賽馬世界

標題: 10月26日 賽事論戰-第8場
iceson
虛擬馬主

2006年RW活躍會員十傑   06-07年度馬場大亨 - 傑出人馬賞   09-10年度馬場大亨 - 傑出表現賞  
UID 2407
精華 1
積分 1938
帖子 7116
港元 16250 萬
存款 0 萬
聲望 7800
閱讀權限 20
註冊 31/1/2006
來自 piano
友螢格其實可以直接等國際賽先出,  隻馬今場都幾用力,

隻馬儲埋跑唔駛熱身都得, 跑左今場其實都夠
頂部
CJ.
虛擬馬主

UID 6279
精華 0
積分 0
帖子 21068
港元 4881 萬
存款 10 萬
聲望 422
閱讀權限 20
註冊 11/9/2011
來自 HK
回復 #99 yuricylau 的帖子

對D後上馬離講係A欄跟前就唔係咁好,友塋格唔單止係要跟前,仲要入直路即刻騎走甩先,咁先有機會頂得住D後上馬,如果用潘頓最拿手果招忍住度力同人鬥爆最後200並唔適合呢隻馬

頂部
CJ.
虛擬馬主

UID 6279
精華 0
積分 0
帖子 21068
港元 4881 萬
存款 10 萬
聲望 422
閱讀權限 20
來自 HK
回復 #101 iceson 的帖子

絕對同意 ,可惜幕後已決定會跑11月場預賽

頂部
敏琪毛毛
活躍會員
(勝利劇院wintheatre)

UID 9361
精華 0
積分 0
帖子 669
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 10
註冊 6/6/2014
來自 馬介休
回復 #103 CJ. 的帖子

兩睇
友瑩格雖然今次係驚險兼吃力, 但係隻馬仲係好論盡
唔似係抖抖埋埋至好既馬
頂部
p238hornet
虛擬馬主

UID 2389
精華 0
積分 185
帖子 3061
港元 5473 萬
存款 0 萬
聲望 117
閱讀權限 20
註冊 25/1/2006
匹馬俾人感覺係成日內閃,慢閘,出腳唔規矩,成日俾人感覺都係險勝其實我覺得匹馬唔差得過小橋流水依匹任何跑法都得覺得佢好叻
頂部
CJ.
虛擬馬主

UID 6279
精華 0
積分 0
帖子 21068
港元 4881 萬
存款 10 萬
聲望 422
閱讀權限 20
來自 HK
回復 #105 p238hornet 的帖子

今次全程都正腳番離,實在難得

頂部
p238hornet
虛擬馬主

UID 2389
精華 0
積分 185
帖子 3061
港元 5473 萬
存款 0 萬
聲望 117
閱讀權限 20
潘頓說:「B加2賽道通常有利於走內疊的馬,當慢閘之後我決定移入內欄伺機而動,幸運地在直路上我在內欄能夠望空並全力作出衝刺。」
保羅說:「考慮到今場賽事的中段步速不快,以及今日的賽事模式較有利於前置馬匹,『友瑩格』早段在落後甚遠下仍能反先對手取勝,表現實在出色,今仗其實不易應付,但牠展現出頑強鬥志,不論陣上形勢如何均能克服,而牠以往能多次贏馬,亦因為牠的鬥心旺盛,牠確是一匹勇往直前的好馬。」
頂部
p238hornet
虛擬馬主

UID 2389
精華 0
積分 185
帖子 3061
港元 5473 萬
存款 0 萬
聲望 117
閱讀權限 20

QUOTE:
原帖由 CJ. 於 26/10/2014 10:48 PM 發表
今次全程都正腳番離,實在難得

叻佐
頂部
敏琪毛毛
活躍會員

UID 9361
精華 0
積分 0
帖子 669
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 10
註冊 6/6/2014
來自 馬介休
時間真的唔係好快, 但係我一見到d末段已經嚇左一跳

友瑩格
24.56  22.58  21.56
積多福
23.56  23.02  22.14
醒目波幅
24.44  22.58  21.75
步步友
24.32  22.58  21.97

http://racingworld.no-ip.org/viewthread.php?tid=123445&extra=page%3D13&page=1

積多福睇黎真係諗住報仇, 但估唔到會放頭
唔講田泰安既騎功點啦
可能發覺冇馬快過佢, d主要對手全部縮哂, 就一於自己造步速, 諗住末段比油鬥爆
但係點知成堆馬包括埋自己都片哂出街, 留左成條走廊俾友瑩格任過
而友瑩格又好聽話咁玩21.56爆上黎
頂部
敏琪毛毛
活躍會員

UID 9361
精華 0
積分 0
帖子 669
港元 400 萬
存款 0 萬
聲望 13
閱讀權限 10
註冊 6/6/2014
來自 馬介休
回復 #108 p238hornet 的帖子

似乎友瑩格係比大家想像中聰明, 亦有可能係同潘頓夾到
隻馬形勢上冇錯係賺到, 但係今舖係因為慢閘搞到變左唔係佢一貫贏馬既跑法(雖然之前試過咁樣跑第二)
似係錯有錯著, 自己臨場執生
但如果照平時擺前面走亦有可能末段唔夠積多福爆, 因為今次係讓9磅
呢類馬比將男更加靈活, 就算唔係馬王級, 係日後既Group Race點都搵到食

醒目波幅黑仔得好緊要, 黎緊又要同滇仔短暫分手, 真係諗唔到有邊個比滇仔更夾啦
喜寶駒居然跟唔住?
金滿載形勢一唔同就....
步步友hea跑又13XX磅都有咁好既末段, 之前個腳傷真係好小事
綽力之城同一寶....到底係平磅仲俾唔俾次機會?
頂部
君子
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2173
精華 1
積分 1571
帖子 7572
港元 74 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 紅魔鬼
第 八 場 : 「 積 多 福 」 直 路 如 非 外 閃 讓 條 欄 俾 「 友 瑩 格 」 , 贏 馬 應 係 佢 , 田 泰 安 曳 , 相 反 潘 頓 慢 閘 後 不 慌 不 忙 攝 位 追 , 抵 讚 ! 「 醒 目 波 幅 」 轉 彎 俾 「 步 步 友 」 頂 出 六 叠 , 阿 滇 當 黑 , 後 駒 羅 理 雅 騎 得 差 過 見 習 生 。 「 綽 力 之 城 」 大 半 程 外 叠 雷 神 忽 然 發 馬 瘟 !

後 駒 羅 理 雅 騎 得 差 過 見 習 生 。  
頂部