賽馬世界

標題: 狂賀韋達何良贏遮打杯
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 飛神 於 25/5/2008 08:01 PM 發表
"大摩要向zabeel認命"

絕句:ddd:

被一隻 zabeel 馬 ko 同 一隻 zabeel 的 "friend" ko 就要去同 zabeel 認命
真係好好既表達 :yyy:

頂部
Kris
虛擬馬主

2006年RW活躍會員十傑  
UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006
所以呢, 只要練o個個有俾心機同用下個腦諗下點樣練始終會有回報, 練馬講嘅係腦筋唔係體力, 唔係老外一定好.

頂部
白武仔 (Hin~)
三星會員

UID 2160
精華 0
積分 1
帖子 126
港元 1461 萬
存款 480 萬
聲望 58
閱讀權限 10
註冊 1/1/2006
..
講黎講去都唔到point
point 係..佢講咩野i don't care..
而係點解要無端端鬧人..
佢講得岩唔岩重要咩?
同人講logic..im sorry but most of the time wt some people in here talks about is utterly unlogical..
自己岩哂先好話人..淨係識話人自己又冇乜見地既就唔好講咁多野

我真係唔想講咁多..wt matters isnt really what he stated
but the trend that's coming up in here..

頂部
飛神
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17116
港元 6688 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園

QUOTE:
原帖由 白武仔 於 25/5/2008 09:18 PM 發表
..
講黎講去都唔到point
point 係..佢講咩野i don't care..
而係點解要無端端鬧人..
佢講得岩唔岩重要咩?
同人講logic..im sorry but most of the time wt some people in here talks about is utterly un ...

如果唔適時指出謬誤所在, 難保本壇善意討論之風

BTW can you give us some evidence?
頂部
白武仔 (Hin~)
三星會員

UID 2160
精華 0
積分 1
帖子 126
港元 1461 萬
存款 480 萬
聲望 58
閱讀權限 10
註冊 1/1/2006
clear evidence: god wall..banana king..all that kind of stuff

if you say it's jokes..fine i completely take it and it's ok
but why don't u guys take others as jokes...
just leave those teasings in yrself..

i mean wtever i say..
u guys might just come back with some kinda of stuff
so there isnt a point of arguing anyway..
ai.

頂部
飛神
版主

UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17116
港元 6688 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園

QUOTE:
原帖由 白武仔 於 25/5/2008 09:45 PM 發表
clear evidence: god wall..banana king..all that kind of stuff

if you say it's jokes..fine i completely take it and it's ok
but why don't u guys take others as jokes...
just leave those teasi ...

文過飾非:tttt:
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 飛神 於 25/5/2008 09:33 PM 發表

BTW can you give us some evidence?

佢之前話rw網友成日up咩野馬神蕉神都唔係logical :kkkk:
咁又係wor, 如果你完全唔信ed野, 又真係唔logical wor
而且都係大家同網網友的稱呼姐

頂部
育馬者傳說
虛擬馬主

UID 2367
精華 1
積分 164
帖子 1442
港元 243 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 21/1/2006

QUOTE:
原帖由 飛神 於 25/5/2008 09:33 PM 發表

其實經常引用隔離版某些留言,在此一面倒地討論及引以為笑,又是否善意的討論呢?

擺明比人追擊...點玩...
頂部
飛神
版主

UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17116
港元 6688 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 25/5/2008 10:04 PM 發表

其實經常引用隔離版某些留言,在此一面倒地討論及引以為笑,又是否善意的討論呢?

通過對論述(discourse)的討論、分析及辯證,若使用得宜,我認為是一個正確帶出善意討論的方法;

就人家引用某些留言討論...

其實育馬者兄你都有嘗試過引用一些事帶起討論,不過無人理你姐...
頂部
白武仔 (Hin~)
三星會員

UID 2160
精華 0
積分 1
帖子 126
港元 1461 萬
存款 480 萬
聲望 58
閱讀權限 10
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 25/5/2008 10:04 PM 發表

this is exactly the point

我真係唔明
我理得佢寫乜講乜LO 唔LOGICAL..
LOGICAL 又好..唔LOGICAL 又好
夠彊就係果度講話佢傻
成日係度隔山打牛..真無聊..
IM SORRY BUT THAT'S A CHEAP SHOT.

拗黎拗去都冇用..
你都唔GET..唔GET 就算啦
做人謙卑D..就算佢真係傻..一笑置之啦..
I DUN KNOW WT TO SAY..我講乜你都可以搵倒野黎博架啦
問非所答..HAHAAA

頂部
白武仔 (Hin~)
三星會員

UID 2160
精華 0
積分 1
帖子 126
港元 1461 萬
存款 480 萬
聲望 58
閱讀權限 10
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 飛神 於 25/5/2008 10:08 PM 發表

通過對論述(discourse)的討論、分析及辯證,若使用得宜,我認為是一個正確帶出善意討論的方法;

其實育馬者兄你都有嘗試過引用一些事帶起討論,不過無人理你姐...

ouch a theory came up and i have no clue wt it is about..
善意地笑人..高招:loveliness:

頂部
育馬者傳說
虛擬馬主

UID 2367
精華 1
積分 164
帖子 1442
港元 243 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 飛神 於 25/5/2008 10:08 PM 發表

我在RW 開POST 多為發洩多過討論,其他會員回唔回POST,I DON'T GIVE A SHIT。:rrr:

頂部
飛神
版主

UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17116
港元 6688 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園

QUOTE:
原帖由 白武仔 於 25/5/2008 10:10 PM 發表

我真係唔明
夠彊就係果度講話佢傻
IM SORRY BUT THAT'S A CHEAP SHOT.
  ...

有無諗過點解人識得用文字溝通?
討論係天主賦予人既一個權利去令世界更加美好
我地呢D所謂"高等生物"只係天主用以令世界更加美好既實驗品
而令世界更加美好 其中一個步驟就係討論
一笑置之??只是消極的想法吧
難道真係單純做好心目中的自己就夠?
頂部
飛神
版主

UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17116
港元 6688 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 25/5/2008 10:14 PM 發表

我在RW 開POST 多為發洩多過討論,其他會員回唔回POST,I DON'T GIVE A SHIT。:rrr:

咁你上forum為乜?
頂部
小魔怪
虛擬馬主
小魔怪

UID 2277
精華 0
積分 0
帖子 1479
港元 20 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 8/7/2006

QUOTE:

我只覺得rw有幾位人兄真係小家都不得了:jjjj:
隔離論壇就咩都好笑
穫穫出post抽水 :ooo:
但通常都無point傢喎:iiii:
其實只不過係有3數個人一齊笑就當左自己講既野係真理:jjjj:

.
頂部
飛神
版主

UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17116
港元 6688 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園

QUOTE:
原帖由 白武仔 於 25/5/2008 10:12 PM 發表

ouch a theory came up and i have no clue wt it is about..
善意地笑人..高招:loveliness:

其實你可以睇番我成個POST無一個字甚至標點符號係有笑育馬者兄的意圖?

CE好大壓力? 好日唔出POST上黎發炮發洩?:jjjj:
頂部
白武仔 (Hin~)
三星會員

UID 2160
精華 0
積分 1
帖子 126
港元 1461 萬
存款 480 萬
聲望 58
閱讀權限 10
註冊 1/1/2006
我覺得你地而家做既野一D都唔令世界更加美好
仲更加多憎惡..
拎人地D 野黎笑..好有美德咩
唔好講到似層層咁啦..錯就認打就企定啦..
善意討論你覺得笑人拎人地D野黎笑好善意咩
自己岩哂先好話人..

..冇料既人無理咁笑完人仲要覺得自己岩..
RIDICULOUS

QUOTE:
原帖由 飛神 於 25/5/2008 10:15 PM 發表

有無諗過點解人識得用文字溝通?
討論係天主賦予人既一個權利去令世界更加美好
我地呢D所謂"高等生物"只係天主用以令世界更加美好既實驗品
而令世界更加美好 其中一個步驟就係討論
一笑置之 ...

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 白武仔 於 25/5/2008 10:10 PM 發表

我真係唔明
夠彊就係果度講話佢傻

拗黎拗去都冇用..
你都唔GET..唔GET 就算啦
做人謙卑D..就算佢真係傻..一笑置之啦..
I DUN KNOW WT TO SAY..我講乜你都可以搵倒野黎博架啦
問非所答..HAHAAA

ed "cheap shot" 成日都有啦  其他馬網都好多次係佢地度出post暗串rw啦 :jjjj:
佢地未黎到e度搞事, 我地都唔會去佢度搞

一笑置之wor, 口講你就識lor, 真係一笑置之既你就唔會回post啦 :jjjj:

頂部
白武仔 (Hin~)
三星會員

UID 2160
精華 0
積分 1
帖子 126
港元 1461 萬
存款 480 萬
聲望 58
閱讀權限 10
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 飛神 於 25/5/2008 10:20 PM 發表

其實你可以睇番我成個POST無一個字甚至標點符號係有笑育馬者兄的意圖?

CE好大壓力? 好日唔出POST上黎發炮發洩?:jjjj:

飛神哥我唔係講緊你同育馬兄..
你睇番衣個木生講乜你就知我想POINT OUT D 乜..
我完全冇話過你

頂部
育馬者傳說
虛擬馬主

UID 2367
精華 1
積分 164
帖子 1442
港元 243 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 飛神 於 25/5/2008 10:15 PM 發表

咁你上forum為乜?

Please don't overwhelm rw and there are some other forums on the entire internet which is more meaningful and logical. This may piss you but I know I have to say. The aim for me to join in rw is to look for news and analysis about horse racing, and the racing tycoon gives me some fun as well as adding comment in here. I do not look forward guys in there would agree to me. That's all.

頂部