賽馬世界

標題: 馬場痴漢:晨操古怪馬,三隻脚跳贏四隻腳
毅力
資深會員

UID 3738
精華 0
積分 0
帖子 319
港元 630 萬
存款 100 萬
聲望 54
閱讀權限 10
註冊 3/5/2007

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 10:51 PM 發表

我都覺得奇怪,不過我都將有關網頁SAVE左,因近日都有網友找尋:loveliness:

咁醒! 不如就貼係痴漢o既blog度啦!:eee::eee:
頂部
毅力
資深會員

UID 3738
精華 0
積分 0
帖子 319
港元 630 萬
存款 100 萬
聲望 54
閱讀權限 10
註冊 3/5/2007

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 10:51 PM 發表

其實會唔會果個前評馬人成日攪人標題比人鬧番轉頭吖!:eee: :eee: :eee:

呢d係好正常o既事, 同行如敵國! 個個都想做number one的, 無人箭下腳點得?:eee::fff:
頂部
Minisizeshirt
禁止發言

UID 4027
精華 0
積分 0
帖子 233
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 19/9/2007
成日攪事攪鬼咪比人鬧吓!其實鬧得少咗d!應該大大力!:eee: :eee: :eee:

周維攪人標題比人鬧就一定架啦!佢當自己係乜.....!:yyy: :yyy: :yyy:
頂部
毅力
資深會員

UID 3738
精華 0
積分 0
帖子 319
港元 630 萬
存款 100 萬
聲望 54
閱讀權限 10
註冊 3/5/2007

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 10:55 PM 發表

佢個BLOG冇得回覆O架:loveliness:

咁你可以開個新blog, 轉貼一下痴漢的戰績o既!:eee::fff:
頂部
禁止發言

UID 4027
精華 0
積分 0
帖子 233
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 10:55 PM 發表

呢d係好正常o既事, 同行如敵國! 個個都想做number one的, 無人箭下腳點得?:eee::fff:

突然又唔傻喎!咁知路嘅!有見地!:eee: :eee: :eee:
頂部
禁止發言

UID 4027
精華 0
積分 0
帖子 233
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 10:56 PM 發表

咁你可以開個新blog, 轉貼一下痴漢的戰績o既!:eee::fff:

好提議吖!贊成!:eee: :eee: :eee: :yyy: :yyy: :yyy:
頂部
毅力
資深會員

UID 3738
精華 0
積分 0
帖子 319
港元 630 萬
存款 100 萬
聲望 54
閱讀權限 10
註冊 3/5/2007

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 10:59 PM 發表

突然又唔傻喎!咁知路嘅!有見地!:eee: :eee: :eee:

睇得你多, 想唔識都幾難啦!:eee::eee:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 11:01 PM 發表
今晚討論得幾好,88先,明晚再KING過ALL

係人都知你係 uturn la
你真係以為我地傻 ga
ban 完一次開一次 :rrr: :rrr:
頂部
禁止發言

UID 4027
精華 0
積分 0
帖子 233
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
(明報)02月07日星期三05:10AM
【明報專訊】「我去賭,是為了改善你們的生活,不是為了自己,總之我每個月給你8000元做家用就好了,不要理我!」44歲的麥新華過去十多年來沉迷賭博,與兄弟姊妹都因為借錢還債而反目,個性變得愈來愈孤僻,只有妻子不斷勸他戒賭,但只換來上述回應。昨日,麥新華因為賭錢輸光僱主借給他的十多萬元,選擇在元朗跳樓,為賭博而賠上性命。
這是一個沉淪賭海的典型悲劇,就像無數賭仔的故事一樣,一切要從贏錢說起。
曾贏百萬當老闆輸光變回打工仔
1993年前的麥新華已經很愛賭錢,一次「過大海」賭錢贏得過百萬元,一時間十分風光。他拿茬o筆橫財作本錢,經營海鮮批發生意,做起老闆來,經常穿梭中港兩地,並在內地結婚。已成家立室的他未有修心養性,一直認為自己賭術高明,贏錢不單是好運,還有「實力」。
風光兩年後,賭輸錢加上生意失敗,令麥新華打回原形,當年的橫財輸光輸淨,又要做回打工仔,當海味加工工人,掙取每月萬餘元的薪金養妻活兒。妻女其後來港團聚,麥沒有因為經歷起跌而戒賭。
親友離棄寄人籬下反省不豪賭
1998年,事情一度有轉機。某天,麥新華一天之內輸了11萬元,將一屁股債帶回家,沒有錢開飯、沒有錢交租,結果一家要搬到朋友家中暫住。這些年來,麥新華因舊債未清、新債又來,經常向兄弟姊妹或朋友借錢,變得神憎鬼厭,親友逐個離棄他,他亦變得愈來愈孤僻,可說連一個朋友都沒有。
寄人籬下的生活的確曾為麥新華帶來一點反省,雖然仍有小賭,但起碼沒有再去豪賭,生活總算平穩過來。
裝修錢激起賭癮輸淨虐打妻女
直至前年,麥新華已是兩個孩子的爸爸,一家四口終於等到「上樓」,獲分配到葵涌h的單位,生活可望過得好一點。新居需要裝修,麥新華遂向別人借來3萬元,但大疊鈔票在手,又激起麥去賭的衝動,故態復萌,從此走上不歸路。
麥妻形容,那個時候的丈夫賭得特別兇,一周賭5晚,日間上班,晚上搏殺,天天不回家,「瘦到好似食白粉咁」。妻子勸他戒賭時,就換來「不要理我」的回應。當他輸光輸淨,回家就向妻女動粗出氣,家無寧日,多次驚動警察到場,妻子找社工幫忙,至去年7月終於了解到自己無法忍受下去,於是提出離婚。夫婦在決裂邊緣時,麥又在澳門贏了10萬元,當妻子問他是否可以復合時,他一口拒絕。去年8月,麥某搬離,妻子再沒與他聯絡。
日前,麥新華向任職的魚翅加工工場僱主訛稱家有急事,商借了10多萬元。前天,他到澳門再把錢輸光。昨日早上7時許,他回到位於元朗東頭工業區宏業東街22號安勁工業中心的工場,再走上天台,一躍而下,當場斃命,沒有留下遺書。
明報記者利嘉茵

各位網友大家好!突然想起朋友往事!本人想借這編報導和大家分享,網上或傳媒有人希望貼士常中,有人賽前貼士不中賽後自圓其說好易中!本人在各網站不想提供所謂賽日心水,就是不想害死人家!不是本人有甚麼特異功能或甚麽獨門招數,識得馬圈人士高層,祇不過和大家一樣已!或比不上大多資深網友!如所謂貼士真的好彩(真的好好彩)常貼中,本人所擔心的就是這樣次次好彩!害死人家!不想網友界心放鬆盲目照信!所以希望網友留意一吓便算!有名你叫(痴漢)!不是貼士也不是心水提供!本人衹不過出分力已!衹希望網友和本人從十元八塊娛樂當中得啖歡笑!

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 29/10/2007 02:49 AM 發表
(明報)02月07日星期三05:10AM
【明報專訊】「我去賭,是為了改善你們的生活,不是為了自己,總之我每個月給你8000元做家用就好了,不要理我!」44歲的麥新華過去十多年來沉迷賭博,與兄弟姊妹都因為借錢還債而 ...

thx :mmm:

閣下 其實唔駛特登反擊 uturn 的
佢響 le 度個朵 衰到咩咁
唔駛理佢
頂部
禁止發言

UID 4027
精華 0
積分 0
帖子 233
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 29/10/2007 02:56 AM 發表

thx :mmm:

閣下 其實唔駛特登反擊 uturn 的
佢響 le 度個朵 衰到咩咁
唔駛理佢

多謝!:loveliness:
頂部
毅力
資深會員

UID 3738
精華 0
積分 0
帖子 319
港元 630 萬
存款 100 萬
聲望 54
閱讀權限 10
註冊 3/5/2007
嘩! 十一萬, 已夠我賭足22年了!:eee: :eee: 我每季只撥出五千大元作基本賭金. 輸晒左就齋睇算啦! 若借錢o黎賭, 就等於自殺添!就以金融市場為例, 投資變了投機, 贏得快, 死得也會很快! 曾經看過一些金融書籍, 回顧美國華爾街有很多金融專家大富豪股神, 身家就算有幾百億, 有不少都曾葬身股海中!:eee:

所以話呢! 睇痴漢日記, 得啖笑就已足夠了!:eee:
頂部
禁止發言

UID 4027
精華 0
積分 0
帖子 233
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 毅力 於 29/10/2007 12:02 PM 發表
嘩! 十一萬, 已夠我賭足22年了!:eee: :eee: 我每季只撥出五千大元作基本賭金. 輸晒左就齋睇算啦! 若借錢o黎賭, 就等於自殺添!就以金融市場為例, 投資變了投機, 贏得快, 死得也會很快! 曾經看過一些金融書籍, 回 ...

真係有D人賭錢好盲目,分享這編報章舊文不是叫網友唔好賭馬!賭小小就可以!

博命!博唔過!驃叔成日掛起口邊常說:十元ハ塊唔死得人既!識個馬主輸你一佰、

識個騎師輸你一仟、識個練馬師輸夠你一萬,乜人都唔識輸你十元!今時今日評馬界

大唱好易中風氣!唉!講真有時看見心目中好馬!排位都希望佢抽個大眾公認死檔、

鬼檔、盲檔、發晒毛重好!係真呀!(冇痴):loveliness:

頂部
thankheavens
版主
談笑用兵

UID 2312
精華 1
積分 45
帖子 1511
港元 1925 萬
存款 0 萬
聲望 7
閱讀權限 100
註冊 15/1/2006

QUOTE:
原帖由 utum886 於 29/10/2007 10:40 PM 發表

點解會ban完一次又一次,佢做左啲乜野?
賽馬的世界.........容不下uturn?

點解..點解..

點解我老豆唔係李嘉誠?
點解我咁靚仔又無頭髮?

朋友.......世上好多事都係 因果.............
點解有些人那麼多朋友.....點解有些人孤獨一生.....凡事必有因.....因果循環是定理呀....
不如回頭一想.....以前有否做過一些 違背了 版規...對版主及網主不義之事吧

善哉..善哉...

種善因..自然得善果呀....

談笑用兵
頂部
版主
談笑用兵

UID 2312
精華 1
積分 45
帖子 1511
港元 1925 萬
存款 0 萬
聲望 7
閱讀權限 100
http://www.racepattern.com/Discuz/viewthread.php?tid=25126&extra=page%3D1

講開種善因...

rp 網行動........無國界醫生(無師自通建議及帶領)

今季有少少斬獲...自己都捐了五百大元.....

做善事..人都開心d....

財富不代表一切
心境富有才是無價寶..

談笑用兵
頂部
版主
談笑用兵

UID 2312
精華 1
積分 45
帖子 1511
港元 1925 萬
存款 0 萬
聲望 7
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 utum886 於 29/10/2007 10:50 PM 發表

經你提點.....應該有.

那便好了

支持下無國界醫生....

化解下d 恩怨.

好嗎?

談笑用兵
頂部