賽馬世界

標題: 薯片佬今日「好文」
Running
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 29/6/2009 07:58 PM 發表
http://www.discuss.com.hk/viewth ... page%3D1&page=1

睇下香討d人講咩:yyy: :yyy:

有句好鬼正:yyy:

QUOTE:
"只要有適合的機遇,其成就有權高過師傅告東尼"

ON撚99, 我有適合的機遇,我已經有錢過李+x喇

:yyy::yyy:

頂部
贏馬人
虛擬馬主
贏馬人,你要努力!加油!

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006
來自 車老鼠 鵝頸橋球場

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 29/6/2009 07:58 PM 發表
http://www.discuss.com.hk/viewth ... page%3D1&page=1
睇下香討d人講咩:yyy: :yyy:

:fff: :fff:

QUOTE:
韋達遲早被後浪掩蓋 = 卡洛斯遲早入棺材

冼馬田,就當你贏啦......我以後都唔再上RW
既然你咁想做狗,就永遠都做狗啦......
施華,你呢條狗屄亂咁潑火,快撚D趁地淋啦......

頂部
列高力 (OK!! I serious)
虛擬馬主
高歌離席~~

UID 2650
精華 0
積分 744
帖子 6445
港元 2841 萬
存款 0 萬
聲望 108
閱讀權限 20
註冊 4/4/2006
來自 Bxtxh of fxxrsxxe

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 29/6/2009 12:20 PM 發表
on9, 無敵神駒 跑得番 梗係贏紅衣C令 ga la :yyy: :yyy:
煤礦山 曼寧夠鬥贏 d 絕世大師傅 la :yyy: :yyy:

你錯啦
果件係麥求恩
唔係萬寧

按讚「超志祥」!
頂部
贏馬人
虛擬馬主

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006

QUOTE:
原帖由 Running 於 29/6/2009 12:35 PM 發表
下季不如整返個「薯片燈膽」專欄,等大家可以避開之餘,又可以睇下佢一季會輸幾多。:fff:

佢響亞視時係我盞燈:zzz: :zzz:
我專買中果D令佢R爛9頭都唔知點解會贏嘅馬:lll: :lll:
我老友更巴閉,專同驃叔對賭:fff: :fff:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 29/6/2009 10:03 PM 發表

佢響亞視時係我盞燈:zzz: :zzz:
我專買中果D令佢R爛9頭都唔知點解會贏黻:lll: :lll:
我老友更巴閉,專同驃叔對賭:fff: :fff:  

咁勁:ppp: ,係唔係贏多D GA?
咁而家我地應該對賭薯片同方塊D貼士?:fff:
頂部
贏馬人
虛擬馬主

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 29/6/2009 10:09 PM 發表
咁勁:ppp: ,係唔係贏多D GA?
咁而家我地應該對賭薯片同方塊D貼士?:fff:

幾十倍WIN、過千蚊Q,中一次就有排同佢鍊:zzz: :zzz:

頂部
Kris
虛擬馬主

2006年RW活躍會員十傑  
UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 29/6/2009 10:13 PM 發表

幾十倍WIN、過千蚊Q,中一次就有排同佢鍊:zzz: :zzz:  

剛毅呢舖中唔中呀:fff:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 29/6/2009 10:13 PM 發表

我而家夠膽同高清孖寶對賭都唔夠膽同塊龜對賭:zzz:
頂部
贏馬人
虛擬馬主

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006

QUOTE:
原帖由 Kris 於 29/6/2009 10:14 PM 發表
剛毅呢舖中唔中呀:fff:
AyXglC_g9rE

好似唔中:jjj: :jjj:
我都唔會紀錄咁耐資料:uuu: :uuu:

頂部
Kris
虛擬馬主

UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 29/6/2009 10:21 PM 發表

好似唔中:jjj: :jjj:
我都唔會紀錄咁耐資料:uuu: :uuu:

都未夠廿年:yyy:

頂部
贏馬人
虛擬馬主

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 29/6/2009 10:18 PM 發表

我呢兩季D成績好很差:rrr: :rrr:
要諗吓辦法:bbbb: :bbbb:

頂部
贏馬人
虛擬馬主

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006

QUOTE:
原帖由 Kris 於 29/6/2009 10:21 PM 發表
都未夠廿年:yyy:

上年果D都唔記得:zzz: :zzz:
除非好有印象,好似阿蔡99倍WIN新佑王呢場:fff: :fff:
3710108/02/2003田草地"C" 1000好地46 042蔡約翰 戴勝 1-3/4 99.0117-- 0.57.001114--

頂部
Kris
虛擬馬主

UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 29/6/2009 10:30 PM 發表

上年果D都唔記得:zzz: :zzz:
除非好有印象,好似阿蔡99倍WIN新佑王呢場:fff: :fff:
3710108/02/2003田草地"C" 1000好地46 042蔡約翰 戴勝 1-3/4 99.0117-- 0.57.001114--

冷得好緊要, WQT齊中就好有印象啦

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 29/6/2009 12:06 PM 發表
比你一講韋達仲可以威多幾年:yyy: :yyy:

佢唔講韋達都分分鐘仲有3-4年慢慢玩 :yyy:
我都想有人可以拉佢落黎, 不過真係冇咩野可能lor :yyy:
柏寶1個鬥唔掂 多個蔡明紹都一樣唔掂 :lll:
頂部
小野伸二
虛擬馬主
都唔俾人賭波既

UID 2764
精華 0
積分 1922
帖子 25750
港元 1851 萬
存款 10 萬
聲望 65
閱讀權限 20
註冊 26/4/2006
來自 Another Story
回復 #654 木奇異 的帖子

咁佢又唔係真係騎功屎得咁緊要..

人脈又唔會無端端無哂,好難拉落黎既~~

再講,好騎功既係香港都唔會留得耐啦~~~~

柏寶好樂意繼續做阿二,小蔡下年減少D磅又要再觀察下~
頂部
Kris
虛擬馬主

UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 29/6/2009 10:33 PM 發表

佢唔講韋達都分分鐘仲有3-4年慢慢玩 :yyy:
我都想有人可以拉佢落黎, 不過真係冇咩野可能lor :yyy:
柏寶1個鬥唔掂 多個蔡明紹都一樣唔掂 :lll:

當蔡明紹減磅越黎越少個時, 埋身要鬥贏柏寶睇怕冇咁易(鬥贏四哥實在太易:yyy: )

頂部
贏馬人
虛擬馬主

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 29/6/2009 10:18 PM 發表

我都唔同得隻龜對賭:ddd: :ddd:
大家一樣投注果D馬時,只能對住個電視講調教你:fff: :fff:

頂部
asiadragon
虛擬馬主

UID 2851
精華 0
積分 113
帖子 65831
港元 11509 萬
存款 0 萬
聲望 3936
閱讀權限 20
註冊 12/5/2006
為雄心馬主喝采

30/06/2009

實在不得不向「雄心馬主」的馬主喝一聲采,當然不僅是因為此馬季內取得四捷,而是因為馬主林先生曾去函馬會,反映其對普萊西在去年十一月四日策騎此馬的騎法有意見。
記得當時筆者亦曾撰文讚賞林先生足可作為馬主的典範,為本身、為馬匹及為當晚投注在此馬身上的廣大馬迷出了一口氣。
實在太多馬主為怕麻煩而忍辱負重,任由騎練將他們用巨資買回來的馬匹亂舞一通,甚至成為別人的搖錢樹,卻忽略了馬主其實也有一個道義上的責任,去讓投注在他們愛駒身上的人士獲得公平的對待,以及維護賽馬運動的公平正直。
當然在該次事件中,競賽小組認為普萊西並無違反賽事條例,而馬主的代表最終亦認同,騎師可能是過於謹守策騎指示,事情就此了結。
始終在賽馬世界中存在尠很多灰色地帶,競賽小組所能提供的監督始終有尠一定的限制。
正正因為如此,我們才希望有更多像林先生這樣的馬主,不怕將自己的不滿宣諸於口,不能容忍騎師用不合理的方式處理名下馬匹,由於馬主有這樣高的要求,有關人等也就不敢怠慢,「雄心馬主」在其後的八次上陣中獲四勝三位佳績,可說是上天給予馬主的獎勵。

比翼雙飛晨課惹好感

明日煞科賽初步提供「比翼雙飛」,這件綵衣差不多粒粒皆星,唯獨此馬暫未出頭,看昨晨拍跳一課,雖只是與「常山鎮寶」同試,但三歲馬身粗壯步從容,相當惹人好感,撇開是否還有機會爭冠軍,單以此場錦標場合必當力拚。
頂部
Kris
虛擬馬主

UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20