賽馬世界

標題: 再豐裕衝擊七捷,下仗冠軍一哩賽
yinho (Carson)
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」  
UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4084
港元 321 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20
註冊 11/11/2006
其實再豐裕今次123磅跑贏友誼至上,真係好清脆
如果俾我係馬主,我都會博冠軍一哩,反正好爸爸可能冇左蘇仔,功力都冇咁強啦:lll: :lll:

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 7/4/2009 01:14 PM 發表

我成日都話 一講到阿蔡 le 度唔會存在討論 ge,
只會好似 方駿輝式話週6跑馬係好事 咁 ge 情況出現

討論事情唔抱住開明o既態度,只係做死硬派堅持只得一個可能性,一定係嘈交收場~~

好似早前討論好利威事件~~人人企硬哂只係話得一個可能性,係韋達揀錯馬,話韋達睇少左好利威o既質素,益左白布朗~~

完全否決哂我提出o既另一個可能性,蔡神仙換人求賠率o既可能性~~點知唔夠一個星期,就出左一隻賞惑配韋健仕~係唔係天有眼呢??

方生呢d死硬派,成日有佢講無人講,又話增加新彩池可以救投注額,上年佢提出o既新彩池結果又如何呢??

請勿做死硬派,世界好多可能性~~:loveliness:
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 yinho 於 7/4/2009 01:17 PM 發表
其實再豐裕今次123磅跑贏友誼至上,真係好清脆
如果俾我係馬主,我都會博冠軍一哩,反正好爸爸可能冇左蘇仔,功力都冇咁強啦:lll: :lll:

結果友誼至上繼續保持1600米不勝~~成為今年o既最佳配角~:zzz:
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 7/4/2009 01:14 PM 發表

我成日都話 一講到阿蔡 le 度唔會存在討論 ge,
只會好似 方駿輝式話週6跑馬係好事 咁 ge 情況出現

係呀 真係冇討論 :kkkk:
我只不過擔心再豐裕下季會冇貨, 叫佢應該去休息下, 唔同意見冇所謂既
不過點知有班人 係咁係度無限上綱 仲有咩野好討論 :abcde::abcde::abcde:

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 7/4/2009 01:30 PM 發表

我只不過擔心再豐裕下季會冇貨, 叫佢應該去休息下, 唔同意見冇所謂既
不過點知有班人 係咁係度無限上綱 仲有咩野好討論 :abcde::abcde::abcde:

唔係架,我都同意你提出o既可能性,其實第二板我都係咁話,我都一樣擔心再豐裕下季會唔會再進步,不過只係我同你o既方向唔同~~

我就擔心血統方面,雲佬o既仔大多早熟少進步,而你偏向一季用得多唔多~~

不過一季用得多唔多咁抽象o既野,又唔可以用把尺去度,實在好難作準~~

馬又唔同車,車o既行程里數可以用好多部車去測試,但係馬每一隻係獨立個體,無得計~~一陣再豐裕又可以跑到十歲咪又折你招牌??:fff:

所以先會有馬友提出星運爵士反駁你o既可能性~~都係好正常~:zzz:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 7/4/2009 01:28 PM 發表

結果友誼至上繼續保持1600米不勝~~成為今年o既最佳配角~:zzz:

都 ok ah....$14.5 place 穩過賭波 :zzz:
我賭仔黎你入 p 我都好滿意 :yyy:

柏高又中
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 7/4/2009 01:53 PM 發表

都 ok ah....$14.5 place 穩過賭波 :zzz:
我賭仔黎你入 p 我都好滿意 :yyy:

比曼聯仲好分,所以我條6x1都有過佢~:loveliness:

的士佬買佢place好過買曼聯win啦~:yyy:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 7/4/2009 01:11 PM 發表

樣樣都實有d啦,有d人係唔妥,有d人真係討論,有d人走出來抽下水~~:yyy: 心照不宣啦~:loveliness:

咩野都有d先係真正討論,無火既討論真係吃之無味,但又唔好過火爆哂粗咁:zzz:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 7/4/2009 02:00 PM 發表

比曼聯仲好分,所以我條6x1都有過佢~:loveliness:

的士佬目的唔係贏錢:fff:
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 7/4/2009 01:45 PM 發表

唔係架,我都同意你提出o既可能性,其實第二板我都係咁話,我都一樣擔心再豐裕下季會唔會再進步,不過只係我同你o既方向唔同~~

我就擔心血統方面,雲佬o既仔大多早熟少進步,而你偏向一季用得多唔多~~

不 ...

我都同意 "用" 同 "谷" 既標準大家可能好唔同
冇所謂GA, 大家意見同標準唔同冇問題WOR
你覺得雲佬E個種早熟早殘, 我基本上都同意, 但都有人覺得再豐裕係馬王級唔會有E個問題, 大家有大家睇法

嘩 講講下, D人係咁出黎抽水, 玩抹黑, 無限上綱 :abcde::abcde:
仲有咩野 好討論姐 算啦 :abcde::abcde:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 7/4/2009 01:30 PM 發表

如果你真係咁 ge 意思, 點解會有為數不少的人會 誤會 你呢
(如果你覺得係 "針對" 就隨便你 la)

請自我思考一下,
係咪 閣下
1. 表達能力好有問題, 令人誤會你
2. 閣下向來在馬版的取態、言行及立場 令人誤會你
3. 閣下對某些騎練早已自我立論

4. 以上其中兩者
5. 以上3者

到依家仲係咁文雅我真係好小可咁好口....有一點我廢事講出黎 la 留 d 口德

我係要串人點串法 (如膠xx發) 你唔係咪見過
如果你覺得我係針對你請便

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 7/4/2009 02:00 PM 發表

我就衰貪心.....拍力寶 place 初初嫌小 變左 買 pq
點知回x到 $15...仲要 pq 拖唔到腳 :yyy: :zzzzzzzzz:

柏高又中
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 7/4/2009 02:00 PM 發表

的士佬目的唔係贏錢:fff:

想搭沈船?:yyy:
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 7/4/2009 02:02 PM 發表

如果你真係咁 ge 意思, 點解會有為數不少的人會 誤會 你呢

請自我思考一下,
係咪 閣下
2. 閣下向來在馬版的取態、言 ...

咁我咪好無辜~~:yyy: 我上次講野明明有point,之後仲有事實證明,一樣好多人針對我~~:zzzzzzzzz: 我不依呀~
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 7/4/2009 02:06 PM 發表

我就衰貪心.....拍力寶 place 初初嫌小 變左 買 pq
點知回x到 $15...仲要 pq 拖唔到腳 :yyy: :zzzzzzzzz:

我仲慘,我6x1頭關已經過左相見歡有成5倍win....點知死響華叔手上,穿針引線竟然可以車前倒後,連place都無~~:zzzzzzzzz:
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 7/4/2009 02:02 PM 發表

請自我思考一下,
係咪 閣下
2. 閣下向來在馬版的取態、言行及立場 令人誤會你
3. 閣下對某些騎練早已自我立論
4. 以上其中兩者
5. 以上3者

1.
由頭到尾我都係話再豐裕今季摶得多, 驚下季冇貨, 應該去抖下, 就係咁既意思, 我唔覺得有咩野表達問題

2, 3.
我立場鮮明 係人都知我反韋達, 但我係E個討論我一個字都冇提到佢.
我對蔡生根本冇意見, 我只不過係RW大亨講明唔會買入佢D馬, 因為被炒高.
我E 3, 4年都不曾叫蔡約翰做 "神仙", 同樣我冇叫葉生做 -6, 冇叫大摩做咩野 "摩法幻影" 因為我唔鐘意E類稱呼. 所有TRAINER 我一係叫全名, 一係叫 X生 或 X哥 或 X仔, 一係就英文名 (杏仁).  (唯一一個例外就係安爺).
我係話過有D蔡生馬評分盡, 但我對其他TRAINER D馬一樣有講過ED說話

我真係唔知, 我只係叫再豐裕應該去抖下, 因為今季摶得多驚下季冇貨, 會點樣搞到一班友出黎抽水抹黑無限上綱 :abcde::abcde:
(為數不少人誤會? 我又唔覺WOR, 有好多只係意見唔同, 我接受唔同意見 但我唔接受有人抽水抹黑無限上綱 :kkkk: 邊D人抽水抹黑無限上綱, 心照啦 :kkkk:)
我睇係D人 以人廢言 神經過敏. 我唔買蔡生馬 + 唔叫佢做神仙 = 反佢 :abcde:
方駿暉, 卡洛斯, 都唔係講樣樣都錯既, 但好明顯E度係以人廢言既地方 :abcde:

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 7/4/2009 02:13 PM 發表

我仲慘,我6x1頭關已經過左相見歡有成5倍win....點知死響華叔手上,穿針引線竟然可以車前倒後,連place都無~~:zzzzzzzzz:

阿家俊 le 排 都唔知做乜野  
萬事喜已經跑得衰....le 隻仲衰 :jjjj:

柏高又中
頂部
育馬者傳說
虛擬馬主

UID 2367
精華 1
積分 164
帖子 1442
港元 243 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 21/1/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 7/4/2009 02:01 PM 發表

我都同意 "用" 同 "谷" 既標準大家可能好唔同
冇所謂GA, 大家意見同標準唔同冇問題WOR
你覺得雲佬E個種早熟早殘, 我基本上都同意, 但都有人覺得再豐裕係馬王級唔會有E個問題, 大家有 ...

正如之前有人問你,早熟早殘點解唔早用盡? 其實你既建議係偽善定有建設性,真係閣下先知。

仲有,香港賽馬討論區係禁止討論大亨事項,請重之。

擺明比人追擊...點玩...
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 7/4/2009 02:38 PM 發表

正如之前有人問你,早熟早殘點解唔早用盡? 其實你既建議係偽善定有建設性,真係閣下先知。

我都回左啦 就係因為佢個種早熟早殘 所以而家應該要抖 盡量保持戰鬥力 下季未必就咁快殘.
你睇一半唔睇一半 我可以點? :kkkk:

我都唔想講大亨野 不過我唔提唔得 相信高層會體諒 :jjjj:
頂部
yinho (Carson)
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」  
UID 3397
精華 0
積分 0
帖子 4084
港元 321 萬
存款 10 萬
聲望 33
閱讀權限 20
註冊 11/11/2006

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 7/4/2009 02:38 PM 發表

呢樣野2種睇法啦
1.早熟早殘早早用盡
2.早熟早殘,希望今季唔好跑得太多,博下季仲可以玩多季

BLuF8NCv1Mk
yBdIK7lyP5U
CAlgVYzj5tM
5_bn4VjD4WI
ZutiIboxkeA
QfJir72991I
Xpg4QoFR1OY
頂部