賽馬世界

標題: A跑道o既另類偏差,放頭馬完全捱打~~~
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 9/12/2007 07:11 PM 發表

咁最簡單....你搵搵滿利谷最近賽事~~

滿利谷利放頭....你睇下會唔會10場馬先得一隻後上馬入3甲..會唔會同樣極端先啦~~

你又睇下日本d馬場有邊個會有咁"極端"o既情況出現至再講啦~~~

...

咁你又答下我

我頭先講果今日果 10 隻馬
邊隻係夠班跑??
差 ge 馬 蝕埋 bias 咪冇 lor

喜皇寶勁 咪蝕得起 lor

唔係 極端 就 一定後上/放頭唔得
超班的話就蝕得起

谷 c+3 唔極端咩, 個個都知內檔好到咩咁
田 c+3 唔極端咩
谷草 c+3 都有馬 3,4 疊後上入位/贏埋 la

點 極端 你有分在手咪 蝕得起 lor

歡笑星上次 c+3 唔蝕咩??
超咪蝕得起 lor

都係果句,
唔好中左方 x 輝 d 偏差毒

咪大偏差, 馬有分在手 就蝕得起

柏高又中
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 9/12/2007 07:11 PM 發表

咁最簡單....你搵搵滿利谷最近賽事~~

滿利谷利放頭....你睇下會唔會10場馬先得一隻後上馬入3甲..會唔會同樣極端先啦~~

你又睇下日本d馬場有邊個會有咁"極端"o既情況出現至再講啦~~~

...

電光火力
飛馬王子
長驅
威馬加鞭
土霸王
喜皇寶
小戰士
金剛力王
加州巔峰
神龍金剛

以上果堆馬, 除左喜皇寶, 金剛力王, 我睇唔出有邊隻馬可以有3甲 :kkkk:

馬冇實力但又跑得好, 話有偏差係合理
但而家係d馬冇實力, 唔入3甲係好正常, 關偏差咩野事? 如果電光火力, 神龍金剛果d入到黎就真係偏差大啦
喜皇寶, 金剛力王ed有實力馬2隻放頭1隻入圍, 根本最正常不過 :vvv:

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/12/2007 07:18 PM 發表

咁你又答下我

我頭先講果今日果 10 隻馬
邊隻係夠班跑??
差 ge 馬 蝕埋 bias 咪冇 lor

喜皇寶勁 咪蝕得起 lor

唔係 極端 就 一定後上/放頭唔得
超班的話就蝕得起

谷 c+3 唔極端咩
田  ...

我已經答左你....唔該你搵立返過去a跑道資料就知係唔係極端~~~

單係講一日係無意思~~~

而且...我等緊你d滿利谷數據,日本馬場數據....係唔係同樣咁極端呢??

我無咩留意外國馬.....願聞其詳~~~

再講一次呀...係極端呀~~你唔好1日跑10場,30個名次,有成6,7個名次都係放頭馬就叫極端偏差.....

記住...我一直講o既係極端偏差....唔係你地講d任何馬場都會出現o既偏差~~~唔好歪曲我個post o既意思~~
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36641
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
不過呢,過往香港賽事大多數利放頭+前領.

今日大賽日變利中後追.

其實唔明有甚麼不好:jjjj: ,典型後上馬咪有出路囉:zzz:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 9/12/2007 07:20 PM 發表

電光火力
飛馬王子
長驅
威馬加鞭
土霸王
喜皇寶
小戰士
金剛力王
加州巔峰
神龍金剛

以上果堆馬, 除左喜皇寶, 金剛力王, 我睇唔出有邊隻馬可以有3甲 :kkkk:

馬冇實力但又跑得好, 話 ...

順帶一提
上年國際賽都有馬放頭番到黎,
果隻叫咩 ah?? 威滿霸

咁點解佢到 ah?? 馬超咪得 lor,
結果, 當你俾人告甩好未
佢今年都 提高左排名 lor :kkkk:

柏高又中
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006
講埋守第2位果d

齊心得寶
小武士
聲威旺
新力升, 威比
步爽利
鞍山勇馬
紙醉金迷, 步步穩
關之影
大富之星
永得勝

大富之星,步步穩只係邊線馬, 其他果D直情級數唔夠狀態未得
步爽利中下風馬有第3
全日個跑道根本就好正常, 擺前果D絕大部分都唔係實力馬, 有實力既已經交出表現 :kkkk:

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/12/2007 07:33 PM 發表

今日大賽日變利中後追.

其實唔明有甚麼不好:jjjj: ,典型後上馬咪有出路囉:zzz:

中方 x 輝偏差毒 ma :kkkk:

講落去都冇意思
搵下一隻 威滿霸 好過 :kkkk: :kkkk:

仲有, A 欄 除左可以搵咩馬假敗之外
其實 仲有好多 假勝/近 馬值得留意 :fff:

柏高又中
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/12/2007 07:33 PM 發表

今日大賽日變利中後追.

今日無熱門馬係放頭咪係好事~~~

好似威滿蹄好彩有2隻傻馬做cover.....如果形勢小小唔同,佢今日都未必嬴到~~~

佢上年又跑1哩又放頭都係只得個第3~~~

所以上年隻再領風騷真係一個奇蹟......放頭嬴馬之餘....仲要用極快步速嬴馬~~~可惜今年無得跑國際賽~~:loveliness:
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/12/2007 07:36 PM 發表

中方 x 輝偏差毒 ma :kkkk:

講落去都冇意思
搵下一隻 威滿霸 好過 :kkkk: :kkkk:

仲有, A 欄 除左可以搵咩馬假敗之外
其實 仲有好多 假勝/近 馬值得留意 :fff:

唔好意思...我唔睇方駿x架.....我賭馬咁多年只睇張基一個評馬人....近年已經完全無睇任何評馬人o既評馬~~

所以你可以直接鬧我~~~謝~
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36641
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 9/12/2007 07:40 PM 發表

今日無熱門馬係放頭咪係好事~~~

好似威滿蹄好彩有2隻傻馬做cover.....如果形勢小小唔同,佢今日都未必嬴到~~~

佢上年又跑1哩又放頭都係只得個第3~~~

所以上年隻再領風騷真係一個奇蹟......放頭嬴 ...

金剛力王咪熱門馬:zzz: .
不過一年有幾多次呢D賽事.

始終無論係香港,甚至世界每一角落,跑大賽既馬後上馬點都會優勝過放頭馬:jjjj: .(除左短途)

其實去年威滿蹄放頭跑第3,前幾年天鵝騎士謀叔跑到咁都有第3.

算係咁吧:jjjj:
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 9/12/2007 07:34 PM 發表
講埋守第2位果d

齊心得寶
小武士
聲威旺
新力升, 威比
步爽利
鞍山勇馬
紙醉金迷, 步步穩
關之影
大富之星
永得勝

步爽利中下風馬有第 ...

多謝你o既事後孔明分析法~~~:ccccc:
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/12/2007 07:43 PM 發表

金剛力王咪熱門馬:zzz: .
不過一年有幾多次呢D賽事.

始終無論係香港,甚至世界每一角落,跑大賽既馬後上馬點都會優勝過放頭馬:jjjj: .(除左短途)

其實去年威滿蹄放頭跑第3,前幾年天鵝騎士謀叔跑到咁 ...

所以有時真係覺得跑馬好唔公平..........放頭馬o既出路可能真係要去跑泥地~~~:ppp:

最慘響rw有馬友好喜歡放頭馬....尤其係大逃馬呢~~~

唔知有生之年見唔見到一隻大逃馬可以響沙田A欄嬴到馬呢~~~:yyy:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36641
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 9/12/2007 07:48 PM 發表

所以有時真係覺得跑馬好唔公平..........放頭馬o既出路可能真係要去跑泥地~~~:ppp:

最慘響rw有馬友好喜歡放頭馬....尤其係大逃馬呢~~~

唔知有生之年見唔見到一隻大逃馬可以響沙田A欄嬴到馬呢~~~:yyy:

係香港用大逃戰術係好冒險:qqqq: ,分分鐘俾小組停你10場8場.

莫講話A欄,咩欄都難見:zzz: ,想睇大逃,日本大把:loveliness:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 9/12/2007 07:34 PM 發表
講埋守第2位果d

齊心得寶
小武士
聲威旺
新力升, 威比
步爽利
鞍山勇馬
紙醉金迷, 步步穩
關之影
大富之星
永得勝

步爽利中下風馬有第 ...

last reply.....出埋 le 個 reply 唔再在此 post 出 reply

10月24日 谷 c+3, 係 C+3
係人都知 " 極端 bias " ge 賽道
係人都知 後上死, 外疊死

我果晚問出左個問題
依家都冇人答到我

-- 點解果晚 貴蝦王 跑 1200, 最外最後都有力上黎
果晚我係買 貴蝦王的, 11 檔 谷 1200 c+3 照買

4983 位置Q 跑馬地 星期三 6 場    1 貴蝦王 拖 2 老少雙雄 +
           8 祥勝奇駒 $10   $20.00
4977 連贏 跑馬地 星期三 6 場    1 貴蝦王 + 8 祥勝奇駒 +
           10 勁力十足 $10   $30.00
4976 連贏 跑馬地 星期三 6 場    1 貴蝦王 + 2 老少雙雄 +
           10 勁力十足 $10   $30.00

-- 果場 4 班 1200, 一場蝕 ge 馬 win, 另一場大勇 3,4 疊都有 place...乜唔係內疊大曬咩??

-- 多樂寶一路 3 疊, 出彎 4,5 彎, 唔係谷 c+3 死位咩??
   點解 贏到??

柏高又中
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 9/12/2007 07:44 PM 發表

多謝你o既事後孔明分析法~~~:ccccc:

事後孔明分析法好多時都可以用黎對抗D歪理 :ccccc:

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/12/2007 07:49 PM 發表

係香港用大逃戰術係好冒險:qqqq: ,分分鐘俾小組停你10場8場.

莫講話A欄,咩欄都難見:zzz: ,想睇大逃,日本大把:loveliness:

柏兆雷...真係去得日本太多~~~:ppp:

今年放隻馬比上年仲要快....上年係捉唔實而且嬴馬所以無事~~

今年係有機會捉實隻馬,而無去咁做~~咁都無事...天理不容~~~

上年第2段做23秒幾....今年22秒幾~~~

上年4班...今年3班~~~:ppp:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36641
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
其實一個咁普通既標題,點解會有人會咁火既?

西兄同木兄請冷靜下來吧:gggg:
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/12/2007 07:50 PM 發表

last reply.....出埋 le 個 reply 唔再在此 post 出 reply

我果晚問出左個問題
依家都冇人答到我

...

馬係要講"實力""狀態""騎師"行頭, 檔位場地等等偏差只係次要考慮
可惜而家好多評馬人, 忘記左最基本既野

我都last reply...收工 :gggg:

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 9/12/2007 07:50 PM 發表

我果晚問出左個問題
依家都冇人答到我

...

如果你單係以2,3場賽事論成敗..我都幫你唔到~~~而且我一向覺得快活谷賽事太多變數,今年已經出左好多古怪步速~~所以我都唔會

對谷賽太認真~~

我係以整體數據為原則~~~

仲有....唔該唔好見人講偏差...就當左人地係方生弟子,拜託~~

而重點,我呢個post主要想提出a跑道o既極端偏差嚴重性,想叫d馬主,如果無好似日平線呢d級數o既放頭馬就咪鬼派來之麻~~

要派唔該派多d後上馬過來~~~等到時人人留後,又殺出一隻好似步步穩o既慢步速放頭馬~~~我都係想講呢d之麻~~

應該唔算咩歪理...何必動肝火呢...客倌~~~如果有不是,店小二向你賠不是又何妨呢~~~:jjjj:
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/12/2007 08:05 PM 發表
其實一個咁普通既標題,點解會有人會咁火既?

西兄同木兄請冷靜下來吧:gggg:

可能我係惹火尤物~~~:yyy:  給你一個吻~~:ssss:
頂部