賽馬世界

標題: 冼文諾提早請辭普萊西接棒
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 楊駿 於 12/3/2008 12:18 PM 發表
韋達一人坐大,邊個埋佢身就有著數啦。

埋唔到堆咪走咯。

黎幾多個騎師都無用。

又關韋達事??
上年 韋達 咪一樣獨大, 冼文諾一樣好成績
唔好下下入佢數

冼文諾 ge 坐騎來源係 眾中下流倉口, 耐唔時有阿摩

今季的情況 明顯係 眾華將支持度大增......
梁明偉 黎海榮 都爆發埋,
眾中下流倉口都用 華將先
阿摩又有主帥益佢唔到

依家 2 線位俾 華將搶左
2 線公司騎師自然 難搵食

柏高又中
頂部
Wai
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2154
精華 0
積分 210
帖子 3259
港元 2360 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Another Story

QUOTE:
原帖由 飛神 於 12/3/2008 11:08 AM 發表

潘頓? :fff:

拎兩條鞭都係要輸:yyy:
頂部
asiadragon
虛擬馬主

UID 2851
精華 0
積分 113
帖子 65844
港元 11509 萬
存款 0 萬
聲望 3936
閱讀權限 20
註冊 12/5/2006
如果冼文諾去番澳門:lll:

普萊西....:aaaa: :aaaa:
頂部
asiadragon
虛擬馬主

UID 2851
精華 0
積分 113
帖子 65844
港元 11509 萬
存款 0 萬
聲望 3936
閱讀權限 20
註冊 12/5/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 12/3/2008 01:15 PM 發表

又關韋達事??
唔好下下入佢數

梁明偉 黎海榮 都爆發埋,  ...

冼文諾反而係遊馬河的騎師:ooo: :ooo:

連輕磅的優勢都無埋:ppp:

試問點同有磅減的華將鬥:ccc:
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 12/3/2008 01:15 PM 發表

又關韋達事??
唔好下下入佢數

我覺得, 冼文諾係個唔錯的騎師, 上季有馬王輝同大摩支持, 發揮d大冷馬時有神來之筆, 冷熱都去. 只係有時騎d馬特別容易上口 :ppp:
今季....大摩有主帥, 馬王輝有潘生薄生, 只有肥胡支持當然唔夠 ........ 佢請辭其實都好既....

話時話......到而家已經5個騎師騎到冇癮唔do, 馬會其實應唔應該改善下個制度呢?

頂部
飛神
版主

UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17117
港元 6688 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 12/3/2008 02:31 PM 發表

我覺得, 冼文諾係個唔錯的騎師, 上季有馬王輝同大摩支持, 發揮d大冷馬時有神來之筆, 冷熱都去. 只係有時騎d馬特別容易上口 :ppp:
今季....大摩有主帥, 馬王輝有潘生薄生, 只有肥胡支持當然唔夠 ........ 佢 ...

華人多左支持, 不知幾好:fff:
頂部
楊駿
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3661
精華 0
積分 0
帖子 2106
港元 7467 萬
存款 0 萬
聲望 1438
閱讀權限 20
註冊 30/3/2007

QUOTE:

又關韋達事??
唔好下下入佢數

韋達停賽俾馬高雅志,復出後某d倉既馬韋達騎唔晒又係高雅志,變相二線華將連呢d馬都無得騎。
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 楊駿 於 12/3/2008 02:37 PM 發表

韋達停賽俾馬高雅志,復出後某d倉既馬韋達騎唔晒又係高雅志,變相二線華將連呢d馬都無得騎。

其實要二線華將二線騎師有生存空間, 馬會只有改變而家的公司/馬房騎師政策
韋達係唔係香港騎已經唔重要, 走一個韋達又會有第2個韋達

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 楊駿 於 12/3/2008 02:37 PM 發表

-- 咁同冼文諾有咩關係?? :aaaa:
冼文諾 向來同 le d 倉冇交收

-- 某d倉... 咩倉??:aaaa:
plx state excatly

我印象中 大倉只有阿蔡 同 時時 係咁
而且 一向 唔會益 華將,
從來華將 都埋唔到 le d 倉, 何來 被搶?

再者 時時都係一時時 ( le 條友 脾氣之怪大家明白)
一時 鵬鵬 一時 蘇仔 一時韋志
苗 亦都係, 一時巫師 一時韋達 而且又有棠仔

賀東用 君 柏
蘇 主力 杜柏薄
摩冇主帥都唔多益 韋達 而 益 法國佬多
方 亦不是如你所講的, 佢全天候益人

益韋達 ge 中型倉都唔見得只係益 高雅志

強哥有 賴仔, 仲 隨時志叔輸完 用 賴仔 爆
葉生 徐生 呂生一向都益 華將
文 益曬 韋巫柏蘇
李 亦益 滇棠

眾細倉 影響不大不列

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 12/3/2008 03:01 PM 發表

其實要二線華將二線騎師有生存空間, 馬會只有改變而家的公司/馬房騎師政策
韋達係唔係香港騎已經唔重要, 走一個韋達又會有第2個韋達

今年 二線華將的生存空間, 好明顯係 近年最高.....連 梁明偉都番生

其實 d 二線 外國公司騎師走人唔玩
就正正 話到俾我地聽,
馬會 推行 ge 華將減磅制 係非常成功 :gggg:
因為, 係本地華將令到佢地冇支持的

鬼佬 大倉碼頭 從來都重用 華將 的 (君禮例外)
基本上對 2 線華將一向都埋唔到去

柏高又中
頂部
楊駿
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3661
精華 0
積分 0
帖子 2106
港元 7467 萬
存款 0 萬
聲望 1438
閱讀權限 20
註冊 30/3/2007

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 12/3/2008 03:24 PM 發表

-- 咁同冼文諾有咩關係?? :aaaa:
冼文諾 向來同 le d 倉冇交收

-- 某d倉... 咩倉??:aaaa:
plx state excatly

我印象中 大倉只有阿蔡 同 時時 係咁
而且 一向 唔會益 華將,
從來華將 都 ...

我頭先咁樣講,只係想講每場好既馬俾佢兩個騎晒,剩低果D就到柏寶,法國騎師騎師或華將分黎騎,

其餘果D馬,量唔多質唔好就到二線洋將或華將騎。

整整下無癮就去走。

佢今季致命傷唔係大摩無馬俾佢,而係梁定華同苗禮德少左支持佢。
頂部
風馳
三星會員

UID 4005
精華 0
積分 0
帖子 106
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 9/9/2007