賽馬世界

標題: 黎 海 榮 睇 好 「 大 富 之 星 」
少仔 (反韋達幫!~!)
虛擬馬主
物極必反!!點石成金??

UID 2161
精華 0
積分 0
帖子 1955
港元 3343 萬
存款 10 萬
聲望 214
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
黎 海 榮 睇 好 「 大 富 之 星 」

黎 海 榮 睇 好 「 大 富 之 星 」
  新馬季在下星期一便開鑼,各騎師都已四出物色座騎,當中本地騎師黎海榮已落實八匹座騎,分別是石廄「團隊精神」,李廄「大富之星」,文廄「寶樹多盈」,伍廄「寰采商人」,何廄「星光活力」、「盈駿寶」、「齊心得寶」及「奧利皇子」。

新馬季首個錦標特首盃,黎海榮將策「大富之星」出戰。此駒去季尾最後一戰,便是在黎海榮胯下勝出一班千二米賽,今番人馬重逢,黎海榮說:「新馬季復課後,馬兒進度理想。此駒作戰經驗豐富,狀態很容易被操起,昨晨替牠過檔時感覺其表現不俗。上季『大富之星』在開鑼日一出即勝,希望可以重溫好夢,贏取新馬季首個錦標。」

去季在黎海榮胯下一戰表現未如理想的「寰采商人」,今仗角逐千 二米,練者伍碧權讓馬兒再次配上黎海榮,騎者對今戰爭勝機會分析說:「上季曾替此馬執韁,對其性能已有認識,馬兒今季進度顯著,較早前在泥地千二米試閘考驗時走勢甚佳,狀態已具備作戰水準,今戰負輕磅亦有助發揮,如陣上可交回試閘時的表現,有力取得好成績。」

「盈駿寶」去季三戰皆名落孫山,但陣上演出卻是愈跑愈好,尤其是季尾一戰在田草千二米跑入一席接近的第四時,走勢最為出色。馬兒今季首戰便角逐千六米,黎海榮說:「馬兒的質素甚佳,今季預期會有頗大進步,雖然季內首仗便跑千六米,對氣量要求考驗頗大,但從其血系顯示,此駒是一匹中長途馬,故此應可應付,跑出水準有望能上名三甲。」

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006
海榮真厲害,上季尾嬴一場,就此搶左阿滇o既帥印~:loveliness:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006
咁 ge 狀態 + 咁 ge 對手....
吹水咪吹咁大 la
咁都贏得 馬王 la :yyy:

柏高又中
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 11/9/2008 12:14 PM 發表
咁 ge 狀態 + 咁 ge 對手....
吹水咪吹咁大 la
咁都贏得 馬王 la :yyy:

奸仔達喎~.~

全香港最唔識睇操練,狀態o既馬房~.~"
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 11/9/2008 12:12 PM 發表
海榮真厲害,上季尾嬴一場,就此搶左阿滇o既帥印~:loveliness:

滇仔騎心中有理wo:fff:
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 11/9/2008 12:42 PM 發表

滇仔騎心中有理wo:fff:

佢無左大富之星帥印先比賀賢睇中姐~~(因為今場輕磅馬多,要爭d輕磅騎師)

你估阿滇有大富之星騎會唔要??:fff:

而且賀賢真係睇得上阿滇,就係比隻再勝多佢,而唔係心中有理啦掛~:fff:

仲記得上年阿滇騎隻陽光嬴呢場盃,第2名係邊隻馬呢??:fff:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 11/9/2008 12:41 PM 發表

奸仔達喎~.~

全香港最唔識睇操練,狀態o既馬房~.~"

你講埋 d 野咁似香討果個 講 李易達 ge 人 ge :yyy: :yyy:

你唔識睇 唔代表佢跑出 d 馬冇狀態 wor

柏高又中
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 11/9/2008 12:53 PM 發表

你講埋 d 野咁似香討果個 講 李易達 ge 人 ge :yyy: :yyy:

你唔識睇 唔代表佢跑出 d 馬冇狀態 wor

我只係講出大部份馬迷心聲,可見有好多人同我英雄所見略同~:loveliness:

識睇佢d馬o既人唔會話無,只係小數~:zzz:

呢d小數o既人我會稱佢地為"怪物"~:fff:

你係唔係怪物呢?:loveliness:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28969
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 11/9/2008 12:59 PM 發表

我只係講出大部份馬迷心聲,可見有好多人同我英雄所見略同~:loveliness:

識睇佢d馬o既人唔會話無,只係小數~:zzz:

呢d小數o既人我會稱佢地為"怪物"~:fff:

你係唔係怪物呢?:loveliness:

你估依家 以前跑馬咩....

廿年前就話可以 6 成馬出黎爆姐
依家出得黎跑 ge 起碼都 8,9 成馬, 實力又近左
得 6 成馬點跑

騏彩夠勁掛, 阿李生練左 d 乜出黎
當你又可以話佢燉過龍 奸有奸輸 :zzz:

大部份馬迷 唔識捉 咪話人地古惑 lor, 奸 lor
再唔係就冇狀態 lor, 操練亂來 lor :gggg:
d 藉口 幾十年都冇變, 總之 錯就係人地唔係自己
所以 賽馬 大部份馬迷 都係輸 :loveliness:

柏高又中
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 11/9/2008 01:07 PM 發表

你估依家 以前跑馬咩....

廿年前就話可以 6 成馬出黎爆姐
依家出得黎跑 ge 起碼都 8,9 成馬, 實力又近左
得 6 成馬點跑

騏彩夠勁掛, 阿李生練左 d 乜出黎
當你又可以話佢燉過龍 奸有奸輸 :zzz:  ...

奸仔達d操練,永遠只會話佢高深莫測,唔會話佢出錯~~

廿年前d馬易賭過而家,以前d馬質素分野大,賽事往往都會出現大距離勝負~~

唔似而家好多場合都幾隻馬並排過終點,要等影相先分出結果~
頂部
活力寶蹄
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3496
精華 0
積分 0
帖子 7565
港元 -296 萬
存款 10 萬
聲望 55
閱讀權限 20
註冊 25/12/2006
來自 AF
奸仔達...:lll:
咁都爆就吃得x啦...= =
頂部
好爸爸 (馬王)
虛擬馬主
Horse of the year

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3346
精華 0
積分 0
帖子 2283
港元 2682 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 20/10/2006
來自 Brighton
大富之星呢類忠心馬...我唔敢咁快睇死佢:ppp:

佢上年初出都隊爆寶樹友盈

頂部
馬俠
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3905
精華 1
積分 0
帖子 17549
港元 5525 萬
存款 10 萬
聲望 172
閱讀權限 20
註冊 6/7/2007
新鮮感 特佳..但唔多睇好:uuu:
頂部