賽馬世界

標題: 打比五駒一點個人分析.......(純粹個人意見,有咩唔啱,希望各師兄更正)
racecourse168
三星會員

UID 4597
精華 0
積分 0
帖子 105
港元 290 萬
存款 0 萬
聲望 16
閱讀權限 10
註冊 10/5/2008
打比五駒一點個人分析.......(純粹個人意見,有咩唔啱,希望各師兄更正)

打比五駒一點個人分析.......(純粹個人意見,有咩唔啱,希望各師兄更正)

締造美麗,實力無用至疑,上次預賽用得唔多,我估告仔有心俾隻馬回一回,但2000米長力成疑,唯看鞍上人
發揮如何,能否佔步速之利一放到底

勇敢小子,帶住6戰6勝之名進軍打比,當然相當囑目,但6戰以來最強對手就係上次嘅勇者無敵,未受真正考
驗,今次對著更強對手,必須有更大進步,方可言勝,最大變數係今次鞍上人換上柏寶,希望憑柏寶發揮此駒最
大能力,創出一季7捷嘅記錄

君子一言,雖然健康受過挫折,但復出即勝賀年盃之實力認真驚人,跑第二名嘅火箭動力係1400米路程專家,
相信大家仲記得上季火箭動力係1400米路程壓到實力非凡嘅閒話一句,但君子一言今次只衝了約200米就
力壓火箭動力,實力有幾強可見一班,但求贏子嗣長力應該冇問題,配合戴勝硬郎騎功,要贏打比實非夢想

至勇威龍,胡森在港從練已經第8季,今季第一次派馬出戰打比,鬥志當然唔可以睇小,此駒上仗預賽力壓締
造美麗,極品絲綢贏馬,反映頑強鬥志,鞍上人騎功出色,贏得漂亮,大家記唔記預賽前一次果場二班千八賽,
極品絲綢贏馬,漂亮第一跑第二,至勇威龍第三,早段至勇威龍跟係極品絲綢兩個馬位後,到直路兩駒一齊發
力直到終點,兩駒差距都冇變,証明大家衝刺力其實一樣,只係極品絲綢早著先機贏馬,到預賽果次巫斯義吸
收左上次經驗,早段跟前少少,係極品絲綢半個馬位之後,入到直路一衝就反先極品絲綢贏馬,鞍上人發揮對
此駒名次有好大影響,希望今次巫斯義能夠發揮出預賽嘅水準,幫胡森首次參賽就贏馬

極品絲綢,韋達已經係第十二次出戰打比,以往十二次錄得12戰0勝1位11負記錄,一個九季冠軍騎師,這個成績真係有點兒那個,今季應該近年來牌面最強一次,極品絲綢季內連贏4場,由谷草1650贏到田草1800,實力當然強勁,上仗預賽都係緊敗至勇威龍蹄下,今次可以反先一點都唔出奇,但此駒由季初到現在跑了6場合共加了42分,恐怕體力方面有點吃力

個人心水:君子一言+至勇威龍 拖 締造美麗,勇敢小子,極品絲綢,
              卓爾非凡

頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing
以上5隻都唔係魔法幻影手腳:tttt: :tttt:

頂部
三星會員

UID 4597
精華 0
積分 0
帖子 105
港元 290 萬
存款 0 萬
聲望 16
閱讀權限 10
回復 #2 taxi2003 的帖子

魔法幻影感覺上次預賽都打得幾盡..:aaaa:
我見有人話魔法幻影步處似足閒話一句...但兩駒實力有點差距喎...
頂部
taxi2003
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2159
精華 0
積分 3686
帖子 48283
港元 4571 萬
存款 10 萬
聲望 216
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 Sunday Racing

QUOTE:
原帖由 racecourse168 於 9/3/2010 12:22 PM 發表
我見有人話魔法幻影步處似足閒話一句...但兩駒實力有點差距喎...

上次淨得望空左100多d,而且狀態都未足:ppp: :ppp:

頂部
阿仙奴
虛擬馬主
Elegant Fashion

UID 2264
精華 0
積分 156
帖子 2898
港元 1331 萬
存款 10 萬
聲望 50
閱讀權限 20
註冊 6/1/2006
來自 兵工廠
君子一言:loveliness:

頂部
莫問我是誰
活躍會員

UID 3383
精華 1
積分 6
帖子 4878
港元 1596 萬
存款 0 萬
聲望 52
閱讀權限 10
註冊 3/11/2006
以上6隻都唔係威利旺旺手腳~:yyy:
頂部
ユюユ
活躍會員
潛水中

UID 2775
精華 1
積分 209
帖子 8804
港元 848 萬
存款 38 萬
聲望 394
閱讀權限 10
註冊 1/5/2006
來自 真.最強女角
摩法幻影贏哂:eee:
唔_駛解釋:fff:
頂部
kewell (蝦仔)
版主
Ling.*

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2180
精華 0
積分 467
帖子 14738
港元 4792 萬
存款 10 萬
聲望 136
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 國際+列斯
如果你話絲綢既體力唔得,咁勇敢小子咪仲勁。
三個月六場喎。

自己對隻美麗傳奇依然有期望,隻馬係外地長力有保證。
上兩場跑落都有疑點,今場有埋喜盛龍做步速!

Girls Band
Erythrite
Halalei Moon
Popocatepetl
Finift
Vivlos
Iperuranio
Fan Dii Na
頂部
三星會員

UID 4597
精華 0
積分 0
帖子 105
港元 290 萬
存款 0 萬
聲望 16
閱讀權限 10
回復 #4 taxi2003 的帖子

我睇大摩其實唔係想博呢隻..
係想博隻愜意小開..比起魔法幻影強得多..可惜進度不足
頂部
kewell (蝦仔)
版主
Ling.*

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2180
精華 0
積分 467
帖子 14738
港元 4792 萬
存款 10 萬
聲望 136
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 國際+列斯

QUOTE:
原帖由 <i>racecourse168</i> 於 9/3/2010 01:41 PM 發表<br />
我睇大摩其實唔係想博呢隻..<br />
係想博隻愜意小開..比起魔法幻影強得多..可惜進度不足

<br />

哩半肯定小開勁,但係二千唔敢講!

Girls Band
Erythrite
Finift
Vivlos
Iperuranio
Fan Dii Na
頂部
三星會員

UID 4597
精華 0
積分 0
帖子 105
港元 290 萬
存款 0 萬
聲望 16
閱讀權限 10
回復 #8 kewell 的帖子

多謝師兄提醒..勇敢小子換左柏寶..令我對隻馬信心大增..留意唔到呢點..:ooo:

至於美麗傳奇..個人覺得佢係外地用得幾多下..而且只係贏過場表列賽..實力未必到這班:aaaa:
頂部
武豊
虛擬馬主

UID 3046
精華 0
積分 116
帖子 1055
港元 2478 萬
存款 0 萬
聲望 80
閱讀權限 20
註冊 6/7/2006
締造美麗相信今次不易佔步速之利, 畢竟今次賽事個個馬房都唔只出一隻, 一定有派馬去控制住步速唔會比你慢的
君子一言久休狀態七成都贏, 質素必值頂級, 唯一懷疑由1400一上便上到二千
至勇威龍上場證明實力在預賽馬匹中數一數二, 巫師騎可以信賴
勇敢小子上場1800一三三磅取勝姿態輕鬆, 又是一隻未敗之師, 不過達哥唔騎, 係咪佢覺得隻馬唔及極品絲綢?

暫時看好: 君子一言+至勇威龍
頂部
jl312
虛擬馬主
Believe Me I Can Fly

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 4756
精華 1
積分 0
帖子 1907
港元 1032 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 11/7/2008
來自 Legends Stud

QUOTE:
原帖由 racecourse168 於 9/3/2010 12:10 PM 發表

締造美麗,實力無用至疑,上次預賽用得唔多,我估告仔有心俾隻馬回一回,但2000米長力成疑,唯看鞍上人
發揮如何,能否佔步速之利一放 ...

其實勇者無敵同隻至勇威龍响2000M試過半個馬位分勝負, 大家磅位差2磅。相反勇敢小子响讓11磅, 初跑1800M情況下, 贏跑到一絕嘅老巫, 我真係要重新提升隻勇敢小子嘅實力。加上柏寶同蔡生嘅功力, 入三甲我覺得幾穩, 可能重有好賠率:yyy: :yyy: :yyy:

締造同君子係我評能力同將來評分最高兩匹, 可惜君子進度真係成疑, 太多???, 而締造步處, 同調整期做得最好

5日後嘅打吡, 我信締造美麗多D, 其次先係勇敢小子, 至勇威龍, 魔法 同 君子:xxxx:

頂部
魚仔餅 (魚仔)
版主

UID 2622
精華 2
積分 858
帖子 17791
港元 198 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 100
註冊 28/3/2006
來自 跑馬地

QUOTE:
原帖由 イルイ 於 9/3/2010 12:46 PM 發表
摩法幻影贏哂:eee:
唔_駛解釋:fff:

買幾多$:fff:
頂部
kewell (蝦仔)
版主
Ling.*

UID 2180
精華 0
積分 467
帖子 14738
港元 4792 萬
存款 10 萬
聲望 136
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 國際+列斯
回復 #13 jl312 的帖子

我自己睇法係小子未證明得太多!雖然上場似難實易,但係對手只係勇者無敵!
同埋威龍都係上場先top form

Girls Band
Erythrite
Finift
Vivlos
Iperuranio
Fan Dii Na
頂部
mR.偉
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 5497
精華 1
積分 0
帖子 17233
港元 1000 萬
存款 10 萬
聲望 19
閱讀權限 20
註冊 30/11/2009
來自 鳥托邦

QUOTE:
原帖由 racecourse168 於 9/3/2010 12:22 PM 發表

最後100先沖話盡...:ccc:
咩感覺黎
頂部