賽馬世界

標題: 罐頭刀係咪會過澳門跑?
奧運精神
虛擬馬主
§OLYMPIC EXPRESS§

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2345
精華 2
積分 450
帖子 1290
港元 4340 萬
存款 210 萬
聲望 173
閱讀權限 20
註冊 18/1/2006
罐頭刀係咪會過澳門跑?

傳言,大家有冇聽過?:loveliness: :loveliness: :loveliness:

頂部
愛倫
三星會員

UID 3130
精華 0
積分 158
帖子 122
港元 135 萬
存款 27 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 31/7/2006
隻腳仲頂唔頂得住:ooo:

頂部
君子
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2173
精華 1
積分 1571
帖子 7574
港元 101 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 紅魔鬼
無聽過
頂部
金碧明珠
虛擬馬主

06-07年度馬場大亨 - 傑出職員賞。  
UID 3447
精華 0
積分 0
帖子 8882
港元 2056 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 28/11/2006
來自 FIND THE WAY
咁老依家先過去澳門做咩~~想跑沙地?
頂部
ユюユ
活躍會員
潛水中

UID 2775
精華 1
積分 209
帖子 8804
港元 848 萬
存款 38 萬
聲望 394
閱讀權限 10
註冊 1/5/2006
來自 真.最強女角

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 2/12/2006 10:35 PM 發表

佢好似四歲咋:hhh:
頂部
金碧明珠
虛擬馬主

UID 3447
精華 0
積分 0
帖子 8882
港元 2056 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 2/12/2006 10:37 PM 發表

佢好似四歲咋:hhh:

唔係五歲咩:ccc: 唔通又記錯:eee:
頂部
EternitY
總舵主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2009  
UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10868
港元 13222 萬
存款 5000 萬
聲望 422
閱讀權限 102
註冊 4/10/2003
去到澳門可能會上一班。:eee:

頂部
畢菲特
虛擬馬主

UID 2145
精華 0
積分 987
帖子 1410
港元 2018 萬
存款 10 萬
聲望 15
閱讀權限 20
註冊 30/12/2005
來自 車路士

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 2/12/2006 10:35 PM 發表

唔清楚就唔好亂吹啦:ccc: ...澳門好多PP都係5歲先運去:ddd:

頂部
EternitY
總舵主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2009  
UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10868
港元 13222 萬
存款 5000 萬
聲望 422
閱讀權限 102
其實 ... 罐頭刀去澳門係好事 ...

總好比真係去做罐頭吧 ...... :ccc: :ccc:

頂部
金碧明珠
虛擬馬主

UID 3447
精華 0
積分 0
帖子 8882
港元 2056 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 畢菲特 於 3/12/2006 12:07 AM 發表

唔清楚就唔好亂吹啦:ccc: ...澳門好多PP都係5歲先運去:ddd:

你指我亂吹係d咩?
頂部
帶來吉利 (㊣魔力神話㊣)
版主
★馬神再現☆

UID 2163
精華 0
積分 1131
帖子 10198
港元 12654 萬
存款 708 萬
聲望 221
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 M78星雲
隻馬今年傷左3次
賀賢 次次唸住追返d功夫
平均3-4日一次快操:ddd:
試谷閘 拉停 咁就冇操之後退役:bbb: :bbb: :funk:

頂部
畢菲特
虛擬馬主

UID 2145
精華 0
積分 987
帖子 1410
港元 2018 萬
存款 10 萬
聲望 15
閱讀權限 20
來自 車路士

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 3/12/2006 12:34 AM 發表

你指我亂吹係d咩?

就算隻馬係5歲...但一隻5歲馬一d都唔叫做老...何況佢祗係跑左8場:hhh:

如果一件事自己都唔去攪清楚..就去回帖...唔叫"亂吹"...咁你教我可以叫咩呢??

頂部
金碧明珠
虛擬馬主

UID 3447
精華 0
積分 0
帖子 8882
港元 2056 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 畢菲特 於 3/12/2006 12:42 AM 發表

就算隻馬係5歲...但一隻5歲馬一d都唔叫做老...何況佢祗係跑左8場:hhh:

如果一件事自己都唔去攪清楚..就去回帖...唔叫"亂吹"...咁你教我可以叫咩呢??

你5歲叫唔老~~
但我覺得佢操到咁~~操殘左~~我就覺得佢老
頂部
EternitY
總舵主

UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10868
港元 13222 萬
存款 5000 萬
聲望 422
閱讀權限 102
咁又唔算係亂吹 ... 畢兄 ... 你要明白 ... 其實賽馬實在博大精深 ...

你見每日都有罵戰發生就知 ...

只係唔誇張到話 ... 運去菲律賓跑 ... 咁我都接受到 ... :eee: :eee:

我相信善意討論 ... 永遠是雙嬴的做法 ... 別人又有得著 ...

奧運精神兄 ... 對唔住 ... 我唔係想串你架 ... :ooo:

頂部
金碧明珠
虛擬馬主

UID 3447
精華 0
積分 0
帖子 8882
港元 2056 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 畢菲特 於 3/12/2006 12:42 AM 發表

同埋搞清楚先回帖~~如果搞唔清楚就唔洗講野?
如果我講錯左等人黎糾正我  我認為都係1個好方法
頂部
飛神
版主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2175
精華 3
積分 1867
帖子 17177
港元 6452 萬
存款 0 萬
聲望 20
閱讀權限 100
註冊 1/1/2006
來自 希望之園

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 3/12/2006 12:47 AM 發表
咁又唔算係亂吹 ... 畢兄 ... 你要明白 ... 其實賽馬實在博大精深 ...

你見每日都有罵戰發生就知 ...

只係唔誇張到話 ... 運去菲律賓跑 ... 咁我都接受到 ... :eee: :eee:

我相信善意討論 ... 永遠是 ...

最好的做法應該叫做收埋食 :fff:

有咩得罪唔好見怪

因為我真係定義唔到咩叫善意討論

頂部
EternitY
總舵主

UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10868
港元 13222 萬
存款 5000 萬
聲望 422
閱讀權限 102
我的看法是 ... 絕對唔老 ...

經典例子 ... 旺財之星 ... 我聽佢地講得多了 ...
http://www.hkjc.com/chinese/racing/RetireHorse.asp?HorseNo=D290

如果依你對罐頭刀的看法 ... 放落此駒上 ... 相信肯定要退役 ...
但 ... 別忘記 ... 馬匹退役後的路 ... 普遍就只有等死 ... 和即死 ... 兩條路 ... :ddd:

我記得"seabiscuit"的有句對白 ... 有時 ... 馬匹須要的 ... 就是一個機會 ...
這是我的意見 ... 唔岩聽咪罵 XD

頂部
金碧明珠
虛擬馬主

UID 3447
精華 0
積分 0
帖子 8882
港元 2056 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 3/12/2006 12:52 AM 發表
我的看法是 ... 絕對唔老 ...

經典例子 ... 旺財之星 ... 我聽佢地講得多了 ...
http://www.hkjc.com/chinese/racing/RetireHorse.asp?HorseNo=D290

如果依你對罐頭刀的看法 ... 放落此駒上 ... 相信肯 ...

同意既主席
不過我覺得有d人  係某方面清楚過人少少  就擺晒架子咁  話人亂吹囉
我又唔係球証~~亂吹:eee: :eee:

頂部
EternitY
總舵主

UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10868
港元 13222 萬
存款 5000 萬
聲望 422
閱讀權限 102

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 3/12/2006 12:54 AM 發表

同意既主席
不過我覺得有d人  係某方面清楚過人少少  就擺晒架子咁  話人亂吹囉

因為畢兄是勁人ma ...
你睇佢玩大亨幾精明先得架 ... 就會明白 ...

因此 ... 就算佢更加囂 ... 老實說 ... 佢囂得起 ... :fff:
當然佢唔係咁既意思啦 ... :ooo:

有時唔駛太在意人地言論既 ... 無論係網上 ... 或者現實都好 ... 否則太執著只會好辛苦 ...

我相信點都好過在投注站俾人d阿叔話你"靚仔,你學人賭馬?輸死你呀 ... " 類似咁既野 ...
聽聞本壇有會員真係咁樣比人問候 ... :eee:

頂部
畢菲特
虛擬馬主

UID 2145
精華 0
積分 987
帖子 1410
港元 2018 萬
存款 10 萬
聲望 15
閱讀權限 20
來自 車路士

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 3/12/2006 12:45 AM 發表

你5歲叫唔老~~
但我覺得佢操到咁~~操殘左~~我就覺得佢老

仲有你呢一句...咁老依家先過去澳門做咩...其實澳門好多入口既PP都係已經5歲...響澳門賽馬來講...十分平常...係同香港賽馬唔同架:uuu:

所以...我既意思係叫你先去了解兩地賽馬文化...然後再去評論一隻5歲應唔應該從香港出口去澳門....

仲有...咁既操練都可以叫做操殘左隻馬:ddd: ...咁就唔使操馬 ....

想問下邊幾課會操殘左隻馬呀...請指出...細佬我都想學下野:ttt:

頂部