賽馬世界

標題: 陽明好好及紅衣司令報名特首盃
光仔
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3482
精華 0
積分 0
帖子 9945
港元 1168 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 17/12/2006
陽明好好及紅衣司令報名特首盃

昨 晨 沙 田 馬 場 舉 行 六 組 泥 閘 , 超 過 60 匹 馬 參 加 , 多 位 馬 主 到 場 , 場 面 十 分 熱 鬧 。 其 中 第 一 組 試 閘 跑 第 二 的 「 陽 明 好 好 」 , 昨 晨 已 由 韋 達 仄 準 狀 態 , 考 閘 獲 及 格 可 以 報 名 出 賽 , 首 戰 將 報 爭 下 周 日 ( 9 月 13 日 ) 開 鑼 日 重 頭 戲 1200 米 特 首 盃 。

上 屆 憑 「 安 畋 」 捧 特 首 盃 的 蔡 約 翰 , 今 屆 暫 定 派 「 陽 明 好 好 」 及 「 紅 衣 司 令 」 參 賽 , 「 陽 明 好 好 」 上 季 四 連 捷 後 , 再 出 在 五 月 跑 二 級 賽 短 途 錦 標 大 敗 , 賽 後 被 驗 出 心 律 不 正 。

蔡 約 翰 曾 表 示 , 此 駒 心 律 不 正 後 出 現 疲 態 , 所 以 沒 有 再 安 排 上 陣 , 提 早 暑 , 相 信 今 季 踏 入 四 歲 會 繼 續 進 步 , 參 加 季 內 各 項 大 賽 。

「 陽 明 好 好 」 昨 晨 於 第 一 組 試 閘 由 韋 達 跑 第 二 , 走 勢 良 好 , 結 果 考 閘 獲 及 格 可 以 報 名 出 賽 。 此 駒 將 報 名 參 加 特 首 盃 , 而 侶 「 紅 衣 司 令 」 亦 有 意 報 名 出 賽 , 所 以 韋 達 屆 時 策 騎 那 一 駒 , 要 到 稍 後 由 蔡 約 翰 與 馬 主 商 量 後 才 作 決 定 。
來源:蘋果

頂部
帶來吉利 (㊣魔力神話㊣)
版主
★馬神再現☆

UID 2163
精華 0
積分 1131
帖子 10198
港元 12654 萬
存款 708 萬
聲望 221
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 M78星雲
收起 安畋 真係全力 谷到 10月去日本:lll:

頂部
ericfire
一星會員

UID 3436
精華 0
積分 0
帖子 3
港元 230 萬
存款 200 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 25/11/2006
陽明好好........贏兩個馬位咁上下.......
頂部
wksstephen (柏木由生)
活躍會員
【優駿世界】

UID 2214
精華 0
積分 526
帖子 1319
港元 966 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 10
註冊 2/1/2006
來自 【優駿世界】
我都信陽明好好
蔡生多數明刀明槍~~

頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006
陽明好好健康出過事跑得返幾多先..... :aaaa:  跑得返十足既當然有能力贏
紅衣司令冇濕地幫助去到e個分就難跑 :ooo:

頂部
Man
虛擬馬主

「馬場大亨 - 個人賽三甲」  
UID 5386
精華 0
積分 0
帖子 2638
港元 1603 萬
存款 10 萬
聲望 60
閱讀權限 20
註冊 30/8/2009
來自 Liverpool
想睇下紅衣司令 用 杜利萊 :fff:
頂部
小野伸二
虛擬馬主
都唔俾人賭波既

UID 2764
精華 0
積分 1922
帖子 25750
港元 1851 萬
存款 10 萬
聲望 65
閱讀權限 20
註冊 26/4/2006
來自 Another Story
回復 #5 木奇異 的帖子

難唔難跑都要出黎跑架啦~~

輸下減分都好~~
頂部
ericfire
一星會員

UID 3436
精華 0
積分 0
帖子 3
港元 230 萬
存款 200 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 25/11/2006

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 2/9/2009 09:04 AM 發表
陽明好好健康出過事跑得返幾多先..... :aaaa:  跑得返十足既當然有能力贏
紅衣司令冇濕地幫助去到e個分就難跑 :ooo:

揀馬使唔使諗咁多呀,又要諗馬跑多乘,又要諗騎師跑幾多乖,又要諗練馬師想唔想跑,又驚騎師跌唔跌落黎,又要諗沿途會唔會有意外,咁點賭呀??我就淨係諗馬匹實力,其他比重好細,
頂部
木奇異
虛擬馬主
笑看風雲~

UID 2786
精華 0
積分 523
帖子 8738
港元 1826 萬
存款 16 萬
聲望 120
閱讀權限 20
註冊 3/5/2006

QUOTE:
原帖由 ericfire 於 4/9/2009 10:30 PM 發表

揀馬使唔使諗咁多呀,又要諗馬跑多乘,又要諗騎師跑幾多乖,又要諗練馬師想唔想跑,又驚騎師跌唔跌落黎,又要諗沿途會唔會有意外,咁點賭呀??我就淨係諗馬匹實力,其他比重好細,

我幾時有提到紅字果堆野?
你要抽水既出聲呀 我歡迎  :iiii::gggg:
頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World

QUOTE:
原帖由 ericfire 於 4/9/2009 10:30 PM 發表

而家問題係有一隻馬健康有過挫折,就算試過閘都唔可以保證佢跑返幾多,度馬o個陣唔計埋呢樣點得啊?

有實力唔代表要盲目跟風、甚至將其他因素完全排除,否則死o左都唔知乜o野事!

頂部