賽馬世界

標題: 薯片佬今日「好文」(重出江湖版)
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 10/5/2010 01:16 PM 發表
如果冇之前0的敗仗以戰養戰,跑起個狀態又減0下分咁,今場邊有得贏?殺手鐧唔係時時都要出卦?﹗

我咁講好似幫人辯解咁呀可?﹗:yyy: :yyy:

突然間放,又突然留後,場場12隻馬都係咁仲成世界??

以上唔係插騎果個,係練果個lor:uuu: :uuu:

頂部
Running
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
回復 #17 冼馬田 的帖子

大夫成日用呢啲招數減分喎,點解作者唔題下嘅?:fff:

頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
回復 #16 西人堅 的帖子

喂我見到之前跑第三嗰次,杜利萊都係留住喎,點解薯片唔講嘅?:zzz:

頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
多事之秋舊客走投

當年我們在亞洲電視主持賽馬節目時,驃叔每次都會問及當日投注額,

那時我們出的是亞視的糧,關心的應該是公司的廣告營業額而不是馬會的收益,

然而投注額卻是反映了整個賽馬行業的大氣候,

正所謂唇亡則齒寒,皮之不存,毛將焉附?

如果整個行業不景氣,亞視的賽馬節目又豈能獨善其身?

幸好在那由亞視播馬的幾十年間,投注額幾乎年年上升,連調整都不用,

甚至完全不受政治與經濟景氣所影響,很多行家至今仍懷念那是賽馬行業的盛世。

上周末的投注額明顯是近期較低的一次,希望只是周末賽馬效應,而不是逆轉了近期的勢頭,

因為最近實在聽聞太多資深馬迷表示對賽馬失去興趣,此中甚至包括一些明星馬的馬主。

別說我現也算是有份出馬會糧,就算像以前般只是替傳媒機構効力,

也一樣會提醒馬會管理層得要着緊一點,

感同身受地去了解一下馬迷們的不滿,

別要這方面費老大的力氣去吸引新客,那邊廂卻將舊客趕走。

坦白講如果繼續任由馬匹時留時放全無監管,

相信我效法同文紫式兄般取消投注戶口的日子已是為期不遠。

儘管錢我還可以輸得起,最怕卻是哀莫大於心死,又或者這樣說,

你要騙我不打緊,但至少得做一台好一點的戲出來。

皆大歡喜對手弱

初步提供「皆大歡喜」,當然實際上至今未出頭而今場排檔也不算特別好,

但這是季末難得仍有朝氣的馬,而所遇的四班對手亦已愈來愈弱,

正正是未交代的馬鬥志特別好,季末的谷草賽事便經常成為開齋夜。

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36641
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
而家D資金都去哂炒股啦,仲賭馬咩.

薯片有冇睇時勢GA?:fff: :eee: .

以前無咩娛樂,咪玩下馬仔,踢下波,踩下單車..
而家????上網吹水,打機,人工又減,物價又加,仲邊有錢買馬?:fff:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006
1. 星期3 全泥爆到 pk 都有8億 又唔見你講?
2. 又同97比, 果時根本就痴左, 你不如話做咩股市上唔番30000 ??

多多藉口

輸到 pk 你就輸到 pk 啦失敗者

取咩消戶口姐, 好撚型 wor, 扮咩貞節牌坊
輸家離場就輸家啦 喪家L
唔好現金買 / 托人地戶口買 啊笨 :gggg: :yyy: :yyy:

柏高又中
頂部
小野伸二
虛擬馬主
都唔俾人賭波既

UID 2764
精華 0
積分 1922
帖子 25750
港元 1851 萬
存款 10 萬
聲望 65
閱讀權限 20
註冊 26/4/2006
來自 Another Story
坦白講如果繼續任由馬匹時留時放全無監管,

相信我效法同文紫式兄般取消投注戶口的日子已是為期不遠。

儘管錢我還可以輸得起,最怕卻是哀莫大於心死,又或者這樣說,

你要騙我不打緊,但至少得做一台好一點的戲出來。

人地取消你就覺得人型,自己唔做無用架傻仔:jjjj: :jjjj:

輸得起就即係你爛賭啦,心死就戒賭啦,搵黎講...:ppp:

次次俾摩法幻影玩謝就話人地做戲,輸唔起就輸唔起啦:rrr:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006
遲下卡洛斯會每天在文中
加入
每天取消馬會戶口人數

柏高又中
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
秒秒領先再度領先

胡廐「標青」在總場次第553場排一檔起步,鞍上的白德民早段力留人馬角力,

該場頭兩段時間25.22秒及23.59秒,但上周末在練馬師指稱步速不快的賽事中,

卻自行領放造24.8秒、23.42秒直領到底爆半冷,

賽後引起不少爭論是意料中事。

然而有意見認為,問題的根源在於馬會取消改變策騎指示的公布,其實是犯了邏輯上的謬誤。

因為根據練馬師的說法策騎指示是與前一樣,

既然沒有改變,就算馬會依循舊例,也根本不會有甚麼可以公布。

故問題的癥結其實在於究竟是改變了策騎指示,抑或以前有人沒有遵行策騎指示?

公布策騎指示改動並非萬應靈丹,

例如在「閒話一句」的個案中練馬師甚至表示沒有給予策騎指示,沒有指示,何來改變?

加強監管才是唯一法門。

今晚較喜歡「秒秒領先」,已在五班兩勝同程仍可留在此班跑,

面對的對手多為戰鬥力已大幅下降,甚或從未出頭之輩,

本身則正處於盛年的戰鬥力高峰期,再下一城應無難度。

「輕輕鬆鬆」上次初出僅負於「大旋風」而勝「開心動力」,今次三匹馬又再同場。

此馬的休息期最長,在負磅方面亦相對較有利,加上抽到二檔起步,

只要配備改變沒有帶來壞影響,贏面應該頗高。

「勝利雄威」上賽落四班贏得清脆利落,到了季末狀態才開始冒升的馬,

即使今場回到三班跑依然是爭雄分子。

薯片與伊神同在啊,今鋪柏寶點頂啊?:jjjj: :yyy:

頂部
poiuy
版主
醬醬,阿7ki7ki棒棒醬醬

UID 2288
精華 0
積分 947
帖子 20259
港元 7468 萬
存款 10 萬
聲望 654
閱讀權限 100
註冊 10/1/2006
http://www.racepattern.com/Discuz/viewthread.php?tid=31576&extra=page%3D1

QUOTE:
原帖由 Thankheavens 於 2010-5-11 14:06 發表
3) 三上吊 - 為未來的日子製造恐慌

通常都是此類招數, 年年都話自己的投注額越來越少, 那些馬越來越難賭, 又話身邊的朋友很多都離場. 還說自己就來會cut 戶口.
擺出一副要生要死要戒賭的樣子, 說到全港市民都輸了錢一樣, 馬會就來會執粒一樣. 宣揚一些馬場法輪教義, 講到自己點樣被迫害, 什麼天滅馬會, 天滅某騎練的法輪教條... ... ...

馬會較有危機的時候是什麼年代? 就是聽了那些馬場民主鬥士的說話, 去趕走大戶的年代.
澳門馬會是一個很好的借鏡, 現時澳門馬會的模式是參照了馬場民主鬥士的一套, 說什麼多元化, 公平, 結果如何? 面對很大的資金危機了...  

臣本 DJ, 打碟於澀谷
頂部
飛龍
虛擬馬主

06-07年度馬場大亨 - 傑出人馬賞  
UID 2181
精華 0
積分 80
帖子 1440
港元 1363 萬
存款 0 萬
聲望 43
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
回復 #29 Running 的帖子

日日都寫白德民佢悶唔悶
有時特別提一次半次人地會留意
日日講睇到都覺得你煩 成日針住晒
技窮莫才啦老人家
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 12/5/2010 12:25 AM 發表
遲下卡洛斯會每天在文中
加入
每天取消馬會戶口人數

:iiii::iiii::iiii:你張圖好過癮

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 飛龍 於 12/5/2010 11:21 AM 發表
日日都寫白德民佢悶唔悶
有時特別提一次半次人地會留意
日日講睇到都覺得你煩 成日針住晒
技窮莫才啦老人家

我都唔明標青又唔係得白德民一個留住黎跑
杜杜, 老巫佢提都唔提下:abcde::abcde:

頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
回復 #31 飛龍 的帖子

唔貼出嚟點證明佢有幾禮義廉:zzz:

成日都隊白生大摩,日日不務正業、貼士求其寫一兩段就算,
我係讀者都覺得你呃飯食啦!:rrr:

頂部
thankheavens
版主
談笑用兵

UID 2312
精華 1
積分 45
帖子 1511
港元 1925 萬
存款 0 萬
聲望 7
閱讀權限 100
註冊 15/1/2006
哈哈哈

每年都是在一哭二罵三上吊...

每年都用得著...

談笑用兵
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
其實薯片同伊露依一樣,都係一個煩膠!:zzz:

頂部
君子
虛擬馬主

UID 2173
精華 1
積分 1571
帖子 7573
港元 76 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 紅魔鬼
卡洛斯 你夠啦.. 好悶呀...

成日講埋d 超級廢話...
頂部
yuricylau (Y)
虛擬馬主

UID 4099
精華 0
積分 0
帖子 28686
港元 6146 萬
存款 7064 萬
聲望 45
閱讀權限 20
註冊 15/10/2007
回復 #16 西人堅 的帖子

法國禮嗰兩次:iiii:
頂部
poiuy
版主
醬醬,阿7ki7ki棒棒醬醬

UID 2288
精華 0
積分 947
帖子 20259
港元 7468 萬
存款 10 萬
聲望 654
閱讀權限 100
註冊 10/1/2006
今日全日都係度公器私用......:jjjj:

臣本 DJ, 打碟於澀谷
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing
睇黎怇好憎白神父:yyy: :yyy:

頂部