賽馬世界

標題: Running國際賽賽後觀感
Running
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
Running國際賽賽後觀感

今年國際賽,只可以用「O咀」、「嚇死人」去形容,事關你點會諗到一隻二班馬,竟然可以贏Int G1、更加冇諗到一場Int G1,直路好似睇緊搏擊會、有o的騎師全程跑法簡直係「大師級」風範。:yyy: 當然唔少得,就係有o的人o既思維,可以膠到冇朋友!:zzz:

逐場逐場講:

香港瓶:

基本上都冇乜特別o野講,要講o既就係我承認睇錯「迪諾醫生」,今日表現簡直同上次加拿大國際錦標差好遠,完全俾佢呢場o既賽績呃晒,sorry sorry。:ppp:

「紫月光」只能講句唔好彩,史賓沙發揮一流,輸少少只係運氣問題;「網絡電郵」今場證明佢本身實力,下年如果進度正常,有力上位。

「包裝大師」韋達跑得好有心機,將步速控制得好好,所以有獎金收完全係佢o既功勞。

香港短途錦標:

呢場賽事之前幾個月,邊有人諗到一隻叫「創惑」o既二班馬,會跑到國際賽?o個時如果有人話佢有得贏,肯定俾人話你7+2。:yyy:

好啦,到o左今日,跑之前同樣冇人覺得佢有贏面~~~~

但入到直路,佢竟然可以連「阿帕奇貓」都過埋,仲可以頂住「綠色駿威」,結果一跑出o黎全場O晒咀!:kkk:

所以呢場賽事結果,我到而家都仲發緊夢,一場Int G1,可以爆出咁o既賽果,我完全唔相信!跑馬果然係冇絕對!

如果連一隻「創惑」都可以做低「阿帕奇貓」、「黃金商人」,呢場o的所謂外隊都係快o的收工把啦!:zzz:

其他馬方面,「綠色駿威」叫做唔夠運,如果冇受阻話唔定連「創惑」都KO埋;「陽光」跑到咁肉酸,柏寶要負全責!有乜理由走內欄衝架?o的發揮簡直不知所謂!:rrr:

香港一哩錦標:

跑完呢場後,我承認我係seven o左,原因我相信列生及木兄會明點解!:yyy:

今場最失望一定係「好利威」!全程達少冇跑錯之下,末段竟然冇後勁,仲要越跑越退,完全係冇晒力,上次o個段21秒幾後勁去o左邊?今場表現,我只能講兩個字去總結佢o既表現:「退步」!

今次「奇特威」之敗,又再印證一個事實:跑慣左轉o既馬,點可能單靠晨操就可以短時間內教好?有o的人賽前竟然話「左轉馬唔識跑右轉,係山高之流呃飯食先咁講」,呢o的人簡直係冇腦!上季「安小姐」又係同「奇特威」相同例子:初跑右轉、排外檔,結果兩隻馬下場一模一樣!點解過o左一年後,有o的人o既思維完全冇改進過,以為「好馬點跑都冇問題」,希望經過今次之敗,請你好好放低你o既舊思維啦!

至於o個o的賽前吹到「奇特威」天上有地下無o既人,我只能用「恥笑」去形容你地o既膠行!:yyy:

香港杯:

今場內欄就上演「搏擊會」馬場版,連柏兆雷呢o的老江湖都話呢場似見習騎師賽事,可想而知內欄有幾「慘烈」。:yyy:

不過,今場最好睇,相信係「卡式捉奇之首」- 萬寧,點樣示範一個「卡式捉奇」應有o既大師級跑法!:fff:

起步四疊轉灣,全程三疊望空,入直路完全散晒,大敗而回。但過程中,佢係有機會搵到cover,點解又唔積極搵位?

以往睇片見到萬寧o的「經典走位」,已經笑到噴水,估唔到今次親身觀賞,更加眼界大開,笑到我幾乎暈低!:eee: 明顯睇到,女婿o既功力已經再上一層樓,而家直頭可以叫佢做萬寧大師都得!:jjjj:

呢$10WP,抵啊!

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006
賽前講到點天花龍鳳都得, 賽後自然就勝敗論英雄 :yyy:
不過估唔到班人 居然唔知左轉右轉可以好唔同, 仲要冇欄幫佢跑添 :yyy:
高手 真係高手 咩野料都睇清哂 :jjjj:

如果我地7左 我地會出黎認衰
D高手 7左 從來只會見佢地潛水唔會浦頭 :yyy: 慢肌高手去左邊 :yyy:

今日 終於見識到卡式捉奇 的威力 :yyy:

頂部
DrEAm
虛擬馬主
不能自拔的現實~119

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 3814
精華 0
積分 0
帖子 2363
港元 1196 萬
存款 981 萬
聲望 1211
閱讀權限 20
註冊 5/6/2007
來自 夢
創惑 呢一爆 我笑到停吾到....:yyy:

吾愛Blutgang
頂部
阿仙奴
虛擬馬主
Elegant Fashion

UID 2264
精華 0
積分 156
帖子 2898
港元 1331 萬
存款 10 萬
聲望 50
閱讀權限 20
註冊 6/1/2006
來自 兵工廠
我買開心歡笑都無買佢:kkk:
咁就跑佢...

頂部
sw
虛擬馬主

UID 2152
精華 1
積分 651
帖子 7647
港元 7041 萬
存款 100 萬
聲望 163
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 14/12/2008 10:05 PM 發表
賽前講到點天花龍鳳都得, 賽後自然就勝敗論英雄 :yyy:
不過估唔到班人 居然唔知左轉右轉可以好唔同, 仲要冇欄幫佢跑添 :yyy:
高手 真係高手 咩野料都睇清哂 :jjjj:

o係現場........轉彎都笑緊........:abcde:

入直路......好似跑左轉咁係咁走出外欄:iiii:

閂埋門淋紅油嘥X氣啦
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing
隻貓其實係應贏既,只係一入直路比白生食左佢半條跑線自然衝落冇咁好:ppp: :ppp:
頂部
列高力 (OK!! I serious)
虛擬馬主
高歌離席~~

UID 2650
精華 0
積分 744
帖子 6445
港元 2841 萬
存款 0 萬
聲望 108
閱讀權限 20
註冊 4/4/2006
來自 Bxtxh of fxxrsxxe
聽聞果10蚊好似我出ga wo :fff:

按讚「超志祥」!
頂部
帶來吉利 (㊣魔力神話㊣)
版主
★馬神再現☆

UID 2163
精華 0
積分 1131
帖子 10198
港元 12654 萬
存款 708 萬
聲望 221
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 M78星雲
2400果場
紫月光 真係發揮一絕 騎師騎到絕
我係沙圈 見到 紫月光同珠寶世家 最靚
不過一上馬 隻珠寶世家係咁起飛腳又頭up

最後當然買左條1拖3 1膽拖 6.8.10
好在日本仔追唔到 唔係本王都開唔到胡
不過我覺得韋達 包裝大師 反正你都得咁慢
如果中間係咁發力走先 相信賽果 必定係 紫月光第1
你有機會第2-4名

1200果場
e場完全係誇張
如果創惑贏到 今次大摩出點心 都夠殺:ppp:
1隻馬 變身成咁 真係完全奇蹟

直路果陣 係我左右前後 馬迷都話: 唔銀係呀化 2班馬贏g1:hhhh:
個個跑完0哂咀...:llll: :llll:

1600果場
沙圈見 奇特威 冇火氣加上第1次跑右轉 重要美國馬
都一早唔睇好
最後當然轉灣飛出大外檔收場
不過 我係沙圈 見到 好利威 毫冇火氣,.精神
我即時第1心水飛起佢!!:yyy:
全場 最靚 8號 步步穩 ---> 1.好爸爸 14.利達高威
上年我買過 風中靈駒 今年一樣買埋佢!!

最後 要風中 飛起步步穩...
買左1拖6.14 pq
最後跑第4 慘慘慘:iiiii: :iiiii: :aaaaaa:

2000果場

爆冷 明顯超哂班 馬又勇
隻馬明知咁好後勁 加上個個都望住你跑
騎師可以豬到 留到直路先係找位..
轉灣係見到佢想 係牛精福星 外邊出
不過2隻馬 封都封死你啦
就算唔封你
你一樣只係得第3名
隻飛鷹山一早走先
希臘寶馬 後上如飛
不過真係服哂蘇銘倫 可以跑到咁出色 死馬都比佢谷返上來跑第5

e場我買左 2拖1.5 真係慘..出哂d腳
:yyyy:

頂部
sw
虛擬馬主

UID 2152
精華 1
積分 651
帖子 7647
港元 7041 萬
存款 100 萬
聲望 163
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
唔見馬神你:fff:

閂埋門淋紅油嘥X氣啦
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
馬神你企o係邊度?:fff:

頂部
版主
★馬神再現☆

UID 2163
精華 0
積分 1131
帖子 10198
港元 12654 萬
存款 708 萬
聲望 221
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 M78星雲

QUOTE:
原帖由 Running 於 14/12/2008 10:56 PM 發表
馬神你企o係邊度?:fff:

國際前一場 係沙圈搶定靚位睇馬

之後就係外邊睇:zzz:

沙圈 好大友 輸唔起
好似有條友 買左500蚊 中國陸家w
影相輸左比蘇銘倫 係咁爆粗.大大聲係咁罵
之後又打哂電話 xyz,,,:jjjj:
重有更多輸左 爆左粗等..

好心d人 怕輸就咪買馬啦!:hhhh: :hhhh:

我賭馬
輸錢唔重要
買左心安理得
輸左理所當然

最重要係嗜好 我覺得值博就買

頂部
sw
虛擬馬主

UID 2152
精華 1
積分 651
帖子 7647
港元 7041 萬
存款 100 萬
聲望 163
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 14/12/2008 11:02 PM 發表

沙圈 好大友 輸唔起
重有更多輸左 ...

外邊邊度先 成個看台400米長喎:jjjj:

閂埋門淋紅油嘥X氣啦
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 14/12/2008 11:02 PM 發表

沙圈 好大友 輸唔起
重有更多輸左 ...

好同意 :gggg::gggg:
我今日都入左場, 親眼見識好多ED友 :zzz:

頂部
列高力 (OK!! I serious)
虛擬馬主
高歌離席~~

UID 2650
精華 0
積分 744
帖子 6445
港元 2841 萬
存款 0 萬
聲望 108
閱讀權限 20
註冊 4/4/2006
來自 Bxtxh of fxxrsxxe

QUOTE:

沙圈 好大友 輸唔起
重有更多輸左 ...

我記得我後面有條友話
明明隻中國陸家過左la wo
點解係2贏ga? :o)

按讚「超志祥」!
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 14/12/2008 11:05 PM 發表

我尾場係咁_潘頓:yyy: :yyy:
頂部
版主
★馬神再現☆

UID 2163
精華 0
積分 1131
帖子 10198
港元 12654 萬
存款 708 萬
聲望 221
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 M78星雲

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 14/12/2008 11:05 PM 發表

多數都係d阿叔
重要食煙果隻

最好笑 我係沙圈 聽到條男人打電話比 [佢老婆?]
話自己e家係馬場 條現金卷比人偷左買唔到馬
叫佢 即時入500蚊落佢户口 重要話!!要快
又話自己好多好野 又話自己信心十足

我心唸: 馬會有你e d友 真係長做長有:jjjj:

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 14/12/2008 11:09 PM 發表

我尾場係咁_潘頓:yyy: :yyy:

你有PT X下佢冇問題呀
最弊係 我聽果D阿叔 X人時既PT 係好笑到冇朋友 :yyy:

頂部
sw
虛擬馬主

UID 2152
精華 1
積分 651
帖子 7647
港元 7041 萬
存款 100 萬
聲望 163
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 14/12/2008 11:20 PM 發表

最弊係 我聽果D阿叔 X人時既PT 係好笑到冇朋友 :yyy:

點冇朋友先:zzz:

閂埋門淋紅油嘥X氣啦
頂部
Kris
虛擬馬主

2006年RW活躍會員十傑  
UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 14/12/2008 11:20 PM 發表

個point好簡單

1)我呢場買左乜俾人殺, 就_劏低我o個個
2)我呢場買左乜跑得差, 就_跑o個個

太簡單太容易理解啦:yyy:

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 sw 於 14/12/2008 11:23 PM 發表

點冇朋友先:zzz:

不能盡錄, 大多都係D陰謀論 / LOGIC 好笑  :zzz:  HKD好多ED野
列生講有條友話買左中國陸家WIN, 條友X韋達/馬會 早咩野會明明係第1影相會變第2 :yyy:

頂部