賽馬世界

標題: 24/03/2008 沙田賽事,1場 6精感 退出
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/3/2008 11:34 PM 發表

基本上一隻雄馬爆缸,都唔會再安排配種。

當然有o的馬跑就跑得勁,配種就屎過西多士,有一個可能就係競賽期間用得太盡、或者競賽期間用藥太多,影響o左配種。

一隻雄馬爆缸,都唔會再安排配種 -- yes, it is true

however at the same time.....
d 練馬師唔會因為咁而唔谷 ma....
咪 一樣係咁 谷 :jjjj:

柏高又中
頂部
Running
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 5/3/2008 11:36 PM 發表

一隻雄馬爆缸,都唔會再安排配種 -- yes, it is true

however at the same time.....
d 練馬師唔會因為咁而唔谷 ma....
咪 一樣係咁 谷 :jjjj:

事實上你跑到G1都唔谷,有馬王質素有鬼用咩?:rrr:

Sir Percy兩年前都係谷到盡先贏到,唔係點可能KO Dargon Dancer同Dylan Thomas。:yyy:

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/3/2008 11:39 PM 發表

事實上你跑到G1都唔谷,有馬王質素有鬼用咩?:rrr:

Sir Percy兩年前都係谷到盡先贏到,唔係點可能KO Dargon Dancer同Dylan Thomas。:yyy:

咁所以我上一頁咪話......
肥卓 打比 都谷左 2 次番黎
玩即食都唔會差 lor :zzz:

我 d 表達能力唔通真係咁差....攪到我好似 話佢廢咁 :jjjj: :jjjj:

柏高又中
頂部
DrEAm
虛擬馬主
不能自拔的現實~119

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 3814
精華 0
積分 0
帖子 2363
港元 1196 萬
存款 981 萬
聲望 1211
閱讀權限 20
註冊 5/6/2007
來自 夢

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 5/3/2008 11:43 PM 發表

咁所以我上一頁咪話......
肥卓 打比 都谷左 2 次番黎
玩即食都唔會差 lor :zzz:

我 d 表達能力唔通真係咁差....攪到我好似 話佢廢咁 :jjjj: :jjjj:

吾係吾明....只是不太認同"谷"呢樣野,你講得好岩,吾"谷"又點樣有得威.....:fff:
呢樣野又好矛盾,上面都有朋友提到..馬王吾谷都未必係大賽贏到.....不過"谷"完競賽壽命又會短左
頂部
Running
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 6/3/2008 11:16 PM 發表

吾係吾明....只是不太認同"谷"呢樣野,你講得好岩,吾"谷"又點樣有得威.....:fff:
呢樣野又好矛盾,上面都有朋友提到..馬王吾谷都未必係大賽贏到.....不過"谷"完競賽壽命又會短 ...

如果純為將來配種,咁就算競賽壽命短o的,對馬主o黎講都冇所謂。

因為配種收入點都好搵過落場跑。

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 6/3/2008 11:16 PM 發表

呢樣野又好矛盾,上面都有朋友提到..馬王吾谷都未必係大賽贏到.....不過"谷"完競賽壽命又會短 ...

有個好例子, 可以 講到 谷同唔谷 ge 分別

好爸爸 :fff:  

安爺好明顯係唔谷, 1 班贏唔到 :yyy:
德國佬, 谷, 1600 馬王 :gggg:

咁你話, 谷 定 唔谷好 ??
唔谷, 馬王 都攪到一班都冇得贏, 唔通咁都係好事 ? :jjjj:

你係個馬王, 睇住隻馬 純跑質 唔谷....攪到唔上唔落, 你又有咩 feeling :jjjj:

上面都有朋友提到..馬王吾谷都未必係大賽贏 -- 果個係咪都係我 :yyy:

柏高又中
頂部
DrEAm
虛擬馬主
不能自拔的現實~119

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 3814
精華 0
積分 0
帖子 2363
港元 1196 萬
存款 981 萬
聲望 1211
閱讀權限 20
註冊 5/6/2007
來自 夢

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/3/2008 11:17 PM 發表

如果純為將來配種,咁就算競賽壽命短o的,對馬主o黎講都冇所謂。

因為配種收入點都好搵過落場跑。

衰在呢家野係 香港 無咩人會咁做.......除非你係有錢佬係外國有自己地方:aaa:
頂部
DrEAm
虛擬馬主
不能自拔的現實~119

UID 3814
精華 0
積分 0
帖子 2363
港元 1196 萬
存款 981 萬
聲望 1211
閱讀權限 20
註冊 5/6/2007
來自 夢

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 6/3/2008 11:21 PM 發表

有個好例子, 可以 講到 谷同唔谷 ge 分別

好爸爸 :fff:  

安爺好明顯係唔谷, 1 班贏唔到 :yyy:
德國佬, 谷, 1600 馬王 :gggg:

咁你話, 谷 定 唔谷好 ??
唔谷, 馬王 都攪到一班都冇得贏, 唔通咁 ...

所以一開口都話左係你岩:jjjj: :jjjj:
安爺 準時交功課都做吾到:sss:
吾好話"谷"連一隻應該係一班嘅馬佢都可以搞到落三班......:rrr:
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28970
港元 3453 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 6/3/2008 11:53 PM 發表

所以一開口都話左係你岩:jjjj: :jjjj:
安爺 準時交功課都做吾到:sss:
吾好話"谷"連一隻應該係一班黻京\都可以搞到落三班......:rrr:

都唔知點解佢 d 馬死都唔轉走....
唔係, 佢肯定 變左 馬王安 :jjjj:

柏高又中
頂部
DrEAm
虛擬馬主
不能自拔的現實~119

UID 3814
精華 0
積分 0
帖子 2363
港元 1196 萬
存款 981 萬
聲望 1211
閱讀權限 20
註冊 5/6/2007
來自 夢

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 7/3/2008 12:03 AM 發表

都唔知點解佢 d 馬死都唔轉走....
唔係, 佢肯定 變左 馬王安 :jjjj:

聽人講佢好似好夠"雷"氣,如果吾係"鄭裕彤、李兆基與明嘉福 "之流又點會吾走....佢地傻架咩:qqq:
頂部
翠河
一星會員

UID 4464
精華 0
積分 0
帖子 3
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 22/3/2008

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 5/3/2008 02:59 PM 發表

樂意洋洋:fff: 好似可以即食

唔好玩啦 ... 呢隻馬只係經告大力用600萬買返來 ... 因為有人恨做馬主但又未夠資格:ooo: , 所以托告大力出面用團體名義買.. 仲有今次排14檔, 想贏會有D難度:rrr: ... 除非做馬啦 .. 跑到第五都當佢 win .. 其實隱形馬主經告大力買多一隻馬tim ..不過未到HK jie..:ooo:
頂部
魚仔餅 (魚仔)
版主

UID 2622
精華 2
積分 858
帖子 17791
港元 198 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 100
註冊 28/3/2006
來自 跑馬地

QUOTE:
原帖由 翠河 於 23/3/2008 12:43 PM 發表
唔好玩啦 ... 呢隻馬只係經告大力用600萬買返來 ... 因為有人恨做馬主但又未夠資格:ooo: , 所以托告大力出面用團體名義買.. 仲有今次排14檔, 想贏會有D難度:rrr: ... 除非做馬啦 .. 跑到第五都當佢 win ..  ...

純粹熱身姐:jjjj:
頂部
DrEAm
虛擬馬主
不能自拔的現實~119

UID 3814
精華 0
積分 0
帖子 2363
港元 1196 萬
存款 981 萬
聲望 1211
閱讀權限 20
註冊 5/6/2007
來自 夢

QUOTE:
原帖由 翠河 於 23/3/2008 12:43 PM 發表

唔好玩啦 ... 呢隻馬只係經告大力用600萬買返來 ... 因為有人恨做馬主但又未夠資格:ooo: , 所以托告大力出面用團體名義買.. 仲有今次排14檔, 想贏會有D難度:rrr: ... 除非做馬啦 .. 跑到第五都當佢 win ..  ...

是港幣嗎?:fff:

吾愛Blutgang
頂部
DrEAm
虛擬馬主
不能自拔的現實~119

UID 3814
精華 0
積分 0
帖子 2363
港元 1196 萬
存款 981 萬
聲望 1211
閱讀權限 20
註冊 5/6/2007
來自 夢

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 23/3/2008 01:21 PM 發表

純粹熱身姐:jjjj:

熱到叫救命:jjjj:

吾愛Blutgang
頂部
翠河
一星會員

UID 4464
精華 0
積分 0
帖子 3
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 23/3/2008 02:13 PM 發表

是港幣嗎?:fff:

Yes .. Hong Kong Dollar !:ooo:
頂部
翠河
一星會員

UID 4464
精華 0
積分 0
帖子 3
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 23/3/2008 02:14 PM 發表

熱到叫救命:jjjj:

:rrr: :funk: :ddd: :hhhh:
頂部