賽馬世界

投票標題: 開季前的終極討論:(有關團體)  (單選) [參與投票的會員]
團體成績 = 只計算團體內的五匹馬
  15 (36.59%)
團體成績 = 各個團員成績 + 團體內的五匹馬的總和
  26 (63.41%)

標題: 開季前的終極討論:(有關團體)
FreD
虛擬馬主

「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」  
UID 2179
精華 0
積分 190
帖子 3275
港元 6165 萬
存款 10 萬
聲望 256
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around The World
全因為哥時有得賭個人同團體冠軍吧~~
所以大家先換馬姐~~
頂部
wksstephen (柏木由生)
活躍會員
【優駿世界】

UID 2214
精華 0
積分 526
帖子 1319
港元 966 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 10
註冊 2/1/2006
來自 【優駿世界】

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 5/9/2006 03:42 AM 發表
最後的議案1:(有關團體成績 = 只計算團體內的五匹馬)

BUGS:換馬戰術(個人與團體之間換馬.團員為左團體放棄個人成績,淪為馬格的奴隸。)

防止方法:剛剛又諗到還原基本步,記得上季尾 ...

.......咁我要努力增兵啦~~~

頂部
tomati
一星會員

UID 2748
精華 0
積分 44
帖子 30
港元 133 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 22/4/2006

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 5/9/2006 03:42 AM 發表
最後的議案1:(有關團體成績 = 只計算團體內的五匹馬)

BUGS:換馬戰術(個人與團體之間換馬.團員為左團體放棄個人成績,淪為馬格的奴隸。)

防止方法:剛剛又諗到還原基本步,記得上季尾 ...

兩樣都唔好 wor...

有戲睇唔知幾過癮 :fff:

個個買完馬就放埋一邊唔理 :iiii:

邊刺激架...?

同埋邊個 mark 購入日子呀?

有D馬好似都無 mark 低:xxx:

頂部
laklak
過客

UID 2169
精華 0
積分 348
帖子 219
港元 417 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 1/1/2006
會比較鐘意1呢個方案~

以上的說話可能係真,又可能是大奸狗老點你
如果大奸狗最後老點左你,我只可以說一句..........你抵俾我老點~

同我做生意,幫我的是朋友
不同我做生意,不幫我的人是敵人
頂部
肥西
過客

UID 3116
精華 0
積分 237
帖子 58
港元 157 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 10
註冊 27/7/2006
如果用2就不需團體5個馬格了,那5個馬格已沒有意思,只要將5個團員的成績總和就可以,版主的工作可減少了。
頂部
wksstephen (柏木由生)
活躍會員
【優駿世界】

UID 2214
精華 0
積分 526
帖子 1319
港元 966 萬
存款 0 萬
聲望 15
閱讀權限 10
註冊 2/1/2006
來自 【優駿世界】
我都係最後的議案1
還原基本步~~
咁樣好似好D呀~~

頂部
+超級無敵+
活躍會員

07-08年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (盃賽組別)  
UID 2164
精華 2
積分 1360
帖子 2015
港元 2562 萬
存款 0 萬
聲望 82
閱讀權限 10
註冊 1/1/2006
來自 夢幻王國
人少團會唔著數
咁咪違反左公平原則咯
頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29116
港元 2505 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 +超級無敵+ 於 5/9/2006 01:12 PM 發表
人少團會唔著數
咁咪違反左公平原則咯

一係 3個人果 d, 季尾乘一個 co-efficient 俾佢地, 如 * 1.2
一係就 4 ,5個人果 d, 計成績時計最好的3個人

不過, 咁又會引發下一個不公, 人多的自然有 so,
你人少自己搵唔到人/留唔到人 係你的問題 bor......點解要咁益你

我非常贊成主席的說話
人小係團體本身的問題, 唔夠人咪搵 law,
點解要 人多的團同人小的共產???
主席你講得 "遊戲基本上都不太歡迎只有三個人的團體",
這是就是大亨的方向

所以我投左2, 唔變就繼續煩, 變左試試 la

柏高又中
頂部
+超級無敵+
活躍會員

07-08年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (盃賽組別)  
UID 2164
精華 2
積分 1360
帖子 2015
港元 2562 萬
存款 0 萬
聲望 82
閱讀權限 10
註冊 1/1/2006
來自 夢幻王國
明白
頂部
君子
虛擬馬主

UID 2173
精華 1
積分 1571
帖子 7569
港元 62 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 紅魔鬼
我支持  1 方案  now :fff::fff:
頂部
EternitY
總舵主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2009  
UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10870
港元 12023 萬
存款 5000 萬
聲望 432
閱讀權限 102
註冊 4/10/2003

QUOTE:
原帖由 肥西 於 5/9/2006 10:54 AM 發表
如果用2就不需團體5個馬格了,那5個馬格已沒有意思,只要將5個團員的成績總和就可以,版主的工作可減少了。

呢樣野,又係唔駛諗,點解?
又係關係到呢度既參賽者問題,好難服待!:rrr::rrr::rrr::rrr:

頂部
EternitY
總舵主

「馬場大亨 - 個人賽冠軍」   「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   JRA Online --- The Best Owner 2009  
UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10870
港元 12023 萬
存款 5000 萬
聲望 432
閱讀權限 102

QUOTE:
原帖由 FreD 於 5/9/2006 05:38 AM 發表
全因為哥時有得賭個人同團體冠軍吧~~
所以大家先換馬姐~~

有冇得賭都會換馬的,而家我差唔多連影子團體都見到!:ggg:

或者回應下tomati,我相信好多人都會同佢一樣,好鍾意睇戲,睇下板主點樣辛苦,
打兩隻字買賣隻馬,就做死你。

不過我可以講多一句,上季馬會裡面的兩個最有心,最得力的幫手,
SWEEK和飛龍,兩個就係頂唔順,因此索性咩都唔做走人!

而且,今季我唔會得閒理咁多野,冇可能24小時係度。
而現時大亨的工作人員係極為不足,如果大家都係咁唔自律,到時要攪到冇得玩的話,就別怪人了。

頂部
君子
虛擬馬主

UID 2173
精華 1
積分 1571
帖子 7569
港元 62 萬
存款 0 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 紅魔鬼
既然係團體既事
不如每個團搵一個代表出黎講究竟想點行
因為就快開鑼啦 :eeeee::eeeee:
頂部
EternitY
總舵主

UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10870
港元 12023 萬
存款 5000 萬
聲望 432
閱讀權限 102
最新消息,上季第三個最得力的幫手,旅遊領隊因會中五關係幫唔到手了。

頂部
Running
虛擬馬主

UID 2195
精華 36
積分 1352
帖子 25073
港元 2750 萬
存款 10 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 1/1/2006
來自 Around the World
我到而家先至表態同投票,除o左因為相信主席外、更因為西人堅一席話,我先至咁堅決......

二號方案

頂部
hkcmlawrence
虛擬馬主
racing world史上最平民的版主

UID 2631
精華 0
積分 981
帖子 4615
港元 1195 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 30/3/2006
來自 New World

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 5/9/2006 07:10 PM 發表

有冇得賭都會換馬的,而家我差唔多連影子團體都見到!:ggg:

或者回應下tomati,我相信好多人都會同佢一樣,好鍾意睇戲,睇下板主點樣辛苦,
打兩隻字買賣隻馬,就做死你。

不過我可以講多一句,上季馬會 ...

主席,得罪d講句,請你不要再用d咁悔氣的態度說話了,真的.求下你.
建立大亨很難,消滅它卻很容易.
也許你都搞得好辛苦,我明白的,但請時刻記的你的身分.:ttt:
如果你總說幫手不夠,不如嘗試下放權吧.比多d信任有心為rw出力的會員,而不總把信任限制在區區幾個你的朋友身上.然後埋怨冇人幫手.
請原諒我的直言.

3cm=馬王
頂部
EternitY
總舵主

UID 16
精華 20
積分 3265
帖子 10870
港元 12023 萬
存款 5000 萬
聲望 432
閱讀權限 102

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 5/9/2006 09:38 PM 發表

主席,得罪d講句,請你不要再用d咁悔氣的態度說話了,真的.求下你.
也許你都搞得好辛苦,我明白的,但請時刻記的你的身分.:ttt:
如果你總說幫手不夠,不如嘗試下放權吧.比多d信任有心 ...

老實說,有可能真係透明度不足,不過好多時真係唔可以樣樣做完之後打返哂出黎話俾大家知。

有心的會員幾多個,我睇得出的,謝謝,不勝感激。

而我都好感激最近有showgood的自薰,同時RUNNING將會出山。:mmm:

頂部
西人堅
版主
信可成真 心中有運

「馬場大亨 - 個人賽三甲」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)冠軍」   「馬場大亨 - 團體賽(勝利數組別)三甲」   09-10年度馬場大亨 - 團體戰冠軍 (勝利組別)  
UID 2724
精華 11
積分 1567
帖子 29116
港元 2505 萬
存款 10 萬
聲望 188
閱讀權限 100
註冊 19/4/2006

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 5/9/2006 09:38 PM 發表

如果你總說幫手不夠,不如嘗試下放權吧.比多d信任有心 ...

lawrence, 做網主唔係你想像中咁易的,
我見到你不只2,3次話人地唔放權, 個世界唔係咁的,
plx give me a reason 如果佢認為冇適合人選 why 要主席放權???

記得 ans 改馬彩搵 $$ 的事件嗎???
管理唔係求其搵 d 人做板主就得,
如果未攪清果個人信唔信得過, 人格有冇問題就放權俾佢做
問題更大, 搵左個攪事分子做, 大家唔駛玩

想出力, 可以自己出聲的

柏高又中
頂部
Kris
虛擬馬主

2006年RW活躍會員十傑  
UID 2212
精華 0
積分 984
帖子 7239
港元 1989 萬
存款 10 萬
聲望 0
閱讀權限 20
註冊 2/1/2006

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 5/9/2006 10:06 PM 發表

plx give me a reason 如果佢認為冇適合人選 why 要主席放權???

記得 ans 改馬彩搵 $$ 的事件嗎??? ...

所以與其等到一個大家都願意相信嘅人為大亨服務, 倒不如造好大亨嘅內部監控, 呢個先係長遠.

大亨職員本身有自己嘅學業同事業, 總唔可能永久為大家服務, 只要做好成個system, 咁主席放唔放權已經唔重要.

頂部
hkcmlawrence
虛擬馬主
racing world史上最平民的版主

UID 2631
精華 0
積分 981
帖子 4615
港元 1195 萬
存款 0 萬
聲望 30
閱讀權限 20
註冊 30/3/2006
來自 New World

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 5/9/2006 10:06 PM 發表

記得 ans 改馬彩搵 $$ 的事件嗎???[/siz ...

明白了,看來我的概念要修正了.
總之,大家努力吧,我都會為大亨繼續出力的:aaa:

3cm=馬王
頂部