賽馬世界

標題: 再豐裕衝擊七捷,下仗冠軍一哩賽
活力寶蹄
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3496
精華 0
積分 0
帖子 7565
港元 -296 萬
存款 10 萬
聲望 55
閱讀權限 20
註冊 25/12/2006
來自 AF

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2009 06:03 PM 發表

你係唔係睇錯:iiiii:

我錯..:ppp: :ppp:
兩隻太似名啦..:aaaaaa: :aaaaaa:
不過個隻就真係一招了..:iiii: :iiii:
不過佢一招了可以贏打比已經得啦..:vvvv: :vvvv: :vvvv:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 6/4/2009 06:04 PM 發表

不老英雄,
假假地都片贏 麒麟 :zzz:

back to basic la.....好多人都係咁
谷又話谷, 唔谷又話唔谷
大倉谷贏大賽又話會爆 xxyyyzz,
細倉拿住 d 好馬唔谷/唔識谷/ 又話 浪費笑x人
le d 討論 各大 fo ...

你係唔係講錯:iiiii: :fff: .

我覺得,係group一招了好過吳定強練燈炟王/魄力王咁:ooo:
頂部
活力寶蹄
虛擬馬主

UID 3496
精華 0
積分 0
帖子 7565
港元 -296 萬
存款 10 萬
聲望 55
閱讀權限 20
來自 AF

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 6/4/2009 06:05 PM 發表

我就係唔想佢一招了了, 所以先叫佢唔好咁摶 :iiiii::iiiii:

不過再豐裕係唔係雲佬第一批仔仔..??:ppp: :ppp:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 6/4/2009 06:05 PM 發表

我就係唔想佢一招了了, 所以先叫佢唔好咁摶 :iiiii::iiiii:

我係馬主好似尋日咁同人講我隻馬贏爆冷捧盃已經好威了
頂部
活力寶蹄
虛擬馬主

UID 3496
精華 0
積分 0
帖子 7565
港元 -296 萬
存款 10 萬
聲望 55
閱讀權限 20
來自 AF

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2009 06:07 PM 發表

我覺得,係group一招了好過吳定強練燈炟王/魄力王咁:ooo:

個d馬主好多都會想贏大賽一招了,好過幾年贏幾場..:ppp: :ppp:

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 6/4/2009 06:07 PM 發表

不過再豐裕係唔係雲佬第一批仔仔..??:ppp: :ppp:

係....e個種2006年先第1次係nz週歲拍賣會出黎賣
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 6/4/2009 06:06 PM 發表

我錯..:ppp: :ppp:
兩隻太似名啦..:aaaaaa: :aaaaaa:
不過個隻就真係一招了..:iiii: :iiii:
不過佢一招了可以贏打比已經得啦..:vvvv: :vvvv: :vvvv:

一球成名,一夜成名,一鳴驚人就係咁.
有d人儲埋儲埋就係想有一日做一件轟轟烈烈既事令到全世界既人都知,無人唔識你.
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 6/4/2009 06:08 PM 發表

個d馬主好多都會想贏大賽一招了,好過幾年贏幾場..:ppp: :ppp:

除左成日贏大賽又另計,但香港有幾多馬主贏過大賽?如果馬主肯俾錢的話.例如蘇舜.
唔係點解咁多馬主高價入pp......就係想一招了.
頂部
神風無缺
活躍會員

UID 4472
精華 0
積分 0
帖子 932
港元 690 萬
存款 0 萬
聲望 231
閱讀權限 10
註冊 27/3/2008

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 6/4/2009 06:00 PM 發表

我想講既係, 就係佢咁用法, 加埋個種問題, 我怕佢下季冇貨交
我覺得佢要抖下, 咁下季要KEEP住就容易

如果我表達有問題 請見諒

你咁諗係無問題嘅
只不過換著係練馬師、甚至係馬主嘅角度
以5歲未必交貨嘅不明朗因素
加上史上首匹季內七捷馬嘅「虛銜」吸引之下
佢地嘗試比再豐裕今季搏多1 win都算情有可原的
畢竟無人可以擔保比佢抖抖之後下季真係keep得住
頂部
活力寶蹄
虛擬馬主

UID 3496
精華 0
積分 0
帖子 7565
港元 -296 萬
存款 10 萬
聲望 55
閱讀權限 20
來自 AF

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 6/4/2009 06:09 PM 發表

係....e個種2006年先第1次係nz週歲拍賣會出黎賣

其實係到噪咩呀,始終第一年,可能有破格馬到唔定,
下年我地咪知道佢係唔係早熟馬。:ppp: :ppp:

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2009 06:07 PM 發表

係 :yyy:  d 名太似手快打錯.....

姐係老老實實.....唔只 強哥...

我成日都話, 陽光 已經係 浪費得好緊要
襟跑又點? 跑極都係咁....一世阿2

Ballack :fff: :fff: :zzz:

柏高又中
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2009 06:08 PM 發表

我係馬主好似尋日咁同人講我隻馬贏爆冷捧盃已經好威了

如果一招了了 下季又一樣係好爸爸爆冷係度跑 :ooo:

點解咁多人覺得 為左一場馬 寧願一招搞掂哂 而放棄長線 都值得 :sss:
頂部
新水星
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   07-08年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (盃賽組別)  
UID 2204
精華 0
積分 195
帖子 5913
港元 9852 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006
來自 烏托邦

QUOTE:
原帖由 神風無缺 於 6/4/2009 06:13 PM 發表

你咁諗係無問題嘅
...

唔搏大賽的話個七捷賽程會冇咁辛苦。:zzz:

HK:發財先鋒(紐)、(嘉應傳承(愛))、(安騁(美))、智取神駒(智)、大至尊(愛)、競駿飛翔(法)、九五赤兔(英)
JRA:Hayayakko(夏威夷王),Mama Cocha(黑船),Hyams Beach(Drefong),Kalpa(滿樂時),Amante Bianco(Henny Hughes),Solomon(覓奇島)
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 6/4/2009 06:14 PM 發表

如果一招了了 下季又一樣係好爸爸爆冷係度跑 :ooo:

點解咁多人覺得 為左一場馬 寧願一招搞掂哂 而放棄長線 都值得 :sss:

因為可以換馬,比著我如果有錢既都會.
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 神風無缺 於 6/4/2009 06:13 PM 發表

你咁諗係無問題嘅
...

其實長遠D考慮......如果你抖留下季, 你跑1600 D對手 好爸爸又老一歲, 好利威而家都已經退緊, 爆冷又唔係1600馬, 自由好, 閒話一句又跑2000機會大, 只要再豐裕KEEP到個勢, 本地根本冇咩野對手可以係1600 G1贏到佢 :ooo:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 6/4/2009 06:14 PM 發表

其實係到噪咩呀,始終第一年,可能有破格馬到唔定,
下年我地咪知道佢係唔係早熟馬。:ppp: :ppp:

我覺得早熟馬同用得多係無關.
唔好俾方駿暉乜野5歲跑8場仲有進步呢個大話荼毒到.
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2009 06:19 PM 發表

因為可以換馬,比著我如果有錢既都會.

講白 d....

我係馬主, 有錢換馬, 吹咩 :zzz:

柏高又中
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2009 06:21 PM 發表

馬係唔會因跑得少就會keep到長d時間有進步:lll: :lll:
跑得多一樣唔會令d馬早d退步

好例子...
好利威少跑啦....2年前輸比好爸爸
唔見佢而家反先到??:yyy: :yyy:

頂部
新水星
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   07-08年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (盃賽組別)  
UID 2204
精華 0
積分 195
帖子 5913
港元 9852 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006
來自 烏托邦

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 6/4/2009 06:29 PM 發表

馬係唔會因跑得少就會keep到長d時間有進步:lll: :lll:
跑得多一樣唔會令d馬早d退步

好例子...
好利威少跑啦....2年前輸比好爸爸
唔見佢而家反先到??:yyy: :yyy:

有d人會覺得安田果場反先左。:zzz:

HK:發財先鋒(紐)、(嘉應傳承(愛))、(安騁(美))、智取神駒(智)、大至尊(愛)、競駿飛翔(法)、九五赤兔(英)
JRA:Hayayakko(夏威夷王),Mama Cocha(黑船),Hyams Beach(Drefong),Kalpa(滿樂時),Amante Bianco(Henny Hughes),Solomon(覓奇島)
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/4/2009 06:21 PM 發表

方駿暉未必錯WOR
記唔記得有隻浪濤峰....早年因傷搞到一季冇跑幾場
結果8歲3捷, 5班底上返4班中間位置
我覺得 2者之間唔多唔少有D關係

5歲馬 當然進步空間冇3, 4歲馬咁大
不過如果早年用得少, 都係唔排除仲會進步
頂部