賽馬世界

標題: 勁有利+永新勝利
Wilshere
二星會員

UID 5371
精華 0
積分 0
帖子 74
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 5/8/2009
勁有利+永新勝利

今場跑1600米跑包尾.但獸醫檢查「勁有利」,並無發現任何明顯異常之處。
我見佢400米就斷 但兩次試閘走勢都OK!
你地覺得佢係咪未適應水土定另有原因

另外,你地覺得永新勝利幾時有表現

頂部
poiuy
版主
醬醬,阿7ki7ki棒棒醬醬

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2288
精華 0
積分 947
帖子 20253
港元 7468 萬
存款 10 萬
聲望 654
閱讀權限 100
註冊 10/1/2006
[gag]伊神過關過成百磅落去夾埋要負二百幾磅梗輸[/gag]

偏慢步速冇馬迫斷到咁,,一係屎一係內在有事一係未適應水土,,冇咩其他解釋

臣本 DJ, 打碟於澀谷
頂部
wksstephen (柏木由生)
活躍會員
【優駿世界】

UID 2214
精華 0
積分 526
帖子 1319
港元 966 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 10
註冊 2/1/2006
來自 【優駿世界】
我之前跟開隻「搖滾雄豐」~~
90分自購馬, 試兩個閘都見ok有走勢~~
第一埸包尾, 第二埸都係包尾~~
仲要驗到心率不正~~

其實包尾有時唔止係隻馬狀態唔好, 有時亦可能係本身健康有毛病~~
獸醫未必事前check~~
要病發到出黎先見到~~
下次「勁有利」出賽時, 我建議寧願買少一埸, 睇定D先~~

多多指教, 大家交流一下一下~~

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006
我相反,兩個閘我都睇唔到有咩吸引之處可買~特別係最後一個閘,一向田1600,谷1700,呢d長途閘係無參考價值可言,因為試太慢啦~~

你見到勁有利輕鬆放返來以為係好,但係話比你聽,好多馬都可以做到咁輕鬆,以上季為例,有一隻五班馬騰雲,一樣響呢d閘輕鬆放頭,更加大勝而回,難道隻馬又係叫好??

所以呢d閘隨時呃到人~~

另外,北半球馬一向初出上名率比南半球馬低好多,一來水土問題,二來成熟問題,雖然北半球馬都有早熟份子,但相比南半球馬成熟程度實在差好遠,勁有利初出3歲仔要負130磅,仲要初出跑1600,

當中要面對多少難度呢??如果迷上紙上賽績有時都好危險,雖然話佢外地嬴15個馬位,但係我賽前都講左一句,咁都要睇下佢外地嬴o個d馬係咩馬先得架~如果o個堆馬只係5,6班水準,嬴15個

馬位有咩奇呢?
頂部
neeDu
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 5097
精華 0
積分 0
帖子 8154
港元 11981 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 15/2/2009

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 26/10/2009 12:36 PM 發表
我相反,兩個閘我都睇唔到有咩吸引之處可買~特別係最後一個閘,一向田1600,谷1700,呢d長途閘係無參考價值可言,因為試太慢啦~~

你見到勁有利輕鬆放返來以為係好,但係話比你聽,好多馬都可以做到咁輕鬆,以上季為例 ...

仲有1700米跑1分55秒幾,根本就係鬥爬番黎嬴左...
頂部