賽馬世界

標題: 未有力策坐騎至終點好似變成家常便飯~~~
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 醜小狗 於 17/1/2008 01:23 PM 發表
西人堅兄:

可否講清楚少少,

您話您係西人堅=蓧堅兄?(論馬)

還是寶蹄兄=蓧堅兄?

到底寶蹄兄,西人堅兄,蓧堅兄其實是否是同一個人?

為何小狗對寶蹄兄的回文與讚美會與您有關呢?

小狗俾您的回帖 ...

我從來冇話過自己唔係 篠野堅 wor :yyy:
le 度好多人都知我係 :yyy:

有人問開我就答
唔知果 d 人都冇問開我, 我點會無 la la 話, 咁簡單 :yyy:

單響 le 度我花名都幾個, 又 堅叔 又 西堅 又 西西, 咩西都有 :zzz:
一個叫我 西西, 一個叫我 堅叔 就 誠信有問題, 好波 :rrrr: :rrrr:

兩個網 乃 友網
你在 rp 的文, 無謂 貼過黎, 已經保障左你 ge 私隱

你係冇改名, 不過 我響果面 回你 ge 野 你響唔同網可以一樣可以當冇睇過,
扮失憶再 之後 就無限將我上綱上線 :rrrr: 高手 :gggg: :gggg:

兩面 識我 ge 人都知 我講野 直來直去, 從來直插核心

我 ge 回應 只係想叫你 提醒你記住積極尋找 醫療方法,
驚你唔記得 所以 提提你, 鼓勵下你咁解
仲諗住 suggest 你一 d 醫療方法,
點知閣下屈得就屈, 睇黎依家唔駛了 :abcde: :abcde:

柏高又中
頂部
醜小狗
禁止發言

UID 3850
精華 0
積分 0
帖子 16
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 19/6/2007
來自 精神病院的逃犯
西人堅兄:

從閣下回文給小狗的輕率態度及嘻皮笑臉的表達方式,小狗已知道閣下是冒充者,

小狗與蓧堅兄討論的話題在觀點及角度需盡不同,但彼此均是堅持己見,在寸步不讓的情況下,然燒出討論氣氛.

若然以閣下現在的回文與當天小狗和蓧兄討論的氣氛相比,可說是天與地之別.

點都好,閣下冒充蓧堅兄的居心何在,小狗冇興趣想知,亦不會再過問.

但有一點有以肯定的----閣下身為一版之主----閣下的誠信已付於流水,蕩然無存.....
頂部
thankheavens
版主
談笑用兵

UID 2312
精華 1
積分 45
帖子 1511
港元 1925 萬
存款 0 萬
聲望 7
閱讀權限 100
註冊 15/1/2006
醜小狗哥哥.............

西人堅 100% = 篠野堅

用同一個名與否......是個人的自由.....

在rw 玩 與 rp 玩與否.......亦是個人自由

無須要執著此些小事呢........

至於 ""誠信"" 問題........
我對於 堅哥 100% 信任......更是好朋友....
當年是欣賞他 敢言 的作風...才與他結為好友...讓他當版主.......

同時間......rw 網主 e 主席亦是好友...

我睇唔出 依單 閣下 懷疑/判斷/肯定 西人堅 不等於 篠野堅 的事件
會影響到 我 + e 主席 + 堅 哥 的關係....

無須要執著此些小事呢........

本人絕對歡迎 堅哥 到處玩樂呢........

萬般帶不走...唯有飲杯酒
做人唔好計咁多..執著咁多..
開開心心吧!

談笑用兵
頂部
金威
活躍會員

UID 3794
精華 0
積分 0
帖子 1850
港元 55 萬
存款 10 萬
聲望 2
閱讀權限 10
註冊 1/6/2007
我都好欣賞堅哥
雖然我真係唔識佢
但佢既發表都真係幾有意思
不如回到主題吧

個人認為騎師未盡全力既例子
如果以小賴為例
我會認為他先為自己獎金著想
如果無關痛養, 第八名變第十名, 游游下也無妨
但獎金關乎自己利益, 應該為自己著想
記得當年巫斯義有隻馬同史賓沙平頭
當日佢嘈到拆天, 認為佢隻馬贏左史賓沙果隻
佢咁嘈都係因為關乎個人獎金, 回頭想想
也覺得咁嘈其實都代表佢著緊自己利益先
頂部
醜小狗
禁止發言

UID 3850
精華 0
積分 0
帖子 16
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 19/6/2007
來自 精神病院的逃犯
回復 #23 thankheavens 的帖子

謝謝天樂兄的補充:

至於天樂兄與其他網友關係,其實無需向小狗交代來龍去脈,(莫非又有不光彩的事情?.....哈哈...講笑)

至於小狗的懷疑&判斷,為何又會影響到閣下與其他朋友的關係呢?

唉.....真是越講越衰,越劃越劃花了.....

天樂兄敏感咗少少....

其實大家也不過是人世間上的過客,而重點在於我們怎樣把人和事好好處理吧了.

有些人無論是過去又或是未來均光明正大,但有些人的過去盡是污點,

更有些人精神分裂-----先是堅守己見-----之後嘻皮笑臉-----從他們的發言----前後判若兩人.....
頂部
thankheavens
版主
談笑用兵

UID 2312
精華 1
積分 45
帖子 1511
港元 1925 萬
存款 0 萬
聲望 7
閱讀權限 100
註冊 15/1/2006

QUOTE:
原帖由 醜小狗 於 17/1/2008 03:21 PM 發表
謝謝天樂兄的補充:

至於天樂兄與其他網友關係,其實無需向小狗交代來龍去脈,(莫非又有不光彩的事情?.....哈哈...講笑)

至於小狗的懷疑&判斷,為何又會影響到閣下與其他朋友的關係呢?

唉.....真是越講 ...

thanks

小事一件......

認同金威兄的一句

討論番此條題目較好.....
始終都要對樓主作者討論者尊重..

^_^ ^_^

談笑用兵
頂部
長毛 (海天一色伸延無限 化作海鷗 ...)
活躍會員

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」  
UID 3747
精華 0
積分 0
帖子 3088
港元 13274 萬
存款 2662 萬
聲望 3723
閱讀權限 10
註冊 8/5/2007
personally I think 3 days is not enough ..
although it is not a very worse case, but it is not the first time in the season ..
so I think it better double up to 10 days (If first time is 5 days ...)
頂部
yuricylau (Y)
虛擬馬主

UID 4099
精華 0
積分 0
帖子 28686
港元 6146 萬
存款 7064 萬
聲望 45
閱讀權限 20
註冊 15/10/2007

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 17/1/2008 11:38 AM 發表

果 d 雞手鴨腳 可以罰,
阿 豐哥 以香港 ge 尺度, 日日都有機會罰 la,
肯定佢成日 都 內檔走 4,5 檔 :jjjj: :zzz: :yyy:
要罰 ge 話......俾人罰 x 死都似......:eee:

你諗下, 日本仔好似 香港人 ...

淨係場日本盃同有馬都夠方生O哂嘴啦:zzz: :zzz:
頂部
自由雨滇行
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」  
UID 2835
精華 0
積分 112
帖子 6670
港元 1221 萬
存款 0 萬
聲望 139
閱讀權限 20
註冊 11/5/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 17/1/2008 01:44 PM 發表

我從來冇話過自己唔係 篠野堅 wor :yyy:
le 度好多人都知我係 :yyy:

有人問開我就答
唔知果 d 人都冇問開我, 我點會無 la la 話, 咁簡單 :yyy:

單響 le 度我花名都幾個, 又 堅叔 又 西堅 又 西 ...

你條野好堅?:fff:

頂部
p238hornet
虛擬馬主

UID 2389
精華 0
積分 185
帖子 3064
港元 5701 萬
存款 0 萬
聲望 117
閱讀權限 20
註冊 25/1/2006

QUOTE:
原帖由 金威 於 17/1/2008 03:09 PM 發表
我都好欣賞堅哥
雖然我真係唔識佢
但佢既發表都真係幾有意思
不如回到主題吧

個人認為騎師未盡全力既例子
如果以小賴為例
我會認為他先為自己獎金著想
如果無關痛養, 第八名變第十名, 游游下也無妨
但 ...

天之高搭新行星,回想起已有5年光景:eee:
頂部
帶來吉利 (㊣魔力神話㊣)