賽馬世界

標題: 薯片佬今日「好文」
Running
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
薯片佬今日「好文」

駭人賽果老主顧也要斬手指

日前在傳媒早餐會中,馬會高層表示今季投注額恐怕難免出現負增長,預計跌幅在百分之五至十之間,但若然賽事經常出現像前晚夜馬般的駭人賽果,這跌幅恐怕會超額兩三倍完成,連筆者這個老主顧也非斬手指不可。

本來勝敗乃兵家常事,賭了幾十年馬洗袋離場的慘痛經驗也不在少,但賽果像前晚這般失控的,過往實在並不多見,這邊廂馬會高層還在對傳媒說要收緊賽例加強監察,那邊廂各路英雄卻像是要來一個下馬威般,上一場放頭今場留到最後肆無忌憚。

快活谷A跑道不利放頭人人都知,前晚沒有任何一匹頭馬是從頭直領到底的,就算全晚步速最慢那一場「標青」也只是跟第二位,但我們的七屆冠軍騎師韋達先來一匹「吉祥寶駒」再來一匹「萬里駒」都是搶放。

孖寶神駒騎法惹公憤

那就當是判斷錯誤吧,但我們接尠見到「得寶飛駒」、「金剛小子」以及「孖寶神駒」都在未抵終點線時已停止了推騎,當然是受其他馬匹干擾或難以望空吧,不然早已經被罰了。

不過那些干擾是否影響到完全無法催策,大家可以自己翻看影帶再自己判斷,從網上言論看來,以「孖寶神駒」一場演出最惹公憤。:rrr:

至於說加強監察注項,恐怕道高一尺魔高一丈,想在練馬師或騎師太座戶口,找到投注其他人馬的巨額注碼,恐怕難矣哉!

今次賽事初步提供「不言而喻」,上次賽後騎師一聲右腳無力未能力策,捧場客的錢就全部掉到鹹水海,跟住養傷去也,剩下練馬師總也要給個交代吧。

頂部
光仔
虛擬馬主

UID 3482
精華 0
積分 0
帖子 9945
港元 1168 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 17/12/2006
今次賽事初步提供「不言而喻」,上次賽後騎師一聲右腳無力未能力策,捧場客的錢就全部掉到鹹水海,跟住養傷去也,剩下練馬師總也要給個交代吧。

on9-_- 你輸牙化 講到練馬師錯:iiiii:

從網上言論看來,以「孖寶神駒」一場演出最惹公憤:kkkk: :kkkk:
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
回復 #2 光仔 的帖子

呢o的說話唔係鬼上身點會講得出:zzz:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
薯片同大摩都係8字不夾.:jjjj:
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/1/2009 10:15 AM 發表
薯片同大摩都係8字不夾.:jjjj:

唔係八字唔夾

係薯片太天真及好傻,成日都被大摩食住!:yyy:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
駭人賽果

威利來,驍將王,靚無敵夠駭人掛.

結果原來:fff:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 Running 於 9/1/2009 10:20 AM 發表

唔係八字唔夾

係薯片太天真及好傻,成日都被大摩食住!:yyy:

其實18台都係,不過人地18台間唔中都會中,250倍都中過,薯片佬中過d咩?
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/1/2009 10:42 AM 發表
駭人賽果

威利來,驍將王,靚無敵夠駭人掛.

結果原來:fff:

對佢地o黎講,「駭人賽果」就係佢地場場買唔中,覺得係有人做馬,先搞到結果「唔正常」!

頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/1/2009 10:43 AM 發表

其實18台都係,不過人地18台間唔中都會中,250倍都中過,薯片佬中過d咩?

1.X至2.X倍大熱:fff:

頂部
PrettyIvy
資深會員

UID 4987
精華 0
積分 0
帖子 370
港元 598 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 18/12/2008
真係唔覺得星期三果 D 叫駭人賽果,
你睇返除咗尾場,每場嘅頭兩名都最少有一駒係近期有好表現嘅,
好似三刀王、奇蹟、巴圖魯、威財寶、高高的、耀目、雪山神駒、
金鑽龍華、標青,都係有近績有狀態嘅馬,
你薯片佬賭了幾十年馬,咁都要洗袋離場,
咁就真係快 D 斬手指啦,費事輸死你呀!
頂部
臨場
活躍會員

UID 3730
精華 0
積分 0
帖子 566
港元 870 萬
存款 0 萬
聲望 133
閱讀權限 10
註冊 30/4/2007
我覺得剛戰週中夜馬的場地,令當晚賽事較易爆冷.
實前場地讀數2.64是好快地拍標, 但卻掛好地牌, 是否冬草的長成令場地偏慢,令跑開快地的馬跑不出水準呢?
當然, 大部份賽事前段慢到傻, 直路經常塞車, 令冷門屢爆.

頂部
田少
二星會員

UID 3934
精華 0
積分 0
帖子 91
港元 425 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 23/7/2007

QUOTE:
原帖由 Running 於 9/1/2009 10:02 AM 發表
駭人賽果老主顧也要斬手指

日前在傳媒早餐會中,馬會高層表示今季投注額恐怕難免出現負增長,預計跌幅在百分之五至十之間,但若然賽事經常出現像前晚夜馬般的駭人賽果,這跌幅恐怕會超額兩三倍完成,連筆者這 ...

就算繼續騎又點 ...  卡樂B冇野下化 ? ...
佢會跑到第四咩  ?  .....    咁叻你去做騎師啦 ... :rrr:
根本上就係韋達d馬全部都偏熱 ...
你見d馬基本上都盡盡地 , 擺佢上去又係大熱 ,
但係擺其他人上去就冷好多 ...  卡樂B真係經常主觀多於客觀 :ddd:

頂部
biofather
資深會員

UID 3479
精華 0
積分 0
帖子 439
港元 757 萬
存款 230 萬
聲望 605
閱讀權限 10
註冊 13/12/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/1/2009 10:43 AM 發表

佢以前在 ATV 同 Cable 果陣講過話中過 99 倍 魔術家 Win, 不過就好多年前!

http://special.hkjc.com/promo/ch/2008_derby/images/db08_download_sign11.gif

若有天  讓我可  令昨天的光陰可再見
期望你  千里外  記起當天的經典
在那天  夜空裡  共你看星閃照不會厭
曾互勉  終有日  夢想國必遇見
共你一起哼這歌 昨天的歡笑   一一重現
人若有  困惑時   期望盡快告消
共你一起哼這歌  縱千里分隔  仍如相見
原是你  陪伴我  永沒變
期望你  能共我  今日見
頂部
自由雨滇行
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」  
UID 2835
精華 0
積分 112
帖子 6670
港元 1221 萬
存款 0 萬
聲望 139
閱讀權限 20
註冊 11/5/2006

QUOTE:
原帖由 田少 於 9/1/2009 11:23 AM 發表

就算繼續騎又點 ...  卡樂B冇野下化 ? ...
佢會跑到第四咩  ?  .....    咁叻你去做騎師啦 ... :rrr:
根本上就係韋達d馬全部都偏熱 ...
你見d馬基本上都盡盡地 , 擺佢上去又係大熱 ,
但係擺其他人上去就 ...

方X暉好憎人講呢句
佢話如果一定要做過騎師先可以批評騎師既話咁呢個世界批評既聲音會幾乎=0
正=大家無做過局長唔可以批評林瑞麟:rrr:

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 9/1/2009 11:08 AM 發表
真係唔覺得星期三果 D 叫駭人賽果,
你睇返除咗尾場,每場嘅頭兩名都最少有一駒係近期有好表現嘅,
好似三刀王、奇蹟、巴圖魯、威財寶、高高的、耀目、雪山神駒、
金鑽龍華、標青,都係有 ...

金剛小子, 孖寶神駒 根本就冇, 多騎2步少騎2步有咩野分別? 而且金剛小子上場先包尾黎, 如果今次贏左你妨薯片佬會唔曹 :kkkk:
薯片佬真係 係唔係都陰謀論
大熱門必然會跑得好既咩 :kkkk:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 Running 於 9/1/2009 10:49 AM 發表

對佢地o黎講,「駭人賽果」就係佢地場場買唔中,覺得係有人做馬,先搞到結果「唔正常」!

佢地唔中=做馬.

咁佢地講哂:jjjj:
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/1/2009 12:37 PM 發表

佢地唔中=做馬.

佢地講咁自己咁_醒,不如叫佢地入晒特區政府做高官啊!:kkkk:

肯定唔駛三年會玩殘香港!:kkkk:

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/1/2009 12:37 PM 發表

佢地唔中=做馬.

佢地以為自己係高手ma :jjjj:

頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
有個問題:

既然薯片佬話星期三咁難買?點解當日RW咁多人贏錢?:fff:

頂部
君子
虛擬馬主

UID 2173
精華 1
積分 1571
帖子 7573
港元 76 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 紅魔鬼
我就算輸錢 都覺得星期3既賽事都吾知幾好玩
爆下冷咁 比我地刀仔鋸大樹既人可以開心下  

孖寶神駒上場比蘇大哥咁樣鞭到上黎 本身回吾回到氣都成一個問題
而韋達騎一定係跟前D架啦 (贏個場都係咁)  
吉祥寶駒8檔要埋就一定要放啦 (鬼吾知個個都想要黃金包廂位咩)
無韋達佢地咪食晒野LAW
頂部