賽馬世界

標題: 今季馬王之爭?
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006
今季馬王之爭?

好爸爸又再先聲奪人,先奪一哩國際賽冠軍,而且仲係創出新1600米紀錄,好似已經穩奪馬王寶座一

樣,是否真係無對手呢??而佢o既對手,又要羅到咩成績,先可以擊敗佢呢??

第一對手--爆冷,今年首場負頂磅輕勝,仲以為今年馬王寶座佢十拿九穩,點知香港盃又再嘗塞車,

更三甲不入,佢上年已經輸比好爸爸一次,今年若要嬴好爸爸,實在要響星期日董事盃擊敗好爸爸,

羅埋三冠王,咁樣就比較勝望十足~~但係要響1600嬴好爸爸談何容易?如是者,如果比佢嬴埋女皇

盃,佢同好爸爸都只係各勝一場國際賽,只要好爸爸嬴埋冠軍一哩,爆冷一樣要輸,所以爆冷想嬴的話

就一定要遠征杜拜召拜,而且仲要嬴埋返來先可以穩坐馬王寶座~不過當然大前提,係好爸爸無同樣

地遠征杜拜嬴免稅店啦~~

第二對手--蓮華生輝,最吃虧係佢,今年受傷,國際賽都無得跑,就算比佢嬴哂短途三冠,都同馬王寶座

無緣,咁好o既馬竟然做唔到馬王,真係.....唉~:sss:

第三對手--創惑,呢隻馬爆冷嬴左國際賽,如果其後三冠系列又可以再爆冷嬴哂,都會為佢爭到不少分

數,不過名氣所累,佢就係無好爸爸咁大名氣,如果佢真係嬴哂三冠,你地又會唔會投佢一票呢??

第四對手--自由好,若果比佢歷史性奪得打比三冠,再比佢嬴埋遮打盃,你估佢夠唔夠人爭呢?:zzz:

無可否認,好爸爸都已經半個屁股坐上馬王寶座,星期日,董事盃看看爆冷可否改寫戰情啦~:zzz:
頂部
antony_fai
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」  
UID 2423
精華 0
積分 62
帖子 1157
港元 2922 萬
存款 0 萬
聲望 31
閱讀權限 20
註冊 3/2/2006
爆冷 贏到金盃,司馬,女皇盃,遮打盃就十拿九穩:eee:
頂部
小野伸二
虛擬馬主
都唔俾人賭波既

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2764
精華 0
積分 1922
帖子 25750
港元 1851 萬
存款 10 萬
聲望 65
閱讀權限 20
註冊 26/4/2006
來自 Another Story
蓮華生輝遠征成功+三冠既話就可能會有得講下既:ppp:
頂部
sw
虛擬馬主

UID 2152
精華 1
積分 651
帖子 7647
港元 7041 萬
存款 100 萬
聲望 163
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 21/1/2009 01:47 PM 發表
蓮華生輝遠征成功+三冠既話就可能會有得講下既:ppp:

其實隻龜贏高松宮機會仲大過爆冷贏司馬:zzz:

閂埋門淋紅油嘥X氣啦
頂部
iamjack
版主

UID 2477
精華 1
積分 744
帖子 20619
港元 16875 萬
存款 0 萬
聲望 2802
閱讀權限 100
註冊 17/2/2006
其實 ... 創惑可以考慮出外遠征 ...

畢竟 , 對上香港的對手實在勝算一般 ...

:ppp:
頂部
武豊
虛擬馬主

UID 3046
精華 0
積分 116
帖子 1055
港元 2478 萬
存款 0 萬
聲望 80
閱讀權限 20
註冊 6/7/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/1/2009 01:21 PM 發表
好爸爸又再先聲奪人,先奪一哩國際賽冠軍,而且仲係創出新1600米紀錄,好似已經穩奪馬王寶座一

樣,是否真係無對手呢??而佢o既對手,又要羅到咩成績,先可以擊敗佢呢??

第一對手--爆冷,今年首場負頂磅輕勝,仲以 ...

其實呢d野, 感情分很重要, 只要爆冷可以係董事杯贏好爸爸, 無論是否去遠征都有很大機會做馬王!
頂部
金威
活躍會員

UID 3794
精華 0
積分 0
帖子 1850
港元 55 萬
存款 10 萬
聲望 2
閱讀權限 10
註冊 1/6/2007
而家賽制有少少分開晒四歲馬或其他馬黎跑

假設回到過去

十一月果陣跑董事杯
爆冷應該贏好爸爸

二月跑香港金杯
當年實業先鋒都先跑香港金杯再跑打比, 因果陣只有一場打1600打比預賽
咁既話今年自由好一定會跑多一場香港金杯來作熱身
二千米黎講就可能爆冷鬥自由好
咁樣講賽事好似好刺激

這樣想太過複雜了
唯有講番現在
目前好爸爸做馬王呼聲甚高
即使贏唔倒董事杯
都仲有一哩賽作後補
唔洗去日本都應該夠做馬王

至於爆冷要完成三冠, 難度好高
如果唔贏晒三冠, 要加多場女皇杯或杜拜先夠

創惑看上一場走勢好似
覺得佢一關都贏唔倒

自由好要贏三冠都有機會
如果四月請唔倒蘇銘倫, 用普萊西去跑女皇杯
勝算有幾高都唔知
頂部
raulwong1
活躍會員

08-09年度馬場大亨 - 傑出表現賞  
UID 2800
精華 1
積分 22
帖子 1959
港元 1157 萬
存款 10 萬
聲望 4
閱讀權限 10
註冊 7/5/2006
來自 道光使團

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/1/2009 01:21 PM 發表

第一對手--爆冷,今年首場負頂磅輕勝,仲以 ...

論名氣,當年喜勁寶名氣夠無電子麒麟咁大,但佢贏左短途3冠,最後都係喜勁寶做馬王- -
SO話呢,如果今年有隻馬贏左呢個新路程的短途3冠,馬王呼聲絕對係最高(除非爆冷贏到外國賽OR3冠)
如果出隻新短途3冠馬,我相信即使好爸爸贏曬1600G1,都唔一定做到馬王,大家都係50/50~
蓮華絕對有機會~!!!支持:gggg:

最愛三寶----->1.告魯夫
                   2.電子麒麟
                   3.好利威

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
言之尚早,分分鐘有d不明物體有份去爭.

當年牛精福星咪又係5月打後贏2場g1就當上馬王.
頂部
raulwong1
活躍會員

08-09年度馬場大亨 - 傑出表現賞  
UID 2800
精華 1
積分 22
帖子 1959
港元 1157 萬
存款 10 萬
聲望 4
閱讀權限 10
註冊 7/5/2006
來自 道光使團

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/1/2009 05:27 PM 發表

YES,而家打比都未跑...咁快話邊隻係馬王真係早左D....

最愛三寶----->1.告魯夫
                   2.電子麒麟
                   3.好利威

頂部
ユюユ
活躍會員
潛水中

UID 2775
精華 1
積分 209
帖子 8804
港元 848 萬
存款 38 萬
聲望 394
閱讀權限 10
註冊 1/5/2006
來自 真.最強女角
星期日爆冷一定唔夠好爸爸跑:hhh:
馬王之爭一早已經完結:sss:
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 21/1/2009 11:07 PM 發表
星期日爆冷一定唔夠好爸爸跑:hhh:
馬王之爭一早已經完結:sss:

爆冷做到馬王??:fff: :fff:

我分D注碼買佢先:yyy: :yyy:

頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/1/2009 11:08 PM 發表

爆冷做到馬王??:fff: :fff:

我分D注碼買佢先:yyy: :yyy:

小心伊伊反口:fff:
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/1/2009 05:27 PM 發表

牛精o個年係爪皇嬴完國際賽就長抖,另一隻嬴國際賽係電光火力~~

仲要當年三冠大賽又比人瓜分哂~~

你係唔係祝福緊好爸爸會長抖先~:fff:
頂部
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36640
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/1/2009 11:13 PM 發表

牛精o個年係爪皇嬴完國際賽就長抖,另一隻嬴國際賽係電光火力~~

仲要當年三冠大賽又比人瓜分哂~~

你係唔係祝福緊好爸爸會長抖先~:fff:

唔係:fff: ,但始終仲有幾場G1等住大家睇:zzz:
頂部
Kris
虛擬馬主

2006年RW活躍會員十傑  
UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/1/2009 11:11 PM 發表

小心伊伊反口:fff:

唔駛小心, 佢不嬲都看風駛悝:yyy:

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/1/2009 11:16 PM 發表

唔係:fff: ,但始終仲有幾場G1等住大家睇:zzz:

咁我都只係話好爸爸半個屁股坐上馬王寶座姐~:zzz: 有本事咪撞返佢落地~:yyy:
頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
好爸爸再嬴董事盃~但可惜馬主決定要做地頭虫,不遠征杜拜~而且走上年條路,再當短途三冠王o既

欄路虎~~創惑,蓮華生輝未跑首關先傳來不利消息~~

爆冷想做馬王唯有遠征杜拜~去杜拜可說是許勝不許敗~~
頂部
ユюユ
活躍會員
潛水中

UID 2775
精華 1
積分 209
帖子 8804
港元 848 萬
存款 38 萬
聲望 394
閱讀權限 10
註冊 1/5/2006
來自 真.最強女角

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/1/2009 03:23 PM 發表
好爸爸再嬴董事盃~但可惜馬主決定要做地頭虫,不遠征杜拜~而且走上年條路,再當短途三冠王o既

欄路虎~~創惑,蓮華生輝未跑首關先傳來不利消息~~

爆冷想做馬王唯有遠征杜拜~去杜拜可說是許勝不許敗~~

遠征就一定
不過杜拜非唯一選擇:uuu:
個人推介跑日本寶塚:loveliness:

一來日本比杜拜更近香港:lll:
二來2200比2400更矞z冷 :jjjj:
三來呢一兩年日本冇乜勁鴾云瓥~馬(個人覺得爆冷實力根本唔會輸俾大震撼,更當然唔駛放伏特加大和赤驥天空深處之流在眼內:eee:   )
四來季尾遠征贏馬,更容易拎印象分呢:fff:

而且今年寶塚28/06跑,瓻{爆冷跑完遮打盃先起行:zzz:
頂部
timothyhin
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2157
精華 0
積分 1351
帖子 9983
港元 4100 萬
存款 0 萬
聲望 43
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 25/1/2009 10:40 PM 發表

遠征就一定
不過杜拜非唯一選擇:uuu:
個人推介跑日本寶塚:loveliness:

一來日本比杜拜更近香港:lll:
二來2200比2400更矞z冷 :jjjj:
三來呢一兩年日本冇乜勁鴾云瓥~馬(個人覺得爆冷實力根本唔會輸 ...

咪玩啦........搏左成季仲要走去同狀態應該上到最top日本馬鬥:yyy: :yyy:
頂部