賽馬世界

標題: 對賭精選~~
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/9/2009 08:09 PM 發表

都哥D走位其實同日本仔冇2樣
你比內檔佢還好,一外檔預左最出果隻望空
比大熱佢騎一定係武豊式走位(金堡龍華果場係最好樣版)

都唔係喎...岩田來香港騎谷草,都識走入內欄慳位~~所以刀哥只係2,3流日本仔~:yyy:

呢d鬼佬說穿了係怕塞車,神來香港騎馬都係好少貼欄跑呢,但係刀哥,你同神相差幾多級呢?

神可以咁騎,唔代表你都一樣做到~:zzz:
頂部
yuricylau (Y)
虛擬馬主

UID 4099
精華 0
積分 0
帖子 28686
港元 6146 萬
存款 7064 萬
聲望 45
閱讀權限 20
註冊 15/10/2007

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:16 PM 發表

都唔係喎...岩田來香港騎谷草,都識走入內欄慳位~~所以刀哥只係2,3流日本仔~:yyy:

呢d鬼佬說穿了係怕塞車,神來香港騎馬都係好少貼欄跑呢,但係刀哥,你同神相差幾多級呢?

神可以咁騎,唔代表你都一樣做 ...

岩田係騎細場出身...
而刀哥喺外國騎嘅場多數細極有限...
會唔會就係咁岩田比刀哥更明白慳位嘅重要...??:ddd:
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:16 PM 發表

神可以咁騎,唔代表你都一樣做 ...

岩田O係日本算係極少數了,不過硬功始終同柏寶差幾級,所以不時慳完位之後分唔出黎塞左車

反而而家排頭2名既武生+內田都係鐘意走生位多:yyy: :yyy:
橫山典弘更加估你唔到.....

頂部
yuricylau (Y)
虛擬馬主

UID 4099
精華 0
積分 0
帖子 28686
港元 6146 萬
存款 7064 萬
聲望 45
閱讀權限 20
註冊 15/10/2007

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/9/2009 08:23 PM 發表

岩田O係日本算係極少數了,不過硬功始終同柏寶差幾級,所以不時慳完位之後分唔出黎塞左車

反而而家排頭2名既武生+內田都係鐘意走生位多:yyy: :yyy:

神經刀...
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 21/9/2009 08:23 PM 發表

岩田係騎細場出身...

有d關係...
但同係細場出身既安藤伯甚至內田博幸都唔係咁做:yyy: :yyy:
(內田好d,起碼仲識將d馬跟前d跑:ppp: :ppp: )

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 21/9/2009 08:23 PM 發表

岩田係騎細場出身...

喜歡慳位,一向都係澳洲騎師,所以岩田應該都係修澳洲騎法,仲有安藤又係~~

武豐o個d蝕位跑法,自從去完歐洲武者修行之後,愈蝕愈勁,所以可見澳洲佬同歐洲佬的確係兩極化~:zzz:
頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:27 PM 發表

喜歡慳位,一向都係澳洲騎師,所以岩田應該都係修澳洲騎法,仲有安藤又係~~

武豐o個d蝕位跑法,自從去完歐洲武者修行之後,愈蝕愈勁,所以可見澳洲佬同歐洲佬的確係兩極化~:zzz:

安藤伯鬼識慳,蝕少2疊已經謝天謝地了:iiiii: :iiiii:

頂部
Kris
虛擬馬主

2006年RW活躍會員十傑  
UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006
啱啱去racing post睇咗個統計, 假如今年長追某個騎師1英磅單W計, 比較有名嘅得范亮齡,侯理察同艾向能係維持到正數. 夏偉卓算叻啦輸48便士差少少打和.(基數太少得幾十場嗰D唔睇囉)

輸得大家最多而比較出名嘅就有昆霑誠, 文羅同埋奧丹尼, 輸超過170磅.:ooo:

愛爾蘭嗰邊仲恐怖, 出名嘅全部負數. 許覺能輸316.7磅登榜首, 輸懵你名副其實輸懵你, 輸219.30磅. 萬寧雖然俾我丙得多都只係輸63.44磅. 莫狄同靳能輸得少就唔同佢地計啦

頂部
taxi2003
版主

UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 Kris 於 21/9/2009 08:31 PM 發表
啱啱去racing post睇咗個統計, 假如今年長追某個騎師1英磅單W計, 比較有名嘅得范亮齡,侯理察同艾向能係維持到正數. 夏偉卓算叻啦輸48便士差少少打和.(基數太少得幾十場嗰D唔睇囉 ...

許覺能如果拎走哂d副車計先公平wor:ppp: :ppp:

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/9/2009 08:28 PM 發表

安藤伯鬼識慳,蝕少2疊已經謝天謝地了:iiiii: :iiiii:

我係話佢騎姿係澳洲騎姿,騎法完全係日本仔式,睇佢杜拜點騎大和主將都知~:yyy:
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/9/2009 08:23 PM 發表

橫山都差不多掛靴啦,唔駛太搏啦~高峰已過~
頂部
Kris
虛擬馬主

UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:27 PM 發表

歐洲大馬場條直路夠長, 一哩樓下仲好多時係直路賽, fing得外有五六百米追都唔怕蝕.

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 Kris 於 21/9/2009 08:35 PM 發表

歐洲大馬場條直路夠長, 一哩樓下仲好多時係直路賽, fing得外有五六百米追都唔怕蝕.

所以洗大少咪係一位進化左o既歐洲佬~~

少數肯去慳位,而且敢最遲將馬匹望空o既騎師....呢d藝高人膽大騎法已經係近年少見~~
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
睇黎三浦皇城會變左個第二個麥維凱啦:fff:
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/9/2009 08:46 PM 發表
睇黎三浦皇城會變左個第二個麥維凱啦:fff:

我到而家都未睇過呢個小伙子騎馬~:yyy:
頂部
Kris
虛擬馬主

UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:39 PM 發表

所以洗大少咪係一位進化左o既歐洲佬~~

少數肯去慳位,而且敢最遲將馬匹望空o既騎師....呢d藝高人膽大騎法已經係近年少見~~

所以你見莫狄嚟親香港跑都論論盡盡咁你就明啦...

係香港搵到食, 個騎師要有能力變同個心想變先掂...

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 21/9/2009 06:53 PM 發表
賭馬本身就係講預測,預測就一定有0岩有唔0岩,如果想我講0既野次次都0岩,果0的野一定唔係叫預測。

如果你中左蓬萊仙子,你應該多謝我,因為你份彩金我有份賠畀你,唔係有人買其他馬,你隻馬點會有三四倍呀 ...

事後先黎笑 ge 唔駛上心 la,
次次都中 ge 發左達好耐 la :yyy:

蓬萊仙子贏左唔代表係你睇錯,
可能係對手更廢咁解
咁當然又可能你真係睇錯 la, 最重要係 之後反佢 定 追佢姐 :zzz:

柏高又中
頂部
君子
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2173
精華 1
積分 1571
帖子 7573
港元 76 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 紅魔鬼
咁蘇銘倫真係肯學肯盛

又肯攝 末段又狼
頂部
飛龍
虛擬馬主

06-07年度馬場大亨 - 傑出人馬賞  
UID 2181
精華 0
積分 80
帖子 1440
港元 1363 萬
存款 0 萬
聲望 43
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/9/2009 09:04 PM 發表

事後先黎笑 ge 唔駛上心 la,
次次都中 ge 發左達好耐 la :yyy:

蓬萊仙子贏左唔代表係你睇錯,
可能係對手更廢咁解
咁當然又可能你真係睇錯 la, 最重要係 之後反佢 定 追佢姐 :zzz:

抽水果D就唔駛上心
不過有時討論區你串下我、我串下你
本來好開心
但有時講笑過左火位又唔知
始終討論區係文字顯示唔係語音發聲
一個說話睇完用好多唔到既語氣理解有好多唔同既意思:ppp:

蓬萊仙子小弟都唔睇好
贏左自己都要執眼鏡碎
冼兄都唔洗上心:hhhhh:
頂部
李澤楷
版主