賽馬世界

標題: 解放軍出城了
李澤楷
版主

UID 2220
精華 1
積分 1088
帖子 36607
港元 6813 萬
存款 0 萬
聲望 496
閱讀權限 100
註冊 2/1/2006
回復 #80 sam1994 的帖子

咸報都得GA
佢地既新聞,佢話錯既,你買事實係正確的話就通常都中
頂部
馬佳善
活躍會員

UID 7540
精華 0
積分 0
帖子 3178
港元 15 萬
存款 236 萬
聲望 190
閱讀權限 10
註冊 29/12/2012
港股收市-1.9%,而且一路都冇擴大跌幅
港元匯率先跌後回升
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28954
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 tin7tin7 於 29/9/2014 07:10 PM 發表
MK,CWB 差佬理撚得你開PARTY

中環一定清鳩你場,有錢人地方

誠哥今日可以坐車返公,股市照開

即刻咩事都無

所以咪話 on9
政府 on9 完到佢地 on9

中環 金鐘得 2,3 條大路 梗係易封

MK 好似陳留 許昌咁多通道
有界限街太子道又窩打老道.....
南北行 兜出去 上海街 新填地 渡船街咪一9樣
又有地鐵
剩封"亞"有西用......剩阻到 D 巴士 ja ma, 紅 van 都阻唔到啦
你封得晒 "亞""太"區 加 窩打老道 3 個大路口我就話佢地犀利

MK 好多漒水 通渠水 tim 架....行人專用區幾鬼多
唔好話我話 再拖落去遲早有是但一樣
姐係害肉計 搏比人淋完做英雄 收檔??

冇大阻塞效果,
突發, 無組織無戰略....越拖就越乞人憎 只會失民心
(咁當然佢地會覺得自己好大影響力啦)

柏高又中
頂部
活力先生
虛擬馬主

UID 5044
精華 0
積分 0
帖子 4145
港元 995 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 19/1/2009
其實西堅同我的想法,有D似

第一日用晒所有的武力,同你抽,結果輸左,又唔可以血腥振壓,一見血或者死人,肯定D有錢佬同大陸的黑金官員會同你死過,最少財產唔見1/4。

其實琴日凌晨689果個講話,已經有D想退,結果今日上午,差唔多是任你玩,我估會KEEP幾日。

太陽花學運有幾個教訓,玩得太勁會「BACKFIRE」,我看中共可能會退小小,之後你唔服,就開始會BACKFIRE。

呢場極有可能要打持久戰

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28954
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
回復 #84 活力先生 的帖子

贊同你啊,
剛剛睇班學聯吹雞叫咩社福界 咩咩界要 support 佢地 wor
上頭 lor.....真係引到出來

所以另一個講法有人話,
政府先強硬都係試水溫, 之後當然會有 backfire
睇班友有咩反彈, 引蛇出動 一獲引晒出來

共產黨怕咩 個朵仲唔夠衰咩
而 頭上要有光環果 D wor......慢慢食 backfire 啦
台灣上次咪係, 時間一長, 唔攪你都自己先內訌收工

阻街封路 拖得越耐 民心一定反彈
尤其是香港地 D 市區....民生 商住 陀地乜叉都 mix 埋一齊
陀地 北茹搵食知係街坊都唔會攪人啦
班友搭好路未先??

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28954
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
講真....我真係想睇下你地同人力 之後會點做
暫時最醒都係你地同人力

學聯果堆算 9 掃把.....都係偽民主派 D 下線.....
慌佢地會長咩
阿頭收足錢 之後咪草草收場

柏高又中
頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6046
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008
政治d野我唔敏感, 所以基本都係中立

班學生有一樣野值得欣賞.....起碼真係肯行動, 唔係剩係得把口,

無論成唔成功, 對與不對, 只要肯真係企出黎行動
呢點無論點都值得支持

不過最後想講, 我認為佔中呢個方法不可行, 應該另覓方法
我只係欣賞學生們的行動決心而已
頂部
CJ.
虛擬馬主

UID 6279
精華 0
積分 0
帖子 21059
港元 7302 萬
存款 10 萬
聲望 422
閱讀權限 20
註冊 11/9/2011
來自 HK
回復 #87 keywinner 的帖子

我都覺得佔中係冇用的,除非人數真係好多 但其實重點唔係能否成功,我欣賞佢地就算明知會失敗,但起馬肯踏出第一步,出一分力,就算衰左起馬可以同自己講,已盡力,唔會後悔

頂部
費蘭度托利斯 (F.T.)
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2294
精華 0
積分 53
帖子 9336
港元 3068 萬
存款 10 萬
聲望 478
閱讀權限 20
註冊 11/1/2006
阿爺邊會跪低
頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6046
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008

QUOTE:
原帖由 CJ. 於 29/9/2014 09:49 PM 發表
我都覺得佔中係冇用的,除非人數真係好多 但其實重點唔係能否成功,我欣賞佢地就算明知會失敗,但起馬肯踏出第一步,出一分力,就算衰左起馬可以同自己講,已盡力,唔會後悔

我唔識政治~~~

其實都唔係好明咩叫民意

香港700幾萬人, 但真係走出黎佔中用行動說話的就係得個萬幾人
呢d人有晒訴求, 係咪就真係代表晒香港所有人的意願

唔好忘記, 香港有咁多種類既人, 係咪所有人都同意你呢類咁既行動先
環保人士, 資本家, 中產, 低下階層, 老人家, 宗教, 教育人士, 少數民族, 退休人士等等
咁多人都既思想係咪一致先
民主唔係人們想像中咁簡單lor

所以我好唔鍾意成日有堆人話咩順應民意, 幫香港人做野等等令人反感的言論
講到尾咪又係自己利益行先

年輕人用行動表視訴求值得俾讚
但我希望他們在其他方面也能保持這種熱誠衝勁就好la

讀書方面也這要這麼有衝勁決心信念
做運動強身健體也有恆心堅持下去

爭取民主的同時不要忘了自身的責任..............這樣做才真正對香港有益

頂部
活力先生
虛擬馬主

UID 5044
精華 0
積分 0
帖子 4145
港元 995 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 29/9/2014 09:12 PM 發表
講真....我真係想睇下你地同人力 之後會點做
暫時最醒都係你地同人力

學聯果堆算 9 掃把.....都係偽民主派 D 下線.....
慌佢地會長咩
阿頭收足錢 之後咪草草收場

人力,一個走去同泛民坐,一個不在香港

頂部
keywinner
活躍會員

UID 4569
精華 0
積分 0
帖子 6046
港元 200 萬
存款 200 萬
聲望 20
閱讀權限 10
註冊 1/5/2008

QUOTE:
原帖由 費蘭度托利斯 於 29/9/2014 09:55 PM 發表
阿爺邊會跪低

前幾年可能阿爺唔想硬碰,都會受
現在的中國起飛, 你仲同佢硬碰硬,我諗唔會work lor
明知你硬碰阿爺唔會接受,其實唔應該繼續頂到咁硬,有d人應該返去睇下孫子兵法
頂部
活力先生
虛擬馬主

UID 5044
精華 0
積分 0
帖子 4145
港元 995 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
好老實,我估香港的大財團,會要中共交人,雖然我們知道689下台,根本就沒有任何改變,但事實係,會有好多港豬會好開心。

頂部
魚仔餅 (魚仔)
版主

UID 2622
精華 2
積分 858
帖子 17787
港元 396 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 100
註冊 28/3/2006
來自 跑馬地
上水港鐵站外有人開始佔領
頂部
阿仙奴
虛擬馬主
Elegant Fashion

UID 2264
精華 0
積分 156
帖子 2896
港元 1216 萬
存款 10 萬
聲望 50
閱讀權限 20
註冊 6/1/2006
來自 兵工廠
越夜越多人..

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28954
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
回復 #91 活力先生 的帖子

聽完你解釋, 真係不得不讚 好波
雖然同你立場唔同, 係好波我一樣欣賞, 真係 打得漂亮

有你地推新思維先有得破局
靠剩識收毒果金 坤人死衝果班76, 食得屎啦

柏高又中
頂部
光仔
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 3482
精華 0
積分 0
帖子 9943
港元 1269 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 17/12/2006
今晚可能同朋友去金鐘支持學生
頂部
雄心威龍 (JRA圍威喂團Zain)
虛擬馬主

UID 7289
精華 1
積分 0
帖子 22744
港元 732 萬
存款 10 萬
聲望 13
閱讀權限 20
註冊 3/10/2012
來自 慧星劍=螢火蟲=Agnes

QUOTE:
原帖由 費蘭度托利斯 於 29/9/2014 09:55 PM 發表
阿爺邊會跪低

只要經濟仲維持到一定水平,的確冇可能

玩一人多號就算,仲要厚顏無恥叫班同團幫你一齊玩圍威喂,玩個網遊玩到咁無品,都真係幾佩服。
David同馬俠,身為版主,幫親不幫理;Zain團其他幾個圍威喂仲玩到咁撚高興,佩服!恥與你地為伍,從此退出RW。
最後,感謝RW真誠幫助過小弟的版友們,有緣將來再會。此號就此永不登錄。
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28954
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100

QUOTE:
原帖由 keywinner 於 29/9/2014 10:07 PM 發表

我唔識政治~~~

其實都唔係好明咩叫民意

香港700幾萬人, 但真係走出黎佔中用行動說話的就係得個萬幾人
呢d人有晒訴求, 係咪就真係代表晒香港所有人的意願

唔好忘記, 香港有咁多種類既人, 係咪所有人 ...

所以早2版我都問.....咩為之成功??

真係攪到 2017 反對派入到閘.....結果咪又係要玩 1人1票 勝者為王
結果都係要爭取唔同種類 ge 人支持

D 毒果金學者死吹爛吹 ge 咩泛民 64 得票比率
2012 已經變左 56 vs 43 啦,
呢 D 咪就係類似 活力先生講 ge Backfire
佢地仲響度話自己咩力保乜乜物物 打飛機, 藉口繼續一大堆

你做得衰野多失民心, 總會現形
單係一個李卓仁已經推左唔知幾多低下階層去支持對家

香港幾多人以前比 共產黨直接迫害 走落黎先保到條命仔.....睇住老豆老母跪玻璃啊
依家都叫迫害 ge 話 咁佢地果 d 叫咩
點解攪攪下都已經冇再支持班 76

一味響度 "你班香港人唔敢衝就係無能" (拿 我冇老屈架, 邊 D 人係咁 你懂的)
老豆老母唔好話反對, 中立 d 都比仔女批鬥

主流傳媒唔比佢地發聲, 咩 phone-in 一聽到呢D立場即 cut 線, 又唔識上網
"良心港人"話 官迫民反, 佢地都谷谷埋埋好耐 lor
如果李卓仁同 689 企出來比任人打唔犯法, 打7佢 ge 肯定唔少過 689

喂, 人越來越長命, 上一代仲未有耐"咩"
親眼睇住 67 暴動 ge, 佢地好唔想再發生呢 d 野, 依家偏要攪

咁心急要硬上弓, 咁樣 係爭取支持 定 推人去對家??
喂, 1人1票鬥人多, 上一代人多過你新一代 wor 明顯

係咪好似果 3 妖咁 (定 訓街卿...係果堆ga la)
有民意就話民意支持
民意冇支持又話 有 D 原則就算市民唔支持都要堅持
DIU......又話 專重民意 ge???

柏高又中
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 28954
港元 3429 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
硬上弓一定有 backfire
03 71 好明顯係
李卓仁點解變過街老鼠, 又係硬上弓