賽馬世界

標題: 至高無上的賽馬會真諷刺
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006
:gggg:

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 4/6/2009 01:42 AM 發表

避而不談亦係民賤聯等支持小圈子的黨一貫作風.
你可以講得出點解唔比多D選擇馬迷
達到真正投票既原意咩?

你 d 屈功仲叻過共產黨
講1句就可以扣人帽子 :eee:
包裝自己係民主.......人地係共狗
自己霸住道得高地 就一定大曬

本來我想比番幾分薄面你
留下手 唔想講個事實出黎

你理解到 d 咁 ge 意思好明顯係你 ge 問題 la:eee:
原因係 你極之主觀 盲反馬會盲撐冼大少
成個人都偏視偏聽 諗野又諗埋一面 :gggg:
你係咩人 就會理解到 d 咩野,
你係一個無稽 ge 人, 諗野偏埋一面
咪理解左 le d 無稽 ge 野出黎 lor :iiii: :iiii:
preception is conception, 所見等於投射 :ccccc:
冼大少 all 舊屎都香 d :zzz: :zzz:

人地講冼大少 d 衰野就完全當冇件事, 你又避而不談
拉開話題走去搵第 2 d 野再 無限拗過, 多數都係改行鬧馬會 ga la :abcde:
獲獲你都係咁 人人有眼睇 :fff: :fff:

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 3/6/2009 11:58 PM 發表
擺下官威的賽馬會呢期大力推廣"最受歡迎騎師同馬匹"
但可供選擇既少之有少.
星期日比人釘左牌既冼毅力現身馬場
無馬騎一身輕既冼少雖然輸左個牌照
但贏得普羅馬迷陣陣掌聲
諷刺不諷刺?
呢個仲不 ...

以偏概全,
自己鐘意 ge 就放大 100萬倍

沙圈果 d "普羅馬迷" 有幾多個 ah??
咁又係 ge...你 le d 人,  古惑仔 ge 行為
200人 就話 自己拖 20萬 黎 :eee:

自己鐘意
你 le d 人, 極度主觀, 極度偏看偏聽
平時打份工 做埋 d 小職位 , 成日俾老細同上司 趙
又拗底唔敢出聲,
日日發夢點發佢地圍....但係又唔敢 wor :lll:

見到冼大少成日串個老細 仲要唔駛俾人炒
咁有型咁有性格
就投射曬落去,
冇他 ge, 自己做唔到, 自己冇 guts 咪當人地偶像 lor :eee: :eee: :gggg:
梗係 爹親娘親不及 冼大少親 la:iiii:

柏高又中
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006
其實我好耐以前都話最好就開哂所有騎師出黎俾人投票
馬就因為太多, 所以有篩選可以理解
但騎師根本冇必要有篩選程序 :zzz:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 4/6/2009 01:20 AM 發表

冼毅力今年都贏唔少熱門馬
咁仲唔算幫唔到馬迷贏錢?
又想問下邊個騎師今季冇幫馬迷贏錢先

係唔少,不過就一定入唔到前6,咁多年來負面消息太多了.而且同其他騎師關係唔係咁好.
想當年連靳能都得罪,差一點在過磅室大打出手.
頂部
小野伸二
虛擬馬主
都唔俾人賭波既

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2764
精華 0
積分 1922
帖子 25750
港元 1851 萬
存款 10 萬
聲望 65
閱讀權限 20
註冊 26/4/2006
來自 Another Story

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 4/6/2009 03:05 AM 發表

開哂出黎既話一陣廢軒,廢強個d得唔夠一百票既話

公佈出黎又樣衰,唔公佈又唔岩程序嘛:yyy: :yyy:

樓主咁唔鍾意香港馬會咪過澳門賭囉:ppp:

不過連乜野騎師選舉都無咁解之嘛:jjjj: :jjjj:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 4/6/2009 03:05 AM 發表

咁同意甲開哂所有球員黎競逐意大利足球先生有咩分別:ppp:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
點解咁多人唔鐘意冼大少,咪多得你 le d 主觀鬼 fans law :gggg: :gggg:
姐係點解咁多人憎曼聯, 隊波本身唔係最大原因,

最大原因就係人稱 獌 ge 主觀 fans, 姐係你 le 種 fans
到依家仲有fans話卡歷克勁過沙維 咁 ge

多謝你 up 埋 d 主觀 on9 野, 攪到你偶像形象更差 :gggg:

柏高又中
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 4/6/2009 05:49 AM 發表

開哂出黎既話一陣廢軒,廢強個d得唔夠一百票既話

公佈出黎又樣衰,唔公佈又唔岩程序嘛:yyy: :yyy:

樓主咁唔鍾意香港馬會咪過澳門賭囉:ppp:

不過連乜野騎師選舉都無咁解之嘛:jjjj: :jjjj:

強仔, 老柏軒都有人支持GA :jjjj:
而且就算只有50票, 100票, 都係選票黎, 我唔覺得公佈出黎係樣衰WOR :tttt:
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/6/2009 08:32 AM 發表

咁同意甲開哂所有球員黎競逐意大利足球先生有咩分別:ppp:

點可以咁比 :ppp:
意甲有幾多球員, HKJC又有幾多個騎師  :ppp:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 4/6/2009 10:35 AM 發表

當球隊=1個人,會唔會強梗要係每一隊選1個人出黎競逐足球先生?
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 4/6/2009 01:25 AM 發表

幫到大部份馬迷贏錢既咪最受歡迎
我係根據呢句黎理解:ppp:  

咁馬亦都係樣.
明明好爸爸實力同蓮華生輝有過之而無不及,但馬王選舉就....:ppp:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
不過鐘意成日嘈埋 le d 野 ge 人
一就係o靚仔, 姐係 chi 子
一係就唔 x 賭錢 ge....賭都係賭$10果 d 人
一係就兩樣都中

睇你咁堅持, 都似o靚仔多, 做緊野 ge 人唔會咁拗
chi 得黎你又有 d 腦
講野又唔駛講 pt ga,一路話不公平, 不民主, 強權大曬
霸住個道德高地 自己就可以打橫黎咩都o岩 :gggg: :gggg:
相信你都長期受老屈 "優質" 教育多 la
-------------------------------------------------------------------------------------

依家 d 細路, 唔會覺得自己錯 ah,
唔會覺得自己有問題, 唔會覺得自己冇禮貌 :gggg:

自己唔o岩就會1萬6千4百9十7個理由去兜 ah, 拉開話題 ah, 捉字室去拗
總而言之就係為拗下拗 鐘意 le 種毫無建設性ge爭拗 ge 人
唔諗住有結論 則冇可能有結論, 因為點講都係你自己o岩曬 :jjjjj: :jjjjj:

公就你贏 字就我輸

le d 細路攪事我地見唔小 基本上性格都係差唔多,
覺得自己乜都o岩曬

平時自己行為有問題,唔會認為係自己問題….
我有性格ah ma, 你地針對我 :yyy:

阿爸阿媽鬧下你就覺得唔gur,
番到學校又成日俾prefect罰ah, 訓導又成日搵你傾計, 但你會覺得自己係被人針對, :kkkk: :kkkk:
le 班至高無上 ge 訓導, (至高無上 ge 競賽小組、馬會 哈哈:yyy: )
一定係針對我有性格唔抵得我 :iiii: :iiii:

------------------------------------------------------------------------------------------
成績又唔好 wor, 自信心極低落, 一係就自信心爆曬膨…
落到球場就俾高form郃, 出街又比飛仔撩,訓導又罰你
好想反抗但係又唔夠卜, 日日幻想有人黎打救自己, 又或者幻想自己變身做行運超人 la :vvvv: :abcde: :abcde:

嘩…..見到阿冼大少咁鬼型…..對住個阿頭可以亂up野, 想點攪野就點攪
o岩曬你投射, 人地有性格又勁又有型, 你就以為自己有性格…
大家都有性格……又成日俾人罰 wor….嘩咁我都一定係勁人又有型 la :zzz: :yyy: :qqqq:

社會上大把你 le d人,
有d人有性格所以成日俾人罰, 做事失敗
自己俾人罰做事失敗, 就係有性格
自己想成為咁 ge 人, 但又冇guts做唔到wor, 咪當人地神咁拜lor :eee:

投射曬落冼大少度

柏高又中
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
回復 #32 西人堅 的帖子

Internet最好玩o既地方,就係一副照妖鏡。

乜野牛鬼蛇神、羚羊福佳,好容易就照出o黎!

再唔係有o的人將網絡視為「懦夫救星」,平日o係現實世界成個死狗,一上網就五毛黨上身,

唔知仲以為係土共o的頭馬!:yyy:

葉一知講得好o岩:絕對權力會令人絕對弱智,某君明顯受呢類思想影響,

以為俾o左錢就係老細,思想與X智偉之流一樣,一有o的o野唔o岩自己心水,

就會即刻變成弱智,亂發膠音。

人地鬧佢呢?就會變成共匪走狗,亂咁吠!:zzz:

頂部
贏馬人
虛擬馬主
贏馬人,你要努力!加油!

UID 2249
精華 1
積分 420
帖子 7531
港元 756 萬
存款 0 萬
聲望 925
閱讀權限 20
註冊 3/1/2006
來自 車老鼠 鵝頸橋球場
成9日無很聊聊講D無很聊聊問題:kkkk: :kkkk:
有乜粉得益?:bbbb: :bbbb:
浪9費晒D時間:rrr: :rrr:
真係7到冇朋友都唔自知:uuu: :uuu:

冼馬田,就當你贏啦......我以後都唔再上RW
既然你咁想做狗,就永遠都做狗啦......
施華,你呢條狗屄亂咁潑火,快撚D趁地淋啦......

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
回復 #33 Running 的帖子

之前見佢膠得咁雲循 諗住唔出手
點知 d 人咁鐘意拗 姐係迫我起佢心底 :yyy:

我估佢今晚會繼續拗....
因為點講中 pt 直插心臟都好
佢都唔會覺得自己有問題, 繼續拉開話題 當冇件事再拗過 :lll:

柏高又中
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/6/2009 10:45 AM 發表

當球隊=1個人,會唔會強梗要係每一隊選1個人出黎競逐足球先生?

或者咁講, 足球先生係只有特定既人先可以投票, 例如著名球評. 等如NBA既MVP一樣, 講句難聽D既就係小圈子, 佢唔係全民投票. 所以足球先生只係年度最佳球員, 唔係年度最受歡迎球員

香港而家E個叫最受歡迎騎師, 係公開俾公眾投票既, 如冇必要根本就唔應該有篩選. 香港騎師數埋都得果廿零個, 要全部開放投票冇篩選根本唔會有問題 唔同最受歡迎馬匹......因為馬匹太多, 有篩選可以接受 :jjjj:
頂部
kitchai1228
虛擬馬主

UID 4391
精華 0
積分 0
帖子 2087
港元 1267 萬
存款 0 萬
聲望 38
閱讀權限 20
註冊 27/2/2008

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/6/2009 04:47 AM 發表

係唔少,不過就一定入唔到前6,咁多年來負面消息太多了.而且同其他騎師關係唔係咁好.
想當年連靳能都得罪,差一點在過磅室大打出手.

咁代表什麼?
佢得罪係馬迷D人就自然不投佢
你咁講
我又會理解為係馬會自己投番
頂部
kitchai1228
虛擬馬主

UID 4391
精華 0
積分 0
帖子 2087
港元 1267 萬
存款 0 萬
聲望 38
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 4/6/2009 10:35 AM 發表

馬有1000隻當然唔可以隻隻比人揀
但騎師有得幾多個?
係因為佢地唔鍾意某D騎師所以咁講
試諗如果開8個都係冷門受歡迎
睇下佢地到時嘈唔嘈
頂部
kitchai1228
虛擬馬主

UID 4391
精華 0
積分 0
帖子 2087
港元 1267 萬
存款 0 萬
聲望 38
閱讀權限 20
我諗反對我既人大家都係50步笑100步
你地每日update卡洛生既好文
對佢差唔多評頭品足時
你地好公道:yyy:
頂部
活力寶蹄
虛擬馬主

UID 3496
精華 0
積分 0
帖子 7565
港元 -296 萬
存款 10 萬
聲望 55
閱讀權限 20
註冊 25/12/2006
來自 AF
講真洗生個底有幾花你唔係唔知麻..:yyy: :yyy:
如果~加埋佢不如加志叔,人地志叔就真係最歡迎個佢啦..:ppp: :ppp:
如果個咁加法咪由加埋戴圖理,蘇銘倫,靳能,巫斯義呢d
佢地都幫個我地贏錢...:yyy: :yyy:

頂部