒話一句係一匹典型既前置馬....基本上最好跟守3-4-5位...
一匹自置型馬...遇上正常步速...甚小可以交出強勁衝刺
自由好是一匹典型置中馬...基本上肯定會係留係閒話一句後面...即使離得太遠...閒話一句都未必可以輕鬆按韁贏馬
就如上季女皇杯....連爆冷都差d比自由好過...可見佢既後勁認真驚人...爆冷亦已有滑落跡象...未必下季仍可復勇...始終馬就係馬....都會受到成長限制...8歲了...不能夠奇望太多....
下一季才是閒話一句與自由好當打之年...
其實我覺得...閒話一句並無太大進步...自由好則愈跑愈好....
好果話贏三冠...你地可以比較下...閒話一句1600同自由好1600米既衝刺力...再加埋2400米既長力....
自由好肯定佔上風....除非閒話一句下一季有好大進步...否則....下一季將是自由好世界....
當然頭關亦小不了要決戰好爸爸啦....仲有再豐裕呢...呢匹大家都摸唔清...真係唔好咁快話三冠-.-...
頂部
CTS.
資深會員

UID 5257
精華 0
積分 0
帖子 215
港元 300 萬
存款 100 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 9/5/2009
回復 #34 細B 的帖子

下季三冠頭關不是要決戰好爸爸同再豐裕,下季好爸爸8歲,要再嬴一級都難,而再豐裕如果比韋達騎,可以睇少一隻,反而睇好鳥語花香同長有

頂部
阿源
超級版主

UID 3816
精華 3
積分 0
帖子 17647
港元 1818 萬
存款 0 萬
聲望 115
閱讀權限 101
註冊 5/6/2007

QUOTE:
原帖由 細B 於 7/7/2009 01:52 PM 發表
閒話一句...以質素看似乎高一點點....
如果真真正正鬥衝一段...我可以相信閒話一句唔會夠佢衝...
閒話一句係一匹典型既前置馬....基本上最好跟守3-4-5位...
一匹自置型馬...遇上正常步速...甚小可以交出強勁 ...

我唔覺閒話一句係典型既前置馬,打吡果場係因為步速慢,神父驚塞車至係未轉彎就先爆一段.
睇番佢係英國贏果場同係香港贏1800果,隻馬留後守內欄,好似自己識搵位咁衝上黎.
依家睇閒話一句中段爆發力極強,自由好就係末段衝得勁D
如果憑二隻馬最後兩場既演出,自由好係好D.但係都係大摩為左讓路俾爆冷,
誰高誰低,要下季再見真章.

頂部
細B
虛擬馬主

UID 3724
精華 2
積分 0
帖子 6330
港元 2499 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 20
註冊 26/4/2007
來自 Zain
當然下季見真章啦....不過1600米個人認為好爸爸仍有能力....再豐裕如果再有進步...1600前途無限...
至於鳥語花香....個人認為質素只值一班...上級際賽言之過早
至於長有仍然未見底....來季未知前路如何...唔敢講

下季睇好既馬有....
競駿精英   確叻迅   君子一言   精彩  喜聚寶  好先生  
呢幾匹都係忠心....有幾長定可於級際賽取得好成績....
來季....未必只係自由好同閒話一句既決鬥...
始終仍有馬匹進步緊....可季戰程會相當緊湊....
以上幾匹都已上到高班....
有d仲係低班上緊黎....
精彩生輝   賞蝦王   孫子奇兵  呢d馬將來都會扶搖直上

展主來季都係將視野擴闊d...如果唔係會好失望=.=
頂部
dennis2299
虛擬馬主

UID 4131
精華 0
積分 0
帖子 7083
港元 395 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 25/10/2007
閒話一句應該是一匹全能馬,即使跟前 / 留後亦都能夠發揮出應有的沖勁

可是自由好已經肯定是一匹要靠後追才能夠勝出的典型後下馬

閒話一句比自由好既跑法較機動 , 能夠根據當日既跑道情況來作出改變

總括黎講 , 閒話一句必定能夠接班爆冷
頂部
dennis2299
虛擬馬主

UID 4131
精華 0
積分 0
帖子 7083
港元 395 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 25/10/2007
回復 #37 細B 的帖子

競駿精英 , 精彩 , 好先生 , 這三隻可能是三級賽之流
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 細B 於 7/7/2009 02:40 PM 發表
當然下季見真章啦....不過1600米個人認為好爸爸仍有能力....再豐裕如果再有進步...1600前途無限...
至於鳥語花香....個人認為質素只值一班...上級際賽言之過早
至於長有仍然未見底....來季未知前路如何...唔敢 ...

賞蝦王? 我估唔會比蝦王至上叻wor :jjjj:
頂部