賽馬世界

標題: 大家一齊吹下水,分享下特別的賭馬經驗
阿源
超級版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3816
精華 3
積分 0
帖子 17647
港元 1818 萬
存款 0 萬
聲望 115
閱讀權限 101
註冊 5/6/2007
來自 Optimiste
大家一齊吹下水,分享下特別的賭馬經驗

我FORM1開始賭馬,以下係我賭馬史上有趣GE事跡

1) 第一次賭馬買月宮10蚊W,中咗開心到訓唔着,仲以為賭馬可以致富。

2) 中六環彩特奬,彩金唔夠兩舊水(那天係跑夜馬,我記得有萬紫千紅,亞洲光華...)

3) 打吡預賽買果4隻全部死火,結果打吡大賽果4隻包辦前4名(一定威果年)

4) 有一次我同學要我幫佢買艾驊思+范雲思三隻馬三串一,結果我唔記得買,點知三隻都W哂,佢都要我負責,
    好彩佢係買P三串一,賠咗兩舊幾水但一個學生黎講,要分期付款二個月至還得清。

5) 有一場得意勝99賠,我買咗50蚊,點知下一場就爆出57賠大冷門。

6) 買中國智駒兩次都比人告甩,差D爆血管。
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing
6。買中國智駒兩次都比人告甩,差D爆血管.

我都一樣......列生:rrr: :rrr:

頂部
活力寶蹄
虛擬馬主

UID 3496
精華 0
積分 0
帖子 7565
港元 -296 萬
存款 10 萬
聲望 55
閱讀權限 20
註冊 25/12/2006
來自 AF

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 4/7/2007 10:23 PM 發表
6。買中國智駒兩次都比人告甩,差D爆血管.

我都一樣......列生:rrr: :rrr:

兩次買佢wp個關都只係收p過關...

頂部
EternitY
總舵主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2009  
UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10868
港元 13023 萬
存款 5000 萬
聲望 422
閱讀權限 102
註冊 4/10/2003
一年買中四次被貶馬 ... 皇仁飛駒 ... 萬事利 ... 中國智駒 X 2

頂部
conan917
一星會員

UID 3836
精華 0
積分 0
帖子 35
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 27
閱讀權限 10
註冊 15/6/2007
我最記得係中四o個年第一次買馬買WIN 3X7收千幾銀
o個三隻係超群出眾..活力奔騰同埋有運行
頂部
conan917
一星會員

UID 3836
精華 0
積分 0
帖子 35
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 27
閱讀權限 10
註冊 15/6/2007
我最記得係中四o個年第一次買馬買WIN 3X7收千幾銀
o個三隻係超群出眾..活力奔騰同埋有運行
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36641
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
基本上次次自己親手落注的

中的都有韋達份...
頂部
palacemusic
一星會員

UID 3894
精華 0
積分 0
帖子 11
港元 410 萬
存款 0 萬
聲望 10
閱讀權限 10
註冊 3/7/2007
我其實賭馬都有四、五年,是二十多歲的馬迷

揀馬方面>>>>我個人唔係太信晨操,可能係睇得方俊暉多,我覺得佢揀d馬好有point

唔同其他d人(尤其是話d馬fit唔fit o果 d)

投注方面>>>>我會集中賭沙田1200、1400 ,谷草1000、1200、1650 ,我覺得d數據多d會易揀d

我季初d馬會勁個季中、季尾,國際賽日後d成績就............可能因為每年7、8月我都會買本年鑑睇

分析每匹馬的實力及評分優勢。而馬季開始一段時間後,有新的賽績要調整,再加上好多新馬出埸

真係冇時間睇,有時索性唔賭.....(唔知大家有冇同感)

我個人唔係太鍾意韋逹(但冇惡意),唔係話佢唔好,係因為同佢八字唔係太合,買親佢都唔中,唉........

冇理由同$$$作對!!!!!!!!

最鍾意o既練馬師係大衞希斯,可惜佢前季返番澳洲.......
頂部
阿源
超級版主

UID 3816
精華 3
積分 0
帖子 17647
港元 1818 萬
存款 0 萬
聲望 115
閱讀權限 101
註冊 5/6/2007
來自 Optimiste
我比較唔鐘意賭短途,事關路程途短,勝負距離相對會接近D
好容易會爆血管.
我最鐘意大摩,唔講你唔知,佢有幾多隻馬,邊隻評幾多分我都
清清楚楚,算係佢超級FANS,當然大摩D馬我會優先考慮.

頂部
金威
活躍會員

UID 3794
精華 0
積分 0
帖子 1850
港元 55 萬
存款 10 萬
聲望 2
閱讀權限 10
註冊 1/6/2007
通常都無乜特別
我淨係知道如果場場都買
真係贏埋都唔夠輸
所以今季每次我只係買二場二穿三便算了
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006
最記得前季中左2場大冷野 (99倍win + 10000幾蚊Q)......2場都有萬成份 :eee:
今季就冇中過ED大冷野LOR.....

頂部
+超級無敵+
活躍會員

07-08年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (盃賽組別)  
UID 2164
精華 2
積分 1360
帖子 2015
港元 2562 萬
存款 0 萬
聲望 82
閱讀權限 10
註冊 1/1/2006
來自 夢幻王國

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 5/7/2007 11:01 AM 發表
最記得前季中左2場大冷野 (99倍win + 10000幾蚊Q)......2場都有萬成份 :eee:

嘩.......你好犀利呀:fff: :fff: :fff:

頂部
自由雨滇行
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」  
UID 2835
精華 0
積分 112
帖子 6670
港元 1221 萬
存款 0 萬
聲望 139
閱讀權限 20
註冊 11/5/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 5/7/2007 11:01 AM 發表

因為無左萬成:eee:

頂部
Ange (* Disguise *)
虛擬馬主
DAKARA

UID 2200
精華 0
積分 98
帖子 603
港元 909 萬
存款 0 萬
聲望 3
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006
來自 *** Who Knows !? ***
有次完全面臨破產狀態...:sss:
因為鋤d輸成$4000
得返40元~ 就買2x3 京城之光 , 寶威勝 win 同 $10 孖寶~
點知中晒~~ 收返$7900 ~~:jjjj:

同埋 有次唔見左個銀包.冇左$3000:zzzzzzzzz:
點知第2晚買孖膽俾我中左...贏返$8000:ccccc:

最記得就你中條Q 2x3 收 $25000
好想中多幾次....:jjjj: :jjjj:
頂部