賽馬世界

標題: 有信心騎師王比fun 組長壽的分析如下
thankheavens
版主
談笑用兵

UID 2312
精華 1
積分 45
帖子 1511
港元 1925 萬
存款 0 萬
聲望 7
閱讀權限 100
註冊 15/1/2006
有信心騎師王比fun 組長壽的分析如下

有信心騎師王比fun 組長壽的分析如下

先聲明......不是認為此個新玩法會成功..會吸引到 幾百幾千萬投注額.....而只是認為此會長壽...起碼比fun組長壽得多

1) 賠率相對高....""視覺上""值博.....
必先要明白.....公眾來計..大部份人不懂真正客觀計 ""值博率"" 的...
某程度上..騎師王在好多懂計值博率的心中....仍是存在一定之 不值..起碼抽水是24.4%
但對公眾.....賠率及視覺上高了很多

公眾亦有一定之支持度

2) 賽馬此個遊戲變數很大....此是肯定的....亦因為這樣....必須要有賠率來平衡番.....
賽馬亦正因為是"難"但有路可尋.....所以先有賠率....亦因為此..所以先至多人參與...多錢參與

騎師王12個選擇接近是一場賽事之十二匹參戰馬博 win....

3) 本人預計..騎師王是一個對市場的測試....測試一下大眾對定額賠率的反應.....亦相信有關之定額賠率玩法陸續有來

4) 行政上相對fun 組較少....
fun 組是場場投注的.....對電腦的運作...投注部門的運作...電視節目的運作...都有一定之成本及影響......
相反....騎師王開賽前已截止投注..相對的成本及影響較細

5) 投注額不會公報(個人估計)
若果騎師王投注額是公報的..此點便不成立
若果不公報...那麼...就沒有那麼多位讓別人插.....

有留意本人文章的網友..必定明白本人的立場...甚不喜歡盲目反對的人...
唔好以為多公報就是好事.....
將一幅 ""牆"" 變為一道 ""門"".....唔好以為公眾會感謝你.......其實只是俾個位公眾入....以往的例子甚多...不講了.....

好簡單.....本人從未參與fun 組.....亦從未有意慾參與
但在昨天騎師王開始投注的第一天...本人卻有意慾地投注了 2000 大元博博.....全因是認為有可博之道..而已.....

談笑用兵
頂部
版主
談笑用兵

UID 2312
精華 1
積分 45
帖子 1511
港元 1925 萬
存款 0 萬
聲望 7
閱讀權限 100
其實尚有一個 point....
可能或會是 ""投注額"" 的保證

夾疊追捧 ""韋達/柏寶"" 騎師王

夾疊追捧韋達/柏寶.....一日十場馬全負 可能已經 無晒個本
相反...夾疊追韋達/柏寶 騎師王.....相信唔會有連續十次賽事韋達/柏寶 不做 騎師王了

投資及回報可能不算太高....但相信是穩健的....而且回報期不算太長...
本人估計會有投注者以此方式玩...

唔知各位明唔明我講什麼?

談笑用兵
頂部
育馬者傳說
虛擬馬主

UID 2367
精華 1
積分 164
帖子 1442
港元 243 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 21/1/2006

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 20/4/2008 12:57 PM 發表
其實尚有一個 point....
可能或會是 ""投注額"" 的保證

夾疊追捧 ""韋達/柏寶"" 騎師王

夾疊追捧韋達/柏寶.....一日十場馬全負 可能已經 無晒個本
相反...夾疊 ...

1,2,4,8 咁追韋達,但係要最低賠率有2倍以上。

擺明比人追擊...點玩...
頂部
版主
談笑用兵

UID 2312
精華 1
積分 45
帖子 1511
港元 1925 萬
存款 0 萬
聲望 7
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 20/4/2008 01:28 PM 發表

1,2,4,8 咁追韋達,但係要最低賠率有2倍以上。

1) yep...最低限度都要有 1.8倍..
否則...未必是唔可行..
但本金要較大..倍數要較大

2) 同時間有筆資金可以追柏寶..
柏寶那筆可能本金相對較細...因為 賠率相信會有 3倍或以上

3) 以昨天的柏寶手執甚多熱門實力馬...都有around2.5倍...相信韋達之賠率未至於會太乏味..可能都或有1.8倍或以上

相信有人會這樣做....
成效與否..可能日後才知了..
但相信在此段時間可以為騎師王帶來一定之投注額

談笑用兵
頂部
yuricylau (Y)
虛擬馬主

UID 4099
精華 0
積分 0
帖子 28686
港元 6146 萬
存款 7064 萬
聲望 45
閱讀權限 20
註冊 15/10/2007

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 20/4/2008 02:17 PM 發表

柏寶那筆可能本金相對較細...因為 賠率相信會有 3倍或以上

3) 以昨天的柏寶手執 ...

但尋日如果韋達o係度,會唔會拉高柏寶個賠率呢:jjj: ???
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 20/4/2008 02:25 PM 發表

但尋日如果韋達o係度,會唔會拉高柏寶個賠率呢:jjj: ???

同馬迷對賭

即係買冠軍(記住係當未開league)
韋達:曼聯
柏寶:阿仙奴

拉極有限:fff:
頂部
版主
談笑用兵

UID 2312
精華 1
積分 45
帖子 1511
港元 1925 萬
存款 0 萬
聲望 7
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 20/4/2008 02:25 PM 發表

一定會........

好比 只有好爸爸 ..必成一面倒大熱..

但有蓮華生輝在...卻會成為次熱

談笑用兵
頂部
育馬者傳說
虛擬馬主

UID 2367
精華 1
積分 164
帖子 1442
港元 243 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 21/1/2006

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 20/4/2008 02:17 PM 發表

3) 以昨天的柏寶手執 ...

絕!!

分兩條線作倍數投注。

擺明比人追擊...點玩...
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006
會長壽o既彩池,永遠只會係一d有巨額派彩o既大彩池~~

好似fun組,同騎師王呢d最熱只派20元左右,最冷都唔知會唔會過萬~~仲要睇足全日先知結果~~

如果買騎師王,不如買單場仲好啦~~

如果我有10蚊去買,寧願買條孖寶,買條6x1place都好過買騎師王掛~~

我就覺得騎師王響今個馬季之後,又會再成絕響~~
頂部
EternitY
總舵主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2009  
UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10868
港元 13023 萬
存款 5000 萬
聲望 422
閱讀權限 102
註冊 4/10/2003

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 20/4/2008 10:50 AM 發表
1) 1) 賠率相對高....""視覺上""值博.....

呢樣係真 ... 睇落去會想博下其他騎師 :eee:

頂部
內閃
活躍會員

UID 3320
精華 1
積分 65
帖子 1629
港元 707 萬
存款 10 萬
聲望 134
閱讀權限 10
註冊 11/10/2006
但係上季我係 fun 組中幾次 4x5 搵唔少啊......
對騎師王持觀望態度.....

環西班牙都睇完, 下星期就到世錦賽喇..!!
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/4/2008 07:18 PM 發表
會長壽o既彩池,永遠只會係一d有巨額派彩o既大彩池~~

好似fun組,同騎師王呢d最熱只派20元左右,最冷都唔知會唔會過萬~~仲要睇足全日先知結果~~

如果買騎師王,不如買單場仲好啦~~

如果我有10蚊去買,寧願買 ...

同買聯賽冠軍咪一樣,只不過一個要等8-9個月,另一個等1日罷了:jjjj:
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 22/4/2008 11:55 AM 發表

同買聯賽冠軍咪一樣,只不過一個要等8-9個月,另一個等1日罷了:jjjj:

所以我都未買過聯賽冠軍彩池~~

前幾年好多人仲話買哂車仔聯賽冠軍好過放入銀行收息~~

事實上前幾年d人將d錢放入股票市場先係最明智之舉~~~
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 22/4/2008 01:03 PM 發表

所以我都未買過聯賽冠軍彩池~~

前幾年好多人仲話買哂車仔聯賽冠軍好過放入銀行收息~~

事實上前幾年d人將d錢放入股票市場先係最明智之舉~~~

聯賽冠軍有時其實好易賭.
來來去去都係果幾隊奪冠.
不過如果某支強隊遇到低潮而好分左就不仿小注:fff:
頂部